Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Een randstoring van een fors lagedrukgebied (kerndruk rond 990 hPa) bepaalt vandaag het weerbeeld. Wie thuis op de barometer kijkt ziet ook de lage barometerstand en de echte weerfanaat ziet ook de snelle daling van de luchtdruk. Dat voorspelt natuurlijk onheil. Een windveld trekt nu de Benelux binnen en vooral in de kustprovincies is het opletten voor (zware) windstoten. De avondspits moet rekening houden met enige overlast door de wind.

Ruig water door de flinke wind. Foto: Ton Wesselius.

Opklaringen, gevolgd door zeer zacht weer

Het regengebied heeft inmiddels het land verlaten en op veel plaatsen komt de zon nu tevoorschijn. Op dit moment bevinden we ons in de warme sector. De temperatuur kan, mede door de opklaringen nog flink oplopen. In het zuiden is het al 20 graden. Mocht de temperatuur vandaag in De Bilt boven de 20,1 graden uitkomen dat hebben we ook nog een datumrecord te pakken. Naast wat zonneschijn komen ook nog enkele buien voor.

In het zuiden is het al ruim 20 graden!
De windstoten breiden zich noordoostwaarts uit. In de zuidelijke helft is het al onstuimig, later ook elders en dan vooral in de kustgebieden.

Tot laat in de avond (zware) windstoten

De zuidwestelijke wind neemt geleidelijk steeds verder toe in kracht. Boven land wordt de wind vrij krachtig, aan de kust komt een harde wind te staan. De windstoten bereiken in het binnenland maximaal 75 km/u en aan zee kunnen er windstoten van 90 km/u voorkomen. Lichte schade is dus niet uit te sluiten. Later vanavond zijn de windstoten het hevigst aan de noordwestkust en bereiken lokaal 100 km/u. Tot vannacht moet u dan ook in het hele land opletten, vooral ook in het verkeer.

Flinke windstoten zullen het verkeer parten gaan spelen, vooral in de kustregio’s.
Later in de avond wordt het vanuit het zuiden rustiger.

Morgen rustiger en zeer zacht

Morgen is het dan een stuk rustiger en een groot deel van de dag droog. Er zijn perioden met zon en vooral in het zuidoosten en noordwesten vallen plaatselijk enkele buien. Met 15 tot 19 graden is het nogmaals zeer zacht.

Hier ziet u de raddraaier op de weerkaarten. De isobaren staan dicht bij elkaar wat garant staat voor veel wind.

Uitgelichte afbeelding: Erica van Leeuwen.

(Visited 329 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier