Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag, morgen en dinsdag is het wisselvallig en vooral morgen nog zacht. Dinsdag kan de wind flink uithalen, vooral aan de kust. Woensdag tot en met zaterdag wordt het rustiger en aanvankelijk iets frisser weer met wolkenvelden en opklaringen. In de nacht kan het plaatselijk een graadje vriezen.

Gisteren viel er vooral in het zuidoosten in de ochtend regen. In het westen en noorden viel aan het eind van de ochtend wat (mot)regen. Later klaarde het vanuit het noordwesten op. De wind was zuidwest, in het binnenland matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft., en aan de kust en rond het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Het was zacht met een temperatuur tussen 9 en 12 graden.

Vannacht waren er in het zuiden en boven België opklaringen. In het noorden was het bewolkt en viel (mot)regen. De wind was in het zuiden van de Benelux zwak tot matig uit zuidwest, 2 tot 4 Bft. In het noorden stond een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west, 4 tot 5 Bft. De temperatuur daalde naar 4° in hoog België en rond 7° elders.

Deze foto maakte Michel Looyenstein
De weerkaart van vandaag. Bron: UKMO

Een serie fronten, behorend bij een lagedrukgebied boven Ierland, trekt van zuidwest naar noordoost met wolken, regen en wind over de Benelux.

Vandaag begint bewolkt. Alleen in het noordoosten kan vanochtend een waterig zonnetje schijnen. In het zuidwesten regent het. De regen trekt in de loop van vandaag naar het noordoosten. In het zuidwesten kan het vanmiddag opklaren. Elders blijven de wolken overheersen. De wind komt vandaag uit het zuiden, later zuidwesten en is in de ochtend zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. In de middag neemt de wind aan zee toe tot vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur loopt vanuit het zuidwesten op naar 6° in het noordoosten en 11° in het zuiden.

Vanavond en vannacht zijn er in het westen en noordwesten opklaringen. Elders veel bewolking en later vannacht vooral in het zuiden opnieuw regen. De wind is zuidwest tot west en matig, 4 Bft., aan zee (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft. Het wordt 7 tot 10 graden.

Later in de week een ‘rustig’ intermezzo.

Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig en vooral maandag is het zacht met een temperatuur tussen 8 en 10 graden. Maandag is er vooral in het noorden veel wind, 5 of 6 Bft. Dinsdag kan het aan de kust nog harder waaien uit west tot noordwest, 7 of 8 Bft. Bovendien zijn er dinsdag windstoten tot 90 km per uur mogelijk. Dinsdag wordt het wat frisser met rond 2° in hoog België en elders een temperatuur tussen 5 en 8 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag

Bepaalt een hogedrukgebied boven Frankrijk het weer in de Benelux. Woensdag is het met een noordwestelijke wind iets frisser met 4 tot 7 graden. Donderdag draait de wind naar west tot zuidwest en wordt het alweer zachter. Het blijft waarschijnlijk droog met de grootste kans op zon in het zuiden en zuidoosten. Wel kan er in de nacht en ochtend daar nevel of mist ontstaan. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan het in de nacht en ochtend plaatselijk een graadje vriezen.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat een lichte daling van de temperatuur zien naar het midden van volgende week toe. Bron: Meteologix.

Morgen maakt mijn collega het weerbericht voor de Lage Landen op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een rustige zondag gewenst!

Laat in de middag in het noorden. Foto Jannes Wiersema

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 970 times, 1 visits today)
Advertentie

één reactie op “Lage Landen: eerst wisselvallig maar na dinsdag rustig weer”

  • Jolan
    2 februari 2020 at 08:41

    Worden er alleen maar foto’s in t praatje gebruikt die per mail ingestuurd worden???

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier