Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na een aangenaam weekend met vooral zondag veel zonneschijn, ziet het weerbeeld er komende week anders uit. Morgen valt met name in de middag en avond vrij veel regen en in het zuidoosten komt het tot onweersbuien. Vanaf dinsdag stroomt koele lucht over het land uit en daar houden we de rest van de maand last van. De eerste dagen is het wisselvallig, maar vanaf Hemelvaartsdag is het vaak droog. Bovendien schijnt de hele week geregeld de zon.

De weerkaart voor zondagavond met daarop de ontwikkeling van het lagedrukgebied boven Frankrijk. Bron: WXcharts.com

Boven het zuidwesten van Frankrijk en de Golf van Biskaje ontwikkelt een uitdiepend lagedrukgebied. Deze storing trekt maandag naar onze streken en veroorzaakt in de ochtend lokaal al wat lichte regen. Dat stelt allemaal nog niet veel voor en in het noorden en oosten van het land schijnt eerst nog even de zon.

De bewolking wordt snel dikker en in de middag trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land. Er kan veel regen vallen en dan moet je denken aan neerslagsommen van 10 tot 20 mm. Over het zuidoosten trekken onweersbuien en deze kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten. Ook kan er lokaal nog meer regen vallen.

Voordat de regen valt loopt het kwik nog flink op. Lokaal kan het zomers warm worden. Bron: Harmonie / KNMI
Tot en met maandagavond kan er in totaal 10 tot 20 mm vallen. Er zijn ook gebieden die droger blijven. Bron: Harmonie / KNMI

De temperatuur loopt snel op en in het westen wordt het maximaal 20 tot 22 graden. Landinwaarts wordt het op de meeste plaatsen 22 tot 24 graden en langs de oostgrens kan het 25 graden worden. Mogelijk loopt het kwik nog iets verder op. Daarmee is het opnieuw een warme dag, maar wel voorlopig de laatste. Aanvankelijk waait er een zwakke oosten- tot zuidoostenwind, maar de wind draait naar het westen tot noordwesten en daarmee stroomt later op de dag duidelijk frissere lucht over het land uit.

Rest van de week voor het gevoel frisjes

Dinsdag bevindt de storing zich boven de Noordzee en woensdag bereiken fronten van een depressie bij IJsland onze omgeving. Het één en ander houdt in dat we een tweetal wisselvallige dagen op het programma hebben staan. Het komt regelmatig tot buien, maar tussendoor schijnt ook de zon. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind en daarmee wordt polaire lucht aangevoerd waarin het niet warmer wordt dan 16 tot 19 graden met steeds de hoogste temperaturen in het zuidoosten van het land.

Ook op Hemelvaartsdag (donderdag) is het voor het gevoel vrij koel meiweer met enkele buien en een stevige westenwind, 4-5 Bft. Met temperaturen van 17 graden in het noorden en westen tot 20 in het zuidoosten is de temperatuur wel redelijk normaal voor eind mei. Met een jas of vest aan is het buiten prima toeven.

Ten westen van ons komt later in de week een hogedrukgebied te liggen. Het zorgt voor aanvoer van frisse lucht. Bron: WXcharts.com

Hogedrukweer

Vanaf vrijdag bouwt een krachtig hogedrukgebied zich tot over onze streken uit. Dat betekent dat de neerslagkansen afnemen en dat de zon vaker schijnt. Doordat het hoog een positie inneemt ter hoogte van Schotland, waait de wind om het hoog heen bij ons uit het noorden tot noordwesten. Warm weer hoeven we dan ook niet te verwachten en we zullen het met 17 tot 20 graden moet doen.

Tot slot de pluim

De pluim laat zien dat het kwik na morgen duidelijk omlaag. Op veel plaatsen wordt de 20 graden niet meer gehaald. Vanaf het weekend verschijnen er wel weer steeds meer lijntjes die de hoogte in willen, maar het algemene beeld blijft vrij koel voorlopig. Mogelijk wordt het wel in en na het volgende weekend wat warmer.

De pluim voor de komende 14 dagen. Bron: Weerplaza

Dit was het voor nu. Maak er een mooie week van en graag tot een volgende keer.

Omslagfoto: Jolanda Bakker

(Visited 466 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer