Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Depressie Yap ligt inmiddels boven de Oostzee, maar het bijbehorende koufront ligt vandaag nog over de zuidelijke helft van de Lage Landen. De komende dagen blijft het wisselvallig herfstweer tussen lagedruk ten noorden en hogedruk ten zuiden van onze streken, maar later volgende week verschijnt er licht aan het eind van de tunnel als de hogedruk zich wat meer over onze streken begeeft. Het wordt dan droger en niet in de laatste plaats ook wat warmer.

de weerkaart voor vandaag, Bron: DWD

Gisteren was het bewolkt en uit die bewolking viel van tijd tot tijd regen en motregen. Bij een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige tot harde west tot zuidwestenwind steeg de temperatuur naar waarden tussen de 11 en 15°. Maastricht had geen hogere temperatuur dan 11,0°, maar dat is absoluut geen record, want dat staat op 7,5° gemeten op 7 oktober 1936 ook in Maastricht.

De hoogste temperaturen werden aan zee genoteerd met in Den Helder 15,1, Wijk aan Zee noteerde 15,3, Hoek van Holland 15,4 en Vlissingen een maximumtemperatuur van 15,6°. In België lagen de maxima tussen de 7 en 16°. Zeebrugge noteerde 15,6 en Koksijde 15,7°. Mont-Rigi kwam niet hoger uit dan 6,8°.

het was gisteren een bewolkte, grijze dag met van tijd tot tijd regen en motregen. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker

Op deze zondag schijnt af en toe de zon, maar vooral in de zuidelijke helft van de Lage Landen komt het nog tot enkele buien en dat heeft alles te maken met een koufront dat over het zuiden ligt.

De wind waait uit het noordwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur is wat hoger en stijgt naar 15-16°. In een buiig België wordt het 15 tot 17°, maar in de hogere delen blijft het kwik steken bij een graad of 12.

Vanavond is er over de zuidelijke helft nog altijd een bui mogelijk. Elders is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen.

Komende nacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en in de nanacht is er in het westen en noorden weer een bui mogelijk. De temperatuur daalt in het noorden en oosten naar waarden tussen de 2 en 6°. Elders is het duidelijk minder koud met kwikstanden in de buurt van de 10°.

Jannes Wiersema maakte deze herfstfoto van natte bladeren

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en valt er af en toe wat buiige regen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur stijgt naar 15-16, in het zuidwesten lokaal naar 17°. In België wordt het ook 15 tot 17°, maar in Hoog-België wordt het niet warmer dan 12-13°.

de verwachte weerkaart voor aanstaande dinsdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Dinsdag heeft de bewolking de overhand en valt er geruime tijd (buiige) regen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en de temperatuur stijgt opnieuw naar 15-16, in het zuidwesten naar 17°.

de verwachte weerkaart voor volgend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

De rest van de week is het woensdag en donderdag nog wisselvallig met regen of enkele buien en een middagtemperatuur van een graad of 16, maar vanaf vrijdag trekt de hogedruk ten zuiden naar het noorden en wordt ons weer gunstig beïnvloed. De neerslagkansen nemen af en de temperaturen gaan omhoog. Volgend weekend kan het kwik zomaar in de buurt van de 20° liggen.

Kortom: er is licht aan het eind van de wisselvallige tunnel!

de temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim voor het midden van het land laat heel mooi de stijgende lijn in temperatuur zien. Aanvankelijk is het een graad of 15, maar aan het eind van komende week en ook volgend weekend ligt het kwik dichterbij de 20°.

Dit was het weer voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl

Samen op naar een mooie winter!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 211 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer