Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dankzij het hogedrukgebied Hanna bleef het gisteren, na alle nattigheid van woensdag, nagenoeg overal droog. Vandaag passeert een front behorende bij depressie Yigit en komt het weer tot buien en daarna volgt een enigszins wisselvallig weekend. Volgende week gaat juli zomeren met (verder) oplopende temperaturen, maar halverwege de week neemt de kans op onweer alweer toe.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren scheen geregeld de zon, maar er waren ook gebieden met vrij veel wolkenvelden en heel lokaal spetterde het wat. Veruit de meeste plaatsen, zeg maar 99%, hielden het droog. De temperatuur steeg naar 19 tot 21° met in zowel Vlissingen als in Maastricht maximaal 21,2°.

het was een prachtige dag gisteren op veel plaatsen. De foto werd ingestuurd door Peter van Lindenberg

Vandaag krijgen we te maken met een front behorende bij depressie Yigit. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar vanuit het noordwesten trekken enkele buien over het land en die buien kunnen vanmiddag landinwaarts best stevig uitpakken met kans op hagel en onweer.

De zwakke zuidwestenwind draait na frontpassage naar noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig en in het noordwestelijk kustgebied naar krachtig, windkracht 4 tot 6 en de temperatuur stijgt naar 18° in het noorden en westen en naar 22-23 in het zuidoosten. In België loopt het kwik op naar 20 tot 22°.

Vanavond trekken de buien naar het oosten weg, maar komende nacht valt er in het noorden opnieuw enige nattigheid. Elders blijft het droog met een mix van wolken en opklaringen. De wind wordt weer west en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur daalt naar 10 tot 13°. In het noordwesten wordt het niet kouder dan 14-15°.

bij Ton Wesselius was het over het algemeen bewolkt
bij Martin Vye scheen de zon flink

Morgen schijnt in de ochtend nog af en toe de zon en in de noordoostelijke helft valt nog wat (buiige) regen, maar elders is het droog. Verder is er vrij veel bewolking en bij een zwakke tot matige overwegend westelijke wind stijgt de temperatuur naar 20 tot 22°.

Zondag schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en met name in de middag is er kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 21-22° in het noordwesten en naar 23 tot 25° in het zuiden en oosten. In België wordt het op veel plaatsen 24 tot 26°. Al met al een licht wisselvallig weekend.

de verwachte weerkaart volgens ECMWF voor aanstaande dinsdag. Bron: wetteronline.de

Na het weekend krijgen we maandag te maken met de passage van een front en komt het weer tot enkele buien, maar daarna is hogedruk weersbepalend. Het hoog ligt ten noordoosten van onze streken (zie weerkaartje hierboven) en de stroming komt uit het zuidoosten.

De temperaturen gaan dan ook flink omhoog met dinsdag in het midden en zuiden al zomerse temperaturen van 25 tot 30°. Woensdag wordt het op meerdere plaatsen tropisch warm.

de verwachte maxima volgens ECMWF voor woensdag. Bron: wetteronline.de

De aangevoerde lucht is wel onstabiel en met het snelle opwarmen van de atmosfeer is er later op woensdag wel kans op regen en onweer. Voorlopig is dat nog ver weg en na de hitte op woensdag is het de dagen daarna weer een stuk aangenamer en dat is ook weer zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Aan de pluim kunnen we zien dat het vandaag en morgen een graad of 20 wordt, zondag zijn de maxima wat hoger en maandag is het kwik weer wat lager. Daarna wordt het in ieder geval (dinsdag/woensdag) zomers warm en lokaal zelfs tropisch. Na onweer later op woensdag is het later volgende week weer minder heet.

Deze prachtige avondfoto werd gemaakt door Suzanne Vermulm
de dag sloot Ook fraai af bij Martin Vye

Voor vandaag wil ik het hierbij weer later. Morgen ben ik er weer met weer een nieuw weerpraatje. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Voor een ieder die op vakantie gaat of is wens ik een hele fijne vakantie.

bij Jannes Wiersema spetterde het in de ochtend nog wat, maar daarna scheen de zon flink

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 388 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier