Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Weersverwachting vandaag

Er verandert op deze zaterdag heel erg weinig aan het heersende weerbeeld. Het is overwegend grijs en bewolkt en uit die bewolking valt hier en daar nog wat lichte regen of motregen. De wind waait uit het noordwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig in het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en op de Wadden.

De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 8-9°, alleen in het zuiden van Limburg wordt het maximaal een graad of 7. In België wordt het maximaal 7-8°, maar in de hogere delen blijft het kwik steken bij een graad of 3.

Vanavond en de komende nacht verandert er weinig. Het is en blijft bewolkt en hier en daar valt wat lichte regen en motregen. De temperatuur daalt naar 3 tot 5°, in de hogere delen van België daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt.

Het was een grijze, bewolkte dag, maar Albert Thibaudier maakte wel deze mooie foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto op een grijze vrijdag.
Ton Wesselius maakte deze mooie foto.
Trijntje van den Berg maakte deze foto in de omgeving van Nunspeet.

Weerpraatje

Het krachtige hogedrukgebied Angela bepaalt voorlopig ons weerbeeld. Vandaag ligt de kern (1040 hPa) boven Bretagne en daardoor kunnen zwakke storingen tot over onze streken doordringen met soms wat lichte (mot)regen. Na het weekend trekt Angela langzaam naar het zuidwesten weg en komen we in een westelijke stroming terecht. Een stormdepressie trekt dinsdag over de noordelijke Noordzee naar Scandinavië en zal de noordwestenwind in de gordijnen jagen. Ook de kans op regen of buien neemt toe.

De weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren was het wederom een grijze, bewolkte dag met hier en daar wat lichte regen en motregen. De temperatuur steeg naar 4° in het zuiden van Limburg en naar 7 in de kustgebieden.

Dit weekend verandert er niet veel. Het hoog Angela trekt wat naar het zuiden en ligt met de kern boven Bretagne. Zwakke storingen kunnen voor wat licht gespetter zorgen en zorgen ook voor aanhoudend grijs en somber weer. De temperatuur is dit weekend zo’n 7-8, vandaag op veel plaatsen 9°.

De verwachte weerkaart voor begin volgende week volgens GFS. Bron: wetterzentrale.de

Na het weekend trekt het hoog Angela naar het zuidwesten (richting Azoren) en daardoor wordt de stroming in onze streken meer westelijk. Een actieve (storm)depressie diept ten zuidoosten van IJsland uit en trekt dinsdag naar het zuiden van Scandinavië. Tegelijkertijd breidt het Azorenhoog zich naar het noorden uit en daardoor wordt de stroming weer noordwestelijk.

Dinsdag wordt er later op de dag veel wind verwacht. Bron: wetterzentrale.de

De noordwestenwind zal, na een rustige maandag, dinsdag flink in kracht toenemen. Over land wordt de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6, in de kustgebieden hard tot stormachtig, kracht 7 tot 8 en op de Wadden komt mogelijk een noordwesterstorm te staan, windkracht 9. Of het daadwerkelijk tot een storm komt moet worden afgewacht, maar daarover later natuurlijk meer. Naast veel wind komt het ook tot regen of enkele buien en de temperatuur stijgt dinsdag naar 7 tot 9 en woensdag naar 6 tot 8°.

Donderdag wordt de stroming noordoost met aanvoer van koude lucht. Bron: wetterzentrale.de

De (storm)depressie trekt via het zuiden van Scandinavië naar het zuidoosten en het hoog breidt later in de week uit naar Scandinavië. De stroming draait naar noord tot noordoost en de temperaturen gaan omlaag. Aan het eind van de week liggen de maxima tussen de 2° in het oosten en 5 in het westen en zuidwesten en in de nacht en ochtend vriest het licht.

Of deze daling van temperatuur ons uiteindelijk een periode van winterweer zal opleveren moet nog worden afgewacht. Waarschijnlijk is dat niet het geval, want het hoog lijkt weer naar het zuidwesten te worden gedrukt met bij ons uiteindelijk weer een noordwestelijke stroming. Dat komt vooral door lagedruk in het hoge noorden. Het kan soms snel gaan, maar voorlopig is er nog geen winterweer te verwachten.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat zien dat het kwik in de loop van volgende week gaat dalen, maar voordat het zover is blijft het nog vrij zacht. Gezien de pluim is de dalende trend slechts tijdelijk, want volgend weekend loopt het kwik weer op. Winterweer is nog niet te verwachten.

Johan Klos maakte deze foto op een grijze dag in januari.
Door het zachte weer blijven de rozen ‘gewoon’ bloeien. Jannes Wiersema maakte de foto.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie dag, goed weekend en graag weer tot morgen.

Wil je simpelweg een leuke kalender voor 2019? Bestel nu de Alpenweerman Weerkalender! Met de aankoop van de kalender steun je ons om de weerberichten voor zowel de Lage Landen als de Alpen nog beter te maken. Bovendien, als deze kalender een succes wordt, komt er voor 2020 een Lage Landen versie met wellicht jouw foto. 🙂

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman of @ricoschroder

Versterk ons team of word sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 791 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier