Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weerbericht

Februari was een rustige maand, maar maart gooit het over een heel andere boeg. De wind zal de komende dagen duidelijk aanwezig zijn en bovendien regent het ook geregeld. Het wordt dan ook duidelijk wisselvallig.

Op deze zaterdag is het overwegend bewolkt en hier en daar kan wat lichte regen en motregen vallen op de passage van een zwak front. De zuidenwind draait naar zuidwest en neemt geleidelijk in kracht toe en de temperatuur loopt op naar waarden tussen de 10° in het noorden en op de Wadden en 12-13 in het zuiden van het land en in België.

Op de nadering van het frontensysteem van depressie Alexander ten noordwesten van de Britse Eilanden gaat het vanavond vanuit het noordwesten (harder) regenen. De zuidwestenwind neemt over land toe naar matig tot vrij krachtig en aan zee naar krachtig tot hard, windkracht 4 tot 7 en de temperatuur wordt niet lager dan 8 tot 10°.

Een overwegend grijze dag gisteren. Marjolein Schut maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto in het westen van het land.
Suzanne Vermulm maakte deze foto op een grijze dag.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.
Er verschenen ook lokaal enkele opklaringen. Jolanda Bakker maakte de foto.

Weerpraatje

Vandaag passeert een zwak front behorende bij depressie Zeus over onze streken en valt er wat lichte regen en motregen. Vanaf vanavond krijgen we te maken met depressie Alexander en het bijbehorende front trekt over onze streken. Het front gaat slepen en veroorzaakt vooral morgen veel regen. Een randstoring (Bennet) zorgt in de nacht naar maandag en maandag overdag niet alleen voor regen, maar ook voor veel wind met kans op zware windstoten.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het bewolkt en in de ochtend viel uit die bewolking lokaal wat lichte regen en motregen. In de middag bleef het droog en lokaal kwam ook nog de zon even tevoorschijn. De temperatuur bleef overal onder de 10° en steeg naar 7 tot 9° met de hoogste waarden in Arcen met 9,5°.

Vandaag is het bewolkt en op de passage van een zwak front behorende bij depressie Zeus is er kans op lokaal wat lichte regen en motregen. Het wordt 10 tot 13°.

Vanavond trekt er vanuit het noordwesten een front het land in en gaat het regenen. Morgen gaat het front golven en dat kan resulteren in regen van betekenis. Op de meeste plaatsen valt tussen vanavond en morgen meer dan 10, lokaal zo’n 20 millimeter. De aanvankelijk wat in kracht afgenomen zuidwestenwind neemt weer in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig over land en krachtig tot hard aan zee. De temperatuur is weer veel te hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 10 tot 14°.

Vandaag is het nog rustig, maar vanaf morgen zal de wind in kracht toenemen met kans op windstoten. Vooral vanaf morgenmiddag is er ook kans op zware windstoten, dus stoten tussen de 75 en 100 km/uur.

In de nacht naar maandag en ook maandag overdag krijgen we te maken met (rand)storing Bennet. De zuidwestenwind neemt vooral in het midden en zuiden van het land toe naar (vrij) krachtig over land en naar hard tot stormachtig aan zee, windkracht 5 tot 8. In het noorden is er beduidend minder wind. Verder is er kans op zware windstoten in vooral het midden en zuiden van het land en dat is natuurlijk slecht nieuws voor de diverse carnavalsoptochten op Rosenmontag!

Het weerbeeld kenmerkt zich door veel bewolking en enige tijd (buiige) regen en daarbij is ook kans op onweer. We krijgen namelijk te maken met een koude bovenlucht met temperaturen op het 500 hPa-vlak van -31/-32°. De temperatuur stijgt naar 10 tot 13°.

De verwachte weerkaart voor volgende week. Bron: wetterzentrale.de

De rest van de week blijft het uitermate wisselvallig. Met regelmaat trekken er storingen over onze streken en er is dan ook dagelijks kans op regen of enkele buien en ook regelmatig veel wind. De temperatuur stijgt dagelijks naar 8-9, in het zuiden veelal 10° en dat is een vrij normale temperatuur voor begin maart.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het dit weekend vrij zacht is met temperaturen van een graad of 12. Na het weekend gaat het kwik omlaag, maar met kwikstanden van 8-10° is het niet koud, zeker niet als je kijkt naar de tijd van het jaar.

Op ons forum kan je gezellig meepraten over het weer in zowel de Lage Landen als de Alpen. Meld je aan en praat mee!

Lagere temperaturen dan dat we gewend waren bij het begin van de meteorologische lente. Ton Wesselius maakte de foto.
Ook Albert Thibaudier maakte een lenteachtige foto.
Na een bewolkte dag was er lokaal toch nog een mooie zonsondergang zichtbaar. Johan Klos maakte de foto.

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie dag van, goed weekend en graag weer tot morgen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder of @maartenminkman.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis.

(Visited 494 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier