Advertentie 

Algemene situatie:
Tussen de lagedrukgebieden Franziska en Gabi is het vandaag rustig weer in een soort zadelgebied. Het warmtefront behorende bij depressie Gabi zal morgen op Paasmaandag later op de dag zorgen voor enige nattigheid. Na frontpassage loopt de temperatuur, na deze vrij koude Paasdagen, snel op naar aangename waarden. Later in de week nemen de neerslagkansen af en lonkt de lente met flink oplopende temperaturen en zonneschijn!

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst zon, later enkele buien
Gisternacht trok er een gebied met enige regen over het land noordwaarts, maar gisteren overdag was het aanvankelijk prima weer. De zon scheen geregeld en het bleef droog, maar vanuit het zuiden nam de bewolking toe en volgden enkele buien en deze buien gingen hier en daar gepaard met hagel en onweer.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 10 en 13°, maar alleen op de meetpunten Vlissingen en Ameland bleef het kwik achter. Daar werd het respectievelijk 9,2 en 7,9°. De toppers waren Deelen, Hupsel en Arcen met 13,3°. In België werd het 8 tot 14° met in Kleine-Brogel 14,2°.

Deze prachtige paasfoto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Ton Wesselius maakte ook weer een prachtige foto. Deze keer in Wijk aan Zee.
Deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen in het Zeeuwse Borsele.
Albert Thibaudier maakte deze foto op een prachtige lenteochtend in het Friese Joure.
Deze foto werd gemaakt door Johan Klos in Rotterdam.

Vandaag: wegtrekkende regen
Na een nacht met buiige regen trekt het neerslaggebied vanochtend naar het zuidoosten weg. In het oostelijke helft van het land is er zelfs kans op wat smeltende sneeuw. Vanmiddag wordt het droog en schijnt geregeld de zon, maar in het zuiden en zuidoosten blijft het echter nog lange tijd bewolkt met kans op regen.

De temperaturen lopen op naar waarden tussen de 4 en 6° in het noorden, naar 7 tot 9 elders en naar 10 in het zuiden en in grote delen van België. De wind waait overwegend matig uit het noorden tot noordwesten.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het over het algemeen bewolkt, maar het blijft wel droog. De wind wordt zwak en uiteindelijk zuidoost en de temperatuur daalt naar waarden rond of onder het vriespunt in het oosten en noordoosten en naar 3-4 in het zuidwesten.

Morgen: kans op regen
Morgen, Paasmaandag, krijgen we te maken met een warmtefront behorende bij depressie Gabi. Het is daardoor bewolkt en vooral over het westen en later over het noorden valt wat lichte regen. Elders lijkt het zo goed als droog te blijven.

De wind wordt zuidoost en is overwegend matig van kracht en de temperatuursverschillen in het land nemen toe. In het noorden wordt het een graad of 8 en in het zuiden en zuidoosten kan het al 14° worden. In België kan het 13 tot 15° worden.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: wisselvallig, maar duidelijk zachter!
Na morgen krijgen we een zuid tot zuidwestelijke stroming aan de oostflank van depressie Gabi. Het is daardoor wisselvallig met zowel dinsdag als woensdag periodiek regen. De temperaturen kunnen in een zuidelijke en woensdag zuidwestelijke stroming flink uitpakken met kwikstanden op dinsdag tussen de 16 en 18 en woensdag van 14 tot 17°.

De verwachte weerkaart volgens GFS voor eind deze week. Bron: wetteronline.de

De depressie trekt naar Scandinavië weg en wij krijgen te maken met een opbouwend hogedrukgebied boven onze streken. De stroming draait donderdag, bij enkele buien, naar het westen tot noordwesten en de temperaturen zijn weer duidelijk lager.

In het westen en noorden blijft het kwik steken bij een graad of 8-9. In het oosten en zuiden wordt het 11-12 en in België wordt het 12-13, lokaal zelfs nog 14°.

De verwachte maxima voor volgende week zondag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Vanaf vrijdag gaan we profiteren van hogedruk ten oosten van onze streken. De neerslagkansen nemen af, de zon zal flink schijnen en de temperaturen worden lenteachtig. Vrijdag liggen de maxima al tussen de 16 en 19° en in het weekend kan het zaterdag volgens het ECMWF maar liefst 21 tot 23° worden en zondag komt zelfs in het zuidoosten de 25° in beeld. Daarmee is het, na lang wachten, compleet lente!

Nu maar hopen dat de weerkaarten de komende dagen hetzelfde blijven berekenen, maar daarover natuurlijk meer. Blijf het volgen zou ik zeggen…

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het allemaal weer mooi zien. Na deze koude Paasdagen gaat de temperatuur na Pasen snel omhoog. Daarna gaan de temperaturen op donderdag weer naar beneden, maar daarna lijkt de lente eindelijk te gaan beginnen. De temperaturen lopen flink op naar waarden rond of zelfs boven de 20° met in het zuiden nog hogere temperaturen.

Gistermiddag nam de bewolking toe en later volgden buien. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait op deze zondag uit het noorden tot noordwesten en is over land 6 tot 9 knopen met knopen van 10 tot 14 knopen. Aan zee is de wind 9 tot 11 knopen met windvlagen 12 tot 15 knopen.

Morgen is de wind zuidoost en over land 11 tot 15 knopen met windvlagen van 22 tot 25 knopen en dan met name in de middag. Aan zee waait de zuidoostenwind 14 tot 16 knopen. De windvlagen kunnen uitkomend tussen de 25 en 27 knopen.

Ton Wesselius maakte deze foto op het strand van Wijk aan Zee.

Dit was het voor vandaag. Maak er een gezellige Paasdagen van en graag weer tot morgen, want dan ben ik er weer met een vers en nieuw weerpraatje.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

 • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
 • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
 • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
 • Seminars en Webinars
 • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
 • Wereldwijde weathercard service
 • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 437 times, 1 visits today)

2 Reactie op “Lage Landen – Koude Paasdagen, maar de lente lonkt !!”

 • Bertil Blaas
  1 april 2018 at 19:39

  Rico fijne Paasdagen gewenst !
  Groeten Bertil.

  • Rico Schröder
   1 april 2018 at 19:44

   Van hetzelfde gewenst Bertil.

   Groeten,
   Rico

Comments are closed.

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier