klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Er valt eerst geruime tijd regen, later wordt het vanuit het zuiden droog. De temperatuur stijgt naar 18-23 graden. Morgen eerst zon, later lokaal een bui. Het wordt wederom 18-23 graden. Na het weekend volgt zomerweer met zon, wolken en lokaal een bui. De temperatuur stijgt naar waarden boven de 25 graden. Woensdag lijkt de warmste dag van de week te worden met lokaal 30 graden.

Gisternacht waren ze wederom te zien: lichtende nachtwolken. Aad Hogenboom maakte de foto in Roelofarendsveen.

Een paar uur later maakte Ton Wesselius deze foto van de opkomende zon.

In de ochtend nam de bewolking toe en viel enige regen. Jolanda Bakker maakte de foto.

Jan Snijders maakte deze prachtige foto.

De zaterdag start kletsnat met geruime tijd buiige regen. Lokaal komt ook een klap onweer voor. Er kan in totaal 20-30 millimeter vallen, lokaal zelfs meer. De regen trekt naar het noorden en vanuit het zuiden wordt het geleidelijk droog. Later vanochtend kan het in het zuiden al wat opklaren, maar de noordelijke provincies zitten dan nog in de regen. De opklaringen breiden zich vanmiddag verder naar het noorden uit, afgewisseld door nog een enkele bui. Het beste deel van de dag is dan ook duidelijk de middag.

De temperatuur stijgt naar 18-20 graden in de kustgebieden en naar 21-22 graden landinwaarts. In het zuidoosten kan het lokaal 23 graden worden. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten.

Vanavond is het prima weer met een mix van zon en wolkenvelden. Op de meeste plaatsen is het droog, maar enkele lokale bui in het binnenland is niet uitgesloten. Er volgt een vrij heldere nacht waarin de temperatuur naar 11-12 graden daalt.

Morgen begint (vader)dag op veel plaatsen met zonneschijn. Geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vooral landinwaarts kunnen deze uitgroeien tot een enkele bui. De zon blijft ook zeker van de partij. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden in de westelijke kustgebieden en naar 21-23 graden in het binnenland met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

Na het weekend wordt het warmer. Er is een mix van zon, wolkenvelden en lokaal een enkele bui. De temperatuur stijgt maandag naar 22-24 graden in de kustgebieden en naar 25-27 graden in het binnenland met de hoogste temperaturen in het oosten en zuidoosten. Dinsdag wordt het in het binnenland zomers warm met temperaturen van 25-28, lokaal in het zuidoosten zelfs 29 graden. Ook in de kustgebieden is het met 22-24 graden aangenaam zomerweer.

De temperaturen gaan omhoog en vooral dinsdag tot en met donderdag is het zomers warm met temperaturen boven de 25 graden.

Woensdag wordt het nog warmer en lijkt het de warmste dag van de week te worden. De temperatuur stijgt, met uitzondering van de Wadden en de Kop van Noord-Holland, tot boven de 25 graden. Het wordt 26-29 graden. In het oosten van Brabant, de Achterhoek en in Limburg kan het 30-31 graden worden. Op de Wadden en in het noordwesten wordt het ongeveer 23-24 graden. Woensdagavond neemt vanuit het zuiden de kans op onweer toe.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur geleidelijk weer omlaag naar voor velen aangename waarden van 20-23 graden. Donderdag kan het nog 21-25 graden worden. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolkenvelden, zon en kans op enkele buien.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik dit weekend rond of net iets boven de 20 graden ligt. Na het weekend wordt het snel warmer met woensdag de warmste dag van de week. Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer omlaag.

Na de ochtendregen klaarde het gistermiddag weer flink op. Jolanda Bakker maakte de foto.

Ton Wesselius maakte deze foto op een zonnige vrijdagmiddag.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.

De dag eindigde fraai. Jolanda Bakker maakte de foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 314 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer