Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tot en met zaterdag is het aangenaam lenteweer met veel zon af en toe sluierbewolking en in het noorden soms wolken vanaf zee. De temperatuur komt elke dag iets hoger uit. Na zaterdag krijgen we heel ander weer. Met een noordelijke stroming wordt van origine arctische lucht aangevoerd. Daarin wordt het zondag en begin volgende week niet veel warmer dan 10 tot 12°. Bovendien zijn er dan meer wolken en kan er zo nu en dan een bui vallen. Veel neerslag wordt er echter niet verwacht.

Prachtige zonsopkomst gisteren. Foto Ton Wesselius

Gisteren

Was een overwegend zonnige bevrijdingsdag. In het noorden dreven enkele wolkenvelden vanaf de Noordzee over en in het zuiden en boven België was gisterenochtend sluierbewolking aanwezig maar de zon had overal de overhand. Bij een boven land matige en aan zee en rond het IJsselmeer af en toe (vrij) krachtige noordoostenwind werd het op de Wadden, het noordelijk kustgebied en hoog België 9 tot 12° en elders tussen 13 en plaatselijk in het zuiden 17°.

Afgelopen nacht

Nam de noordoosten- tot oostenwind af naar zwak tot matig. Op enkele sluierwolken boven het midden en zuiden van de Benelux na was het onbewolkt. De temperatuur daalde naar net onder 0° in hoog België en het (noord)oosten van de Benelux tot rond 6° vlak aan zee. Vlak boven de grond vroor het plaatselijk licht en in het zuidoosten ontstond een enkele (ondiepe) mistbank.

Hollandse luchten. Foto Jolanda Bakker
Ook in het noorden veel zon op bevrijdingsdag. Foto Albert Thibaudier
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Zorgt een hogedrukgebied met de kern net ten noordwesten van de Benelux voor een mooie lentedag. Het is droog, zonnig een aangenaam warm weer.

Het hogedrukgebied boven het zuiden van de Noordzee houdt storingen op ruime afstand en zorgt voor een mooie dag. Doordat de wind iets krimpt naar het noordoosten tot noorden kunnen er vanmiddag op de Wadden wolken vanaf de Noordzee overdrijven. In de rest van de Benelux is het de hele dag vrijwel onbewolkt en zonnig. De wind waait zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., uit noordoost tot noord. In het uiterste noordoosten is de wind later vanmiddag af en toe vrij krachtig, 5 Bft. Met 13 tot plaatselijk 19° is het zachter dan gisteren. Alleen op de Wadden en in het noordelijk kustgebied is het met 10 tot 15° frisser.

Vanavond en vannacht

Zijn er alleen in het noordoosten nog enkele wolkenvelden. Elders is het onbewolkt. De wind is zwak tot matig, 1 tot 3 Bft., en komt in het noorden uit het oosten, in het zuiden uit het zuidwesten. De temperatuur daalt vannacht naar rond 1° in het oosten en zuidoosten tot ongeveer 7° aan zee. In het (zuid)oosten is vorst aan de grond mogelijk en kan opnieuw een enkele mistbank ontstaan.

Morgen 

Blijft het hogedrukgebied ons weer bepalen. Het wordt opnieuw een droge en (vrij) zonnige dag met weinig wind. 

Ook morgen wordt het een mooie lentedag. Er is veel zon die alleen in het zuiden in de loop van de dag wat gehinderd wordt door sluierwolken. De wind ruimt in de loop van de dag van noord tot noordoost naar zuidoost en is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. Het wordt morgen 14 tot plaatselijk 20° in het zuiden. Zoals de laatste weken vaker, is het op de Wadden en in het noordelijk kustgebied wat frisser.

De nacht naar vrijdag zijn er opklaringen en sluierwolken. Daardoor koelt het wat minder sterk af dan de afgelopen nachten naar 2° in het noordoosten tot 8° vlak aan zee. 

Vrijdag

Is het onder een uitloper van het hogedrukgebied, dat richting het zuidoosten trekt, opnieuw een mooie lentedag. Bij een zwakke tot matige wind, 2 tot 4 Bft., uit richtingen tussen zuid en oost wordt het vrijdag 18 tot plaatselijk 23°. Op de Wadden is het met 14 tot 18° ook aangenaam. Er is veel zon af en toe gehinderd door sluierbewolking.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: UKMO

Komend weekend

Ook zaterdag is het aanvankelijk nog (vrij) zonnig, droog en aangenaam warm. Wel komt er in de loop van de dag vanuit het noorden meer (hoge) bewolking terwijl in het uiterste zuiden in de loop van de dag wat regen of een bui kan vallen onder invloed van een storing boven midden Frankrijk. Bij een zwakke tot matige wind, 2 tot 4 Bft., uit het noordoosten wordt het zaterdagmiddag op de Wadden 13 tot 17° en elders 17 tot plaatselijk 24° in het zuiden.

Dit mooie weer wordt in de nacht naar zondag afgestraft als een koufront van noord naar zuid over de Benelux trekt. Tegen zondagochtend valt er uit dikkere bewolking af en toe regen of een bui. Achter het koufront draait de wind naar noordoost tot noord en neemt toe tot matig in het binnenland, 3 of 4 Bft., en vrij krachtig tot krachtig aan de kust, 5 of 6 Bft. Tussen een hogedrukgebied bij IJsland en een lagedrukgebied boven Scandinavië wordt koude lucht vanaf hoge breedte naar de Benelux getransporteerd. Zondagmiddag is het met 7 tot 12° ‘een winterjas’ kouder dan zaterdag.

Begin volgende week

In de nacht naar maandag komt het op uitgebreide schaal tot nachtvorst.

Begin volgende week blijft het te koud voor deze tijd van het jaar al gaat de temperatuur wel langzaam iets omhoog. Daarbij is het licht wisselvallig met af en toe buien maar ook ruimte voor de zon en een frisse noord tot noordwestenwind.

De grafiek voor de neerslag voor de komende twee weken. Na zaterdag is er een aantal dagen kans op (wat) neerslag. Veel zal het echter niet zijn waardoor de droogte in Nederland eerder toe- dan afneemt.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland is eensgezind. Tot en met zaterdag is het aangenaam lenteweer. Daarna zakt de temperatuur flink en komt de temperatuur een aantal dagen met moeite in de dubbele cijfers. Bron: Meteologix.

Tot het volgende weerbericht op alpenweerman.nl!

Vanaf Texel een fijne woensdag en blijf gezond!

Deze foto maakte Tonny Morsink gisteren

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 378 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer