Advertentie 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Daryl met ondersteuning van het een nieuw hoog genaamd Ekkehard staan we aan de vooravond van een lange hoogzomerse periode. Daarbij schijnt de zon flink, blijft het overal droog en liggen de maxima rond en vaak ook boven de zomerse grens van 25°.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: perioden met zon
Gisteren begonnen we in het noorden en westen met veel bewolking. Elders scheen de zon al en aan het eind van de ochtend klaarde het ook in het noorden en westen op steeds meer plaatsen op en uiteindelijk scheen overal de zon.

De temperatuur steeg naar 17-18° op de Wadden en naar 28 in het zuiden van het land. Vlieland noteerde 17,4 en Arcen 28,3°. In België werd het 17 tot 19° aan zee, maar in Kleine Brogel werd het 28,6°.

We begonnen de dag in het westen en noorden met veel bewolking. Jolanda Bakker maakte deze foto in Zevenhuizen.
Later werd het prachtig zomerweer met volop zonneschijn. Ook deze foto maakte Jolanda Bakker.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Carel ten Hoor in Oosterwolde.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Marcel Pijpers met een drone boven Luyksgestel.

Vandaag: veel zon
De zon schijnt op deze donderdag volop, maar vanmiddag kunnen er landinwaarts stapelwolken ontstaan en hier en daar is ook sluierbewolking mogelijk. Het blijft overal droog en er waait een meest matige en later aan zee een vrij krachtige noordoostenwind.

De temperatuur stijgt naar een warme 21 tot 24° op de Wadden en in het noorden en noordwesten en naar een zomerse 25 tot 29 elders. In België komen de maxima uit tussen de 22 en 24° aan zee en in de Ardennen en Hoge Venen en tussen de 26 en 29 elders.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond is het nog lang aangenaam met zonneschijn en temperaturen boven de 20°. Komende nacht zijn er ook flinke opklaringen en koelt het uiteindelijk af naar 11 tot 14°.

Morgen: volop zonneschijn
Morgen is het iets minder warm door een meest noordenwind en dan vooral in het noorden en westen van het land. Die noordenwind waait over land matig en aan zee vrij krachtig, windkracht 3 tot 5.

De temperatuur stijgt naar 19 tot 21° op de Wadden en in het uiterste noorden, naar 23-24 elders in het noorden en ook in het westen van het land en naar 25 tot 28 elders. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het weer 29° worden.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
In het weekend wordt de stroming meer oost tot noordoost en gaan de temperaturen verder omhoog. Bij veel zon loopt de temperatuur zaterdag op naar 22 tot 24° op de Wadden en in het noordwesten en naar 26 tot 29, lokaal 30 elders. Die tropische 30° wordt in in Brabant en Belgisch Limburg verwacht.

Zondag wordt het overal een graadje warmer en wordt het in het zuiden, zuidoosten en op veel plaatsen in België 31°. Op de Wadden is het dan het aangenaamst met zo’n 24°.

De verwachte weerkaart voor halverwege volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na het weekend zag het er eerder deze week naar uit dat vlakke lagedrukgebieden voor een toenemende kans op enkele regen- en onweersbuien zouden zorgen, maar de laatste berekeningen gaan voor aanhoudend droog en zonnig zomerweer. Wat de temperatuur gaat doen moeten we nog even afwachten, zie daarvoor de pluim hieronder…

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het allemaal weer mooi zien. Vanaf vandaag wordt de zomerse grens zowat elke dag bereikt en overschreden (morgen even een slag om de arm) in het midden van het land. In het noorden ligt de temperatuur steeds wat lager en in het zuiden wat hoger.

Deze hoge temperaturen blijven tot zeker maandag, daarna kan het twee kanten op. Of het wordt nog warmer en dat verwacht het Amerikaanse en het Australische weermodel, of de temperatuur gaat omlaag volgens het Duitse en Europese weermodel. Welke kant we opgaan moet worden afgewacht, maar in beide gevallen blijft het droog met veel zonneschijn.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noordoosten en waait met 8 tot 10 knopen over land en met 14 tot 17 knopen aan zee met de meeste wind vanmiddag. De stoten komen later aan zee uit op 18-19 knopen. De golfhoogte is 0,4 en later 0,6 tot 0,8 meter.

Morgen waait de wind uit het noorden en is 13 knopen over land en 16-17 knopen aan zee. De windvlagen komen een fractie hoger uit. De golfhoogte is 0,5 tot 0,7 meter.

Gisteravond een prachtige bijzon. Martin Vye maakte de foto.
De zon ging gisteren fraai onder, maar is inmiddels alweer op. Jolanda Bakker maakte de foto.

Dit was het weer voor deze donderdag. Maak er een mooie (zomerse) dag van en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 364 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier