Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het weerbeeld ziet er deze week niet verkeerd uit. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en soms komt het tot een bui. De temperatuur wordt geleidelijk weer wat hoger en stijgt donderdag naar 20-22 graden. Daarna gaat het kwik weer wat omlaag, maar na het weekend lijkt het Azorenhoog bij ons een nazomers weertype op te leveren met flink wat zon en temperaturen boven de 20 graden.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Flinke perioden met zon

Nederland: Er zijn op deze maandag flinke perioden met zon, maar ook stapelwolken en verspreid over het land is een bui mogelijk. De grootste kans op buien maakt het noorden en westen. Veel plaatsen houden het vandaag droog. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 18 graden. Op de Wadden en in Zeeland blijft het kwik steken bij 17 graden, terwijl het in het zuidoosten 19 graden kan worden.

Vanavond en vannacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft over het algemeen droog, alleen het noordwesten maakt kans op een bui. Het wordt frisjes met temperaturen die dalen naar 5-7 graden met misschien wel de eerste vorst aan de grond na de zomer. In de kustgebieden koelt het af naar 8-10 graden.

Jolanda Bakker maakte deze foto.

België: Er is een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Het blijft over het algemeen droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 14-16 graden in de Ardennen en Hoge Venen en naar 17 graden aan zee en ten zuiden van Samber en Maas. In Vlaanderen wordt het 18 graden en in de Kempen kan het lokaal 19 graden worden.

Licht wisselvallig

Morgen schijnt de zon aanvankelijk flink, maar geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling. De meeste wolken komen in het noorden van het land voor en daar is kans op wat licht gespetter of een bui. Waaien doet het niet of nauwelijks uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur stijgt naar 18 graden in het noorden en naar 20 graden in het zuiden van het land.

Woensdag neemt de bewolking toe en in het westen en midden, maar zeker in het noorden van het land valt van tijd tot tijd regen. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het tot de avond droog. De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en (vrij) krachtig in de kustgebieden. Aan zee kan even een harde wind staan, windkracht 7. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden.

Bij Jannes Wiersema in het Groningse Roodeschool viel bijna 50 millimeter. Het leverde deze foto op.
Martin Vye maakte deze foto op een buiige zondag.
Janieke Bloemhof maakte deze prachtige foto in Staphorst.

Na het weekend nazomer!

Donderdag starten we met wolkenvelden en in het oosten wellicht nog met wat lichte regen. Al vrij snel wordt het droog en dan volgt een hele aardige dag met flinke perioden met zon. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig over land en vrij krachtig in het noordwesten. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden. In het noorden wordt het maximaal 20 graden en aan de noordkust, op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland blijft het kwik wellicht nipt onder de 20 graden.

Vrijdag en in het weekend schijnt de zon geregeld en over het algemeen is het droog. Vrijdag is er nog wel een buienkans. De temperatuur stijgt naar 18-20, vrijdag in het zuiden nog 21 graden. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor half september.

De temperaturen gaan geleidelijk omhoog. Volgende week stijgen de kans op temperaturen van 20 graden en meer.

Na het weekend gaan we volop profiteren van het Azorenhogedrukgebied. De zon gaat flink schijnen, het blijft droog en de temperatuur gaat omhoog. Dagelijks wordt het 20-23 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur de eerste dagen onder de 20 graden ligt. Donderdag is het tijdelijk warmer en daarna gaat het kwik weer wat omlaag. Vanaf zondag wordt het weer enkele graden warmer.

De vandaag jarige Jolanda Bakker maakte gisteravond deze foto. Gefeliciteerd Jolanda!
Deze kleurrijke zonsondergang werd vastgelegd door Joyce Derksen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 505 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier