Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen is het met 15 tot 20° aan de koele kant voor medio juni. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur flink omhoog en wordt het – vooral in het binnenland – 25° of warmer. Ook na het weekend blijft het warm. Wel is er de hele periode kans op regen of onweersbuien, vooral komende zaterdag, omdat een lagedrukgebied ten zuidwesten van de Benelux voor een onstabiliteit van de atmosfeer zorgt. De meeste kans op zon is er aan de kust maar ook daar blijft het de komende dagen niet droog. Een groeizaam weertype dus.

Gisterenochtend veel bewolking. Foto Ton Wesselius

Gisteren

Begon de dag op de meeste plaatsen met veel bewolking en viel er in het zuidoosten nog een buitje. In de loop van de dag klaarde het vooral aan de kust op. Er waaide een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. De temperatuur lag tussen 13° in het noordelijk kustgebied en 18° in het zuidoosten.

Afgelopen nacht

Was er in het oosten veel bewolking waaruit in de loop van de nacht wat (lichte) regen viel terwijl in het westen opklaringen de overhand hadden. In het noordwesten was het zelfs een tijdje vrijwel onbewolkt. De temperatuur daalde onder de bewolking naar ongeveer 10°. In het westen koelde het plaatselijk af naar rond 5°. De noordoostenwind was zwak en in het uiterste noordoosten matig.

Ondanks de regen van de afgelopen dagen blijft de droogte een probleem. Foto Erica v. Leeuwen
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Een lagedrukgebied boven Groot Brittannië trekt langzaam naar het zuiden terwijl een koufront vanuit Duitsland langzaam naar het westen trekt.

Door deze systemen is er vanochtend vooral in de oostelijke helft van de Benelux veel bewolking. Daar kan plaatselijk (buiige) regen vallen. Vanmiddag neemt in het westen de bewolking toe doordat het front van het lagedrukgebied boven Groot Brittannië dichterbij komt. Daar kan vanmiddag e vanavond regen of een bui vallen. Mogelijk dat deze buien wat zwaarder uitpakken doordat het front bij de kust van Nederland activeert. Er staat vandaag een zwakke tot matige noordoostenwind, 1 tot 3 Bft. Vanmiddag neemt de wind in het noorden en noordwesten toe naar matig, 4 Bft. De temperatuur ligt vandaag rond 14° op de Wadden en het noordelijk kustgebied en tussen 17 en 21° elders.

Vanavond en vannacht

Is er veel bewolking. Vooral in de noordelijke helft van het land is er kans op regen of een bui. De wind is noordoostelijk, boven land zwak of matig, 2 of 3 Bft., aan zee matig tot (soms) vrij krachtig, 4 of 5 Bft. Door de vele bewolking koelt het maar weinig af. Tegen morgenochtend is het tussen 10 en 15°.

Morgen 

Ligt een langgerekt hogedrukgebied ten noordwesten van de Britse eilanden en een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje. Tussen deze systemen staat een oostelijke stroming waarmee een warmtefront vanuit Duitsland naar het westen trekt. 

Morgenochtend is er in het westen een kans op opklaringen. Verder is het vooral bewolkt. Vanuit het oosten wordt de bewolking dikker en vooral in het noordoosten volgt er (buiige) regen. Er is een kleine kans op onweer. Bij een zwakke tot matige wind, 1 tot 3 Bft., en aan zee een matige tot af toe vrij krachtige wind, 3 tot 5 Bft., uit het noordoosten tot oosten wordt het morgenmiddag tussen 14° in het noorden en plaatselijk 22° in het zuiden. 

Vrijdag

Vrijdag is er in de ochtend in het noorden nog bewolking en daar kan nog een wat regen vallen. Elders komt er steeds meer zon. De wind draait naar het oosten en is over het algemeen zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. In het noorden is er morgenmiddag wat meer wind, 3 tot 5 Bft. De temperatuur loopt snel op naar 15 tot 21° op de Wadden en 20 tot plaatselijk 28° elders.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: UKMO

Zaterdag en zondag

Is het zomers weer maar zorgt het lagedrukgebied in de Golf van Biskaje dat in zaterdag later op de dag en in de avond de kans op pittige regen en onweersbuien groot is. Daarbij kan er plaatselijk veel regen vallen (10 tot 30 mm) terwijl het op een ander plek (vrijwel) droog blijft. Zondag lijkt de kans op buien kleiner. Zaterdag ligt de temperatuur tussen 19° in het noordwesten en 27° plaatselijk in het zuidoosten. Zondag is het met 17 tot 25° iets minder warm.

Volgende week

Blijft de luchtdruk ten noordoosten van de Benelux de eerste dagen hoog terwijl een lagedrukgebied rondjes draait in de Golf van Biskaje. Dat houdt voor het weer in de Benelux in dat het vrij warm maar (licht) wisselvallig weer blijft.

De Pluim van het KNMI laat vooral komende weekend neerslag van betekenis zien. Omdat het om buien gaat, kan de neerslaghoeveelheid plaatselijk nogal verschillen.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland. De komende dagen is de temperatuur normaal voor deze tijd van het jaar. Vanaf vrijdag gaat de temperatuur duidelijk omhoog en wordt het (vooral in het binnenland) warm zomerweer. Na het weekend blijft de temperatuur aan de hoge kant. De hele periode is er kans op een (onweers)bui, dus ‘licht wisselvallig zomerweer’. Bron: Meteologix.

Meer over het weer in de Benelux en de Alpen lees je morgen op alpenweerman.nl!

Vanaf Texel fijne woensdag!

Jolanda Bakker maakte gisteren deze foto

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 569 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier