klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Een krachtig hogedrukgebied boven onze streken met de as over en vaak ten zuiden van het land, zorgt voor een licht winterse week. In de nacht en ochtend vriest het vaak licht, overdag komen de maxima uit rond de normaal voor de tijd van het jaar. Door het rustige weer is wel kans op (hardnekkige) mist.

De zondag begon fraai met deze zonsopkomst vastgelegd door Aad Hogenboom
Ton Wesselius legde nog deze fraaie bui vast bij zonsopkomst.

Deze ‘Blue Monday‘ start regionaal grijs met lage wolken en mist. De grijzigheid verdwijnt geleidelijk en dan breekt de zon door, maar in de oostelijke helft van het land blijft het mogelijk lang grijs. Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon, maar vanuit het noorden neemt geleidelijk de bewolking weer toe. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden, maar mocht het ergens onverhoopt mistig blijven dan is het maximaal een graad of 4. Waaien doet het niet of nauwelijks.

Vanavond is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het gaat in het midden en zuiden licht vriezen met minima tot -3 graden. In het noorden daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt en op de Wadden blijft het kwik boven nul. Wederom is kans op mist en lokale gladheid.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Michel Looyenstein maakte deze foto.

Rustig winterweer met zon, wolken en regionaal mist

Morgen gaat deze licht winterse week wederom op veel plaatsen grijs van start met mist n laaghangende bewolking. In de loop van de dag breekt de zon door en stijgt de temperatuur naar 5-6 graden. Daar waar het grijs blijft wordt het niet warmer dan een graad of 3. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot hooguit matig.

Na een nacht met temperaturen rond het vriespunt, is het woensdag wederom een droge dag. Wel heeft de bewolking de overhand en is de kans op zon klein. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden.

Donderdag en vrijdag blijft het rustig winterweer met vrij veel wolken en soms ook zonneschijn. In de nacht en ochtend komt regionaal mist voor, in de middag schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden. In de nacht ligt het kwik rond het vriespunt en is het lokaal glad.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

Langzaam zachter, na het weekend wisselvalliger

In het weekend neemt de zuidwestenwind in kracht toe. De kans op regen blijft nog klein, maar met temperaturen van 7-8 graden en zondag 9 wordt het geleidelijk wat zachter. Volgende week komen de maxima rond de 10 graden uit en neemt de kans op regen toe.

Ook op strand was het lekker weer. Erica van Leeuwen maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 763 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer