Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag, morgen en zondag is het nog wisselvallig met droge momenten maar ook perioden met regen of buien. Bovendien is het voor het zoveelste weekend winderig. De temperatuur komt al wel op ‘lenteniveau’ met zondag in het zuiden mogelijk 14 of 15°. Volgende week verloopt onder invloed van hogedruk rustig en aanvankelijk zacht. Met wat zon erbij is het lenteweer. Vanaf woensdag zijn vooral de temperatuurvooruitzichten onzeker. Die hangen af van de exacte positie van een nieuw hogedrukgebied. Wel blijft het na woensdag droog en rustig weer.

Gisteren opklaringen maar opnieuw veel wind. Foto Jolanda Bakker
Ook in het westen wind en opklaringen. Foto Ton Wesselius

Gisteren

Gisterenochtend was het vooral in het oosten bewolkt. Daar viel ook een enkele bui. Vanuit het westen klaarde het breed op. Gisterenmiddag nam de bewolking weer toe en vielen er – door kou op hoogte – felle buien, soms met hagel. De westenwind was vooral in het noorden af en toe hard tot stormachtig, in het binnenland matig tot vrij krachtig en nam in de loop van de dag wat af. Tijdens buien kwamen wel weer rukwinden tot ongeveer 85 km per uur voor. De temperatuur, die in de nacht ervoor in subtropische lucht plaatselijk rond 13° (!) lag, kwam gisterenmiddag uit op ongeveer 9°.

Afgelopen nacht wisselden opklaringen en wolken elkaar af. In het noorden werd de bewolking dikker en daar vielen buien. De zuidwest tot westenwind was boven land matig tot vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard, in het noorden af en toe stormachtig. De temperatuur daalde naar 4 tot 7° en lag in hoog België rond 2°.

Door de vele regen behoorlijk wat overlast. Foto Tonny Morsink
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Een occlusie behorend bij een lagedrukgebied boven Zuid Zweden veroorzaakt vanochtend buien. Later op de dag neemt de invloed van hogedruk toe en wordt het droog.

Vanochtend is het vooral in het noorden bewolkt. Daar vallen al buien, in het noordoosten kan het ook langer regenen. Naar het zuiden toe zijn er ook enkele opklaringen. In de loop van de dag trekken de buien naar het oosten weg en klaart het vanuit het noordwesten steeds meer op. De wind is eerst westelijk en draait vanmiddag naar noordwest tot noord. Aan zee is de wind vanochtend nog hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft., maar neemt later vandaag af naar matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust, 3 tot 5 Bft. De temperatuur ligt vanmiddag tussen rond 6° op de Wadden en 10° in het zuiden.

Vanavond en vannacht

Zijn er brede opklaringen en neemt de naar zuid tot zuidoost draaiende wind vooral in het binnenland af naar zwak of matig, 1 tot 3 Bft. Aan de kust is de wind matig, 3 of 4 Bft., maar neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur ligt in het binnenland rond het vriespunt. Bovendien kan daar een mistbank of nevel ontstaan. In combinatie met natte weggedeelten kan het plaatselijk glad worden. Vlak aan zee is het ongeveer 5°.

Morgen 

Een hogedrukgebied boven Noord Duitsland zorgt voor een rustige droge start van de dag. Morgenmiddag neemt de bewolking vanuit het westen toe gevolgd door wat regen.

Start de dag met vooral in het binnenland opklaringen en een temperatuur rond 0°. Plaatselijk is er een mistbank of wat nevel en het kan lokaal glad zijn. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken maar het blijft tot het eind van de middag droog. In de loop van de dag komt er vanuit het zuidwesten meer bewolking en morgenavond kan er wat regen vallen. De wind is morgen zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., aan zee matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft., uit zuid tot zuidwest. De temperatuur ligt morgenmiddag tussen 7° in het noorden en plaatselijk 12° in het zuiden.

De nacht naar zondag

Is er bewolking en plaatselijk valt (mot)regen. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig, 3 of 4 Bft., in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. De temperatuur daalt naar 4 tot 8°, in hoog België naar rond 2°.

Zondag

Is er aanvankelijk veel bewolking en kan er plaatselijk (mot)regen vallen. Later op de dag zijn er enkele opklaringen en laat de zon zich even zien totdat het tegen de avond vanuit het noordwesten opnieuw bewolkt wordt. In de avond en nacht trekt een verzwakt koufront over en kan er plaatselijk wat lichte regen vallen. De wind is zondag overdag matig tot (vrij) krachtig, 4 tot 6 Bft, uit zuid tot zuidwest en neemt in de avond af naar zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. De temperatuur ligt zondag tussen 8° op de Wadden en plaatselijk 14° in het zuiden.

Verwachte straalstroom 300 hPa (± 11km) voor maandag. Bron: GFS

Volgende week

Gaat de straalstroom een noordelijker koers volgen. Daardoor neemt de invloed van hogedrukgebieden bij ons toe. Daardoor wordt het rustig, droog en eerst vrij zacht weer met overdag een temperatuur tussen 10 en 16° en in de nacht mogelijk een graadje vorst. Bovendien is er kans op mistbanken en nevel. Woensdag zorgt een front mogelijk voor wat regen. Daarna wordt een nieuw hogedrukgebied van belang voor ons weer. De exacte positie daarvan – en daarmee de temperatuur in de Benelux – is nu nog niet duidelijk. Wel wordt het opnieuw droog en rustig weer.

De kans grafiek voor de neerslag toont vanaf komend weekend duidelijk droger weer. Bron: Alpenweerman.nl.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat een duidelijke temperatuurstijging zien tot midden volgende week. Daarna neemt de onzekerheid toe. Bron: Meteologix.

Maandag meer weer op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een leuk weekend!

Buien en opklaringen wisselden elkaar gisteren af. Foto Jolanda Bakker

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 983 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer