Advertentie 

De temperaturen gaan geleidelijk weer omhoog in deze tot nu toe warme, maar wisselvallige zomer. Medio volgende week is het zomers warm en woensdag op veel plaatsen tropisch in de Lage Landen, maar opnieuw is en blijft het wisselvallig zomerweer, ofwel we blijven maar kwakkelen. Het heeft alles te maken met het ontbreken van een stabiel hogedrukgebied boven Scandinavië. We hebben deze zomer continue een uitloper van het Azorenhoog en ten noorden daarvan trekken met regelmaat storingen naar het Noordzeegebied.

Ook dit weekend is dat het geval met aan de noordflank van het hoog Hanna een warmtefront behorende bij depressie Yigit bij IJsland. Gelukkig passeert het warmtefront vanavond en de komende nacht en is het vandaag overdag droog.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren trokken er flinke hoosbuien van west naar oost over het land en bij die buien kwam het hier en daar ook tot hagel en onweer. In de Friese plaatsen Grou en Hillaard viel maar liefst 30 millimeter. Ook in het midden van het land kwam het lokaal met bakken naar beneden met in Culemborg 26, in Jaarsveld 25 en in Maarn 22 millimeter.

Geregeld scheen ook de zon en de temperatuur kwam uit op waarden tussen de 18 en 23° met bijvoorbeeld in Wijk aan Zee 18,0, in Deelen 18,1, in Ell 21,9 en in Maastricht 23,4°.

Er waren gisteren flinke wolkenvelden en het kwam tot enkele buien. Deze foto werd gemaakt door Martin Vye

Vandaag is er vrij veel bewolking aanwezig met zo nu en dan ook wat zon. Lokaal komt het tot een licht buitje met de grootste kans daarop in de oostelijke en noordoostelijke helft van het land. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is overwegend matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 20° in het noorden en westen en naar 21-22 in het binnenland. In België wordt het 18° in de hogere delen en een graad of 22-23 elders.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt met in het westen en noorden kans op wat lichte regen of motregen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten en de temperatuur daalt naar 15-16°.

ook bij Albert Thibaudier kwamen flinke buien voor

Morgen zijn er ook vrij veel wolken, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Vooral in de middag komt het tot enkele buien op de passage van een koufront. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur is prima en stijgt naar een aangename 21 tot 24°.

de verwachte weerkaart voor dinsdag. Bron: DWD

Na het weekend gaan we geleidelijk profiteren van een nieuw hogedrukgebied. Dit hoog trekt over onze streken naar Denemarken en als gevolg hiervan gaat de temperatuur duidelijk omhoog. Dinsdag is het in het zuiden al zomers warm met een graad of 26-27, maar de echte hitte komt woensdag. Dan wordt op veel plaatsen namelijk de tropische 30° weer gehaald. Lokaal kan het 32° worden.

de verwachte maxima volgens ECMWF voor woensdag. Bron: wetteronline.de

Stabiel zomerweer krijgen we wederom niet, want zoals dat vaker gaat in de Lage Landen zorgen later op woensdag en ook op donderdag storingen voor flinke regen- en onweersbuien. Uiteindelijk krijgen we ook weer lagere temperaturen en dat is allemaal weer goed zichtbaar aan de temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Zoals we kunnen zien liggen de maxima vandaag, morgen en ook maandag net boven de 20°. Dinsdag wordt het warmer en woensdag kan het zelfs 30° worden. Vanaf donderdag gaan de temperaturen weer naar beneden. Kortom: we blijven kwakkelen deze zomer.

gisteravond kwam het lokaal nog tot enkele buien. De foto werd gemaakt door Jannes Wiersema

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer met wederom een nieuw weerpraatje. Maak er een mooie dag van, fijn weekend en graag weer tot morgen. Voor een ieder die op vakantie gaat of is wens ik een hele fijne vakantie.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 384 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier