klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Weerbericht

De ‘maartherfst’ is bijna voorbij. Vandaag krijgen we nog te maken met de fronten behorende bij depressie Gebhard en morgen komt Igor nog op de koffie. Daarna is er aanvankelijk nog een buienkans, maar het Azorenhogedrukgebied zorgt volgende week voor rustig en droog weer met later ook oplopende temperaturen.

Vandaag dus nog de passage van de fronten van depressie Gebhard. Daardoor is het bewolkt en zeker vanochtend zijn er perioden met regen. Vanmiddag draait het om enkele buien, maar tussendoor zal ook de zon geregeld schijnen.

De vlagerige wind waait uit het westen en is vrij krachtig tot krachtig over land en hard aan zee, windkracht 5 tot 7. De temperatuur is hoger dan de laatste dagen en stijgt naar 11° in het noorden en naar 14 in het zuiden van het land en in België.

Vanavond ligt het regengebied boven het zuiden van de Lage Landen en niet in de laatste plaats boven België. In het noorden en midden is droog, maar in de loop van de nacht trekt het hele gebied weer naar het noorden met dus overal weer een toenemende kans op regen. De west tot zuidwestenwind neemt in kracht af en de temperatuur daalt naar 4-5° in het (droge) noorden en naar 8-9, lokaal 10 in het natte zuiden.

Na regen kwam zonneschijn. Jolanda Bakker maakte deze foto gistermiddag.
Er stond weer veel wind. Monique Bormans maakte deze foto.
Ton Wesselius maakte deze foto op een winderige donderdag.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Weerpraatje

We zijn bijna van deze uitermate wisselvallige en niet in de laatste plaats natte en winderige periode af. Volgende week breidt het Azorenhoog zich naar onze streken uit, maar voordat het zover is krijgen we vandaag te maken met depressie Gebhard en morgen met depressie Igor. Ook zondag en maandag blijft het nog niet droog, maar dat is wel vanaf dinsdag het geval.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren begonnen we de dag grijs en bewolkt met geruime tijd regen. In de middag klaarde het op, maar hier en daar kwam het nog tot enkele buien. Op de meeste plaatsen viel weer regen van betekenis met meer dan 15 millimeter.

De temperatuur steeg naar 8-9° in het noorden en 13 in het zuiden van het land met in Woensdrecht 12,7°. In België kwam Antwerpen en Melle uit op 13,0°.

De kans op windstoten neemt volgende week af. Eindelijk gaat de wind ‘uit’.

Komend weekend krijgen we te maken met depressie Igor. Deze depressie ligt vandaag nog op de Atlantische Oceaan met een kerndruk van 1006 hPa, maar hij diept snel uit naar 986 hPa morgenmiddag ter hoogte van de Britse Eilanden en vervolgens naar 967 hPa boven het zuiden van Scandinavië op zondag. Dit laag zorgt zowel morgen als ook zondag voor periodiek regen en zondag buien.

De zuidwestenwind is over land vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 5 tot 8. Zondag waait de wind uit het westen en is matig over land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. De temperatuur stijgt morgen naar 10° in het noorden en naar 14 in het zuiden van het land en in België. Zondag zijn de maxima overal wat lager met waarden tussen de 9 en 11°.

De verwachte weerkaart voor later volgende week. Hogedruk zorgt voor rustig weer. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend zijn er maandag nog buienkansen, maar vanaf dinsdag gaan we volop profiteren van het Azorenhogedrukgebied. Het blijft dan droog en de wind gaat eindelijk ‘uit’ en bovendien zijn er perioden met zon. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog van zo’n 8-9° op maandag naar 12 tot 16 aan het eind van de week. In de nacht naar dinsdag is er kans op een graadje vorst.

Volgend weekend gaat het kwik mogelijk weer omlaag en dat is goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst gaat dalen naar waarden onder de 10° op zondag en maandag. Vanaf dinsdag gaat het kwik omhoog, maar volgend weekend lijkt de temperatuur weer wat te gaan dalen.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

De dag eindigde zeer fraai met deze zonsondergang. Jolanda Bakker maakte de foto.

Dit was het voor deze vrijdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag en graag weer tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 531 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer