Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag en morgen blijft het fris voor deze tijd van het jaar met vooral vandaag  kans op wat buitjes. Na morgen krijgen opklaringen de overhand en wordt het langzaam minder fris. Komend weekend is het aangenaam lenteweer.

In het westen opklaringen. Foto Ton Wesselius

Gisteren

Veroorzaakte het front van een lagedrukgebied boven Scandinavië vooral in de noordwestelijke helft van de Benelux buitjes, sommige met (korrel)hagel. Later op de dag nam de buiigheid in het noorden toe. In het binnenland waren er minder buien en scheen de zon vaker. Bij een west tot noordwestenwind, in het binnenland matig en in het noorden af en toe (vrij) krachtig, was het gisterenmiddag met 9 tot 14° fris.

Afgelopen nacht

Waren er vooral in het noorden nog veel wolken met enkele buien. In het binnenland waren meer opklaring, ontstonden enkele mistbanken en koelde het plaatselijk af tot dicht bij 0° met aan de grond lichte vorst. In het westen en noorden was het met rond 6° minder koud. De zwakke tot matige wind kwam uit west tot noordwest. Tegen de ochtend nam de wind in het noordelijk kustgebied toe naar vrij krachtig.

Opklaringen en buitjes vastgelegd door Jolanda Bakker
En ook in Friesland buien gisteren. Foto Albert Thibaudier
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vandaag

Blijft de Benelux onder een noordelijke stroming liggen waarmee frisse en onstabiele lucht met enkele buien wordt aangevoerd tussen hogedruk ten westen van Ierland en lagedruk boven de Botnische Golf.

Met een noordelijke hoogtestroming trekt vandaag een kleine storing net ten noorden van de Wadden naar het zuidoosten. Het front daarvan trekt van noordwest naar zuidoost over de Benelux en veroorzaak wat regen of een bui. Veel stelt de neerslag niet voor. Achter het front klaart het vanuit het noorden op. De wind komt eerst uit zuidwest tot west maar draait vanmiddag naar noordwest tot noord. Het wordt vanmiddag rond 8° op de Wadden en in hoog België tot plaatselijk 14° in het zuiden en zuidwesten.

Vanavond en vannacht

Zijn er in het noorden wolkenvelden. Daar kan nog een enkele bui vallen. In het binnenland klaart het wat meer op en kan een mistbank ontstaan. Bij een zwakke tot matige, 2 tot 4 Bft., en aan de kust (vrij) krachtige, 4 tot 6 Bft., wind uit noord tot noordoost, koelt het af naar iets boven 0° in het oosten en hoog België tot ongeveer 5° richting de kust. Plaatselijk kan het aan de grond enkele graden vriezen.

Morgen 

Zorgt een uitloper van het hogedrukgebied ten westen van Ierland voor zonnige perioden afgewisseld door enkele wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog. 

In het noordoosten wordt de bewolking morgen in de loop van de dag wat dikker en kan er nog een enkele bui vallen. Boven België is nog wat frontale bewolking aanwezig. Elders zijn er opklaringen en is het droog. Bij een zwakke tot matige, 2 tot 4 Bft., en in het zuidwesten af en toe vrij krachtige, 4 of 5 Bft., noordoostenwind wordt het morgen rond 8° op de Wadden en tussen 10 en 14° in de rest van de Benelux.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: UKMO

Vrijdag en komend weekend

Blijft het hogedrukgebied in de buurt van Ierland liggen. Daardoor houdt de Benelux een noordelijke stroming. Het blijft waarschijnlijk overal droog en er zijn perioden met zon. Het noordelijk kustgebied blijft wat gevoeliger voor wolkenvelden. De wind is over het algemeen zwak tot matig, 2 tot 4 Bft., en komst uit noord tot noordoost. Alleen in het noorden is de wind af en toe vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur gaat langzaam iets omhoog en ligt komend weekend overdag tussen 12 en 17°. In de nachten naar vrijdag en zaterdag kan het aan de grond vooral in het binnenland licht vriezen en kunnen er enkele mistbanken ontstaan.

Volgende week

Volgens de laatste modellen trekt het hogedrukgebied bij Ierland na het weekend richting de Benelux of Duitsland. Dat zou betekenen dat het droog blijft met behoorlijk wat zon en verder stijgende temperaturen.

De grafiek voor de neerslag voor de komende twee weken. Op wat buitjes na blijft het tot na het weekend droog. Daardoor neemt de droogte in Nederland nog verder toe. Ook op langere termijn is er nog geen zicht op grotere neerslaghoeveelheden.

De pluim met de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland. Vanaf vandaag gaat de temperatuur langzaam omhoog naar ongeveer normale waarden begin volgende week voor medio mei (ongeveer 17°). Daarna neemt de onzekerheid toe. Dat heeft te maken met waar exact de as van een nieuw hogedrukgebied komt te liggen. Bron: Meteologix.

Meer over het weer komend weekend en volgende week lees je op alpenweerman.nl!

Vanaf Texel een fijne woensdag! Wees verstandig en blijf gezond!

Deze foto maakte Erica v. Leeuwen

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 467 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer