Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Het blijft wisselvallig, maar de komende dagen wordt het geleidelijk wat warmer. In het weekend komt de 20 graden weer in beeld en zondag wordt op veel plaatsen die warme grens overschreden. Echt nazomer wordt het niet, want de kans op buien blijft aanwezig. Volgende week gaat het kwik langzaam weer omlaag.

Jolanda Bakker maakte de foto.
Ton Wesselius maakte deze foto.

Mix van zon, wolken en enkele buien

Op deze donderdag trekken over het noorden en westen nog enkele buien. Landinwaarts is de buienkans kleiner en is het op veel plaatsen droog met een mix van zon en stapelwolken. Geleidelijk neemt de kans op buien overal weer toe en pas later vanmiddag worden de droge perioden langer en komt de zon vaker tevoorschijn.

De temperatuur stijgt naar 14-15 graden. In het zuiden en lokaal in het noordwesten kan het 16 graden worden. Er waait een matige en in het westen een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is het enigszins onstuimig met een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7.

Vanavond wordt het bewolkt en in het westen en noorden neemt de kans op regen toe. Komende nacht zijn er in het hele land perioden met regen. De temperatuur wordt niet lager dan 10-13 graden.

Regenachtig en veel wind

Morgen is het grijs en regenachtig. Nagenoeg de hele dag zijn er perioden met (lichte) regen en motregen en ruimte voor de zon is er niet.

Verder is het onstuimig met boven land een vrij krachtige enigszins vlagerige zuidwestenwind. In het westen waait het krachtig en aan zee hard met kans op zware windstoten tot 75 km/uur. De temperatuur stijgt, ondanks de regen, naar 16-17 graden.

Woelige luchten. Martin Vye maakte deze foto.

Warmer, maar aanhoudend kans op buien

In het weekend gaat de temperatuur omhoog. Zaterdag wordt het maximaal 16 graden in het noorden, 17 in het midden en 18, lokaal 19 graden ten zuiden van de grote rivieren. In Limburg kan het misschien net 20 graden worden. Het weerbeeld laat wolkenvelden zien en er is kans op buien. In het oosten en zuiden schijnt ook geregeld de zon, elders blijft het meest bewolkt. De wind neemt in kracht af en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Zondag is er een mix van wolken, zon en een enkele bui. Met een zuidenwind wordt warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 20 graden in het noorden en westen en 21-23 graden in de rest van het land.

Aad Hogenboom maakte deze foto.

Langzaam weer minder warm

Na het weekend gaat het kwik geleidelijk weer omlaag. Maandag wordt het 18-19, in het zuidoosten 20 graden. Het weerbeeld laat vrij veel wolken zien met kans op enkele buien.

Vanaf dinsdag blijft de kans op buien bestaan, maar is het ook regelmatig droog met geregeld zon. De temperatuur blijft eerst te hoog voor de tijd van het jaar met kwikstanden van 16-17 graden. Later in de week gaat het kwik verder omlaag naar waarden die normaal zijn voor halverwege oktober. Gebruikelijk is het een graad of 14-15.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het kwik geleidelijk omhoog. Zondag en wellicht maandag kan het 20 graden of meer worden. Daarna gaat het kwik weer omlaag.

Monique Bormans maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Alpenweerman kalender 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.

De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen. Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter. Like en volg ons!

(Visited 316 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier