Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is koud voor de tijd van het jaar, maar langzaam wordt het minder koud. Het blijft echter wisselvallig met de eerste dagen enkele buien en later in de week geregeld enige tijd regen. De temperatuur ligt aanvankelijk rond de 10-12 graden, vanaf woensdag is het 13-16 graden. Pas na het volgende weekend lijkt het duidelijk warmer te worden.

IJskoude bovenlucht in combinatie met buien is genieten voor wolkenliefhebbers… Klaas Boersma maakte de foto.
Ook Maurice Vroegrijk maakte een prachtige foto.
De buien waren winters van karakter en ging gepaard met hagel en smeltende sneeuw. Jannes Wiersema maakte de foto.

Gisteren was het de op zeven na koudste 4e mei sinds de metingen in De Bilt begonnen en de koudste in 34 jaar. Het werd 10,2 graden. Landelijk lagen de maxima tussen de 9,6 (Voorschoten) en 11,6 graden (Gilze-Rijen).

Ook op deze Bevrijdingsdag is het koud met temperaturen van 10-12 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar het komt ook weer tot enkele buien. Omdat de bovenluchttemperatuur duidelijk hoger is dan gisteren (-35 om -25 graden), is de kans op winterse neerslag bij de buien klein. Gaandeweg de dag neemt de buienactiviteit af en komt de zon wat vaker tevoorschijn en dat is natuurlijk goed nieuws voor de diverse Bevrijdingsfestivals.

De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en de temperatuur stijgt naar 10-12 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen en lokaal is nog een bui mogelijk. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur daalt naar 1-4 graden met kans op vorst aan de grond.

Klaas Boersma maakte ook deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Maurice Vroegrijk.
Jolanda Bakker legde deze fraaie bui vast.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Morgen is het wisselend bewolkt en er trekken vanuit het noorden weer enkele buien over het land. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is meest matig en de temperatuur stijgt naar 11-13 graden. Normaal is het 15-19 graden in deze tijd van het jaar.

De verwachte weerkaart voor aankomende woensdag. Depressies gaan zich met ons weerbeeld bemoeien. Bron: wetterzentrale.de

Dinsdag is het met 11-13 graden ook vrij koud met wederom buien. Vanaf woensdag loopt de temperatuur langzaam op naar waarden tussen de 13 en 16 graden. Vanwege de aanwezigheid van een lagedrukgebied nemen de regenkansen wel toe.

Na volgend weekend gaan we profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen dan af en de temperaturen gaan omhoog. Bron: wetterzentrale.de

Pas na het volgende weekend gaan we profiteren van hogedruk. De neerslagkansen nemen af, de zon gaat vaker schijnen en niet in de laatste plaats… de temperatuur gaat geleidelijk omhoog! Het is allemaal nog ver weg, maar we houden het natuurlijk in de gaten.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur heel langzaam wat gaat stijgen. Pas op termijn, na deze 10-daagse, zal de temperatuur verder gaan stijgen.

Alfons Hoek maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

De windverwachting voor surfers en zeilers:
De wind waait uit het noorden tot noordwesten met 13-16 knopen. De windvlagen liggen tussen de 16 en 19 knopen. De golfhoogte is 1,2 meter.

Morgen waait de noordwestenwind met 13-15 knopen. De windvlagen komen tussen de 15 en 18 knopen uit. De golfhoogte is 1,0 meter.

Mei ook weer warm?
De afgelopen 13 maanden was het elke maand te warm, maar wat doet mei… De verwachting is dat mei zo’n 0,7 graad te koud gaat worden met een verwachte temperatuur van 12,4 tegen normaal 13,1 graden. We blijven het volgen…

Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Dit was het voor deze zondag. Vanaf nu zal ik niet meer dagelijks een weerbericht verzorgen, maar nog wel een paar keer per week. Ik treed namelijk in dienst bij weeronline. Morgen zal Daan het weerbericht verzorgen, dinsdag ben ik weer aan de beurt. Voor nu een mooie zondag en graag tot morgen!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer,in samenwerking met Surviking, deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 507 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier