Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag, morgen en dinsdag is het wisselvallig en vooral morgen nog zacht. Dinsdag kan de wind flink uithalen, vooral aan de kust. Woensdag tot en met zaterdag wordt het rustiger en aanvankelijk iets frisser weer met wolkenvelden en opklaringen. In de nacht kan het plaatselijk een graadje vriezen.

Gisteren viel er vooral in het zuidoosten in de ochtend regen. In het westen en noorden viel aan het eind van de ochtend wat (mot)regen. Later klaarde het vanuit het noordwesten op. De wind was zuidwest, in het binnenland matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft., en aan de kust en rond het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Het was zacht met een temperatuur tussen 9 en 12 graden.

Vannacht waren er in het zuiden en boven België opklaringen. In het noorden was het bewolkt en viel (mot)regen. De wind was in het zuiden van de Benelux zwak tot matig uit zuidwest, 2 tot 4 Bft. In het noorden stond een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west, 4 tot 5 Bft. De temperatuur daalde naar 4° in hoog België en rond 7° elders.

Deze foto maakte Michel Looyenstein
De weerkaart van vandaag. Bron: UKMO

Een serie fronten, behorend bij een lagedrukgebied boven Ierland, trekt van zuidwest naar noordoost met wolken, regen en wind over de Benelux.

Vandaag begint bewolkt. Alleen in het noordoosten kan vanochtend een waterig zonnetje schijnen. In het zuidwesten regent het. De regen trekt in de loop van vandaag naar het noordoosten. In het zuidwesten kan het vanmiddag opklaren. Elders blijven de wolken overheersen. De wind komt vandaag uit het zuiden, later zuidwesten en is in de ochtend zwak tot matig, 2 tot 4 Bft. In de middag neemt de wind aan zee toe tot vrij krachtig, 5 Bft. De temperatuur loopt vanuit het zuidwesten op naar 6° in het noordoosten en 11° in het zuiden.

Vanavond en vannacht zijn er in het westen en noordwesten opklaringen. Elders veel bewolking en later vannacht vooral in het zuiden opnieuw regen. De wind is zuidwest tot west en matig, 4 Bft., aan zee (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft. Het wordt 7 tot 10 graden.

Later in de week een ‘rustig’ intermezzo.

Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig en vooral maandag is het zacht met een temperatuur tussen 8 en 10 graden. Maandag is er vooral in het noorden veel wind, 5 of 6 Bft. Dinsdag kan het aan de kust nog harder waaien uit west tot noordwest, 7 of 8 Bft. Bovendien zijn er dinsdag windstoten tot 90 km per uur mogelijk. Dinsdag wordt het wat frisser met rond 2° in hoog België en elders een temperatuur tussen 5 en 8 graden.

Woensdag, donderdag en vrijdag

Bepaalt een hogedrukgebied boven Frankrijk het weer in de Benelux. Woensdag is het met een noordwestelijke wind iets frisser met 4 tot 7 graden. Donderdag draait de wind naar west tot zuidwest en wordt het alweer zachter. Het blijft waarschijnlijk droog met de grootste kans op zon in het zuiden en zuidoosten. Wel kan er in de nacht en ochtend daar nevel of mist ontstaan. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan het in de nacht en ochtend plaatselijk een graadje vriezen.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland laat een lichte daling van de temperatuur zien naar het midden van volgende week toe. Bron: Meteologix.

Morgen maakt mijn collega het weerbericht voor de Lage Landen op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een rustige zondag gewenst!

Laat in de middag in het noorden. Foto Jannes Wiersema

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 917 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Lage Landen: eerst wisselvallig maar na dinsdag rustig weer”

  • Jolan
    2 februari 2020 at 08:41

    Worden er alleen maar foto’s in t praatje gebruikt die per mail ingestuurd worden???

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer