Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het is deze week (licht) wisselvallig septemberweer. De zon schijnt geregeld, maar vrijwel elke dag is kans op enkele buien. Morgen is de buienkans klein en woensdag trekt een regengebied over het land. Vanaf donderdag is het vrij koel met buien. De temperatuur stijgt eerst naar 19-21 en morgen naar 20-23 graden. Vanaf donderdag is het veelal een graad of 16-18 en dat is toch echt te laag voor de tijd van het jaar.

De dag begon fraai en rustig. Ton Wesselius maakte deze foto op de vroege zondagochtend.
Monique Bormans maakte deze foto.

Eerst buien, later droog met zon

Nederland: Aanvankelijk komen vandaag in het noordelijk en noordwestelijk kustgebied enkele buien voor. Elders is het droog en zijn er flinke perioden met zon. De buien trekken geleidelijk over het noorden en midden van het land oostwaarts. Later vanmiddag wordt het ook in het noordoosten droog. In de rest van het land schijnt de zon en is de buienkans klein.

De wind waait matig uit het westen en daarmee wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden en westen en naar 20 graden in het binnenland. In het zuiden en zuidoosten kan het 21 graden worden.

Vanavond is het helder en droog. Komende nacht maken de kustgebieden weer kans op een bui. De temperatuur daalt naar 7-9 graden in het zuidoosten en oosten en naar 10-13 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen langs de kust.

Jolanda Bakker maakte deze foto later op de dag met flinke opklaringen.

België: De zon schijnt en op veruit de meeste plaatsen is het droog. Alleen aan zee is een lichte bui mogelijk. Vanmiddag komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in de Ardennen en Hoge Venen en naar 19 graden aan zee. In de rest van het land wordt het 20-21 graden.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen, maar ook wolkenvelden. Het blijft droog en het koelt af naar 8-11 graden. In de Hoge Venen kan het flink afkoelen naar een graad of 2-3 boven het vriespunt.

Dinsdag zon, woensdag regen

Morgen zijn er naast stapelwolken ook flinke perioden met zon. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog. Alleen het noorden en westen maken kans op een lichte bui. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en bij de Wadden. De temperatuur komt weer wat hoger uit en stijgt naar 20-21 graden in het westen, noorden en midden van het land en naar 22, lokaal 23 graden in het zuiden en oosten.

Woensdag ziet het weerbeeld er heel anders uit. De bewolking overheerst en in de ochtend trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Woensdagmiddag volgen enkele buien, maar in het westen breekt ook af en toe de zon door. De wind waait uit het westen en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden in het noorden en westen en naar 20 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het 21 graden worden.

Albert Thibaudier maakte deze prachtige foto.

Wisselvallig en vrij koel septemberweer

Donderdag is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De wind waait uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden.

Vanaf vrijdag blijft het wisselvallig septemberweer. Het is vaak bewolkt met enkele buien, maar af en toe schijnt ook de zon. De wind waait uit richtingen tussen het zuidwest en noordwest en is duidelijk aanwezig. De temperatuur stijgt naar 16-18 graden en daarmee is het koeler dan gebruikelijk tijdens de eerste dagen van september.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het de komende 10 dagen niet meer zomers warm wordt. Vandaag en morgen wordt het weliswaar nog een graad of 20, daarna gaat het kwik omlaag om in het weekend langzaam weer wat te stijgen.

Zaterdagavond kwam het landinwaarts tot flink wat onweer. Meteo Nederland maakte deze foto in Stiens.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 304 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier