Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Aan de oostflank van een uitloper van het Azorenhogedrukgebied hebben we morgen en woensdag een korte periode van schaapscheerderskou. Het is dan bewolkt met kans op wat gespetter en lager temperaturen. Vandaag wordt overigens nog een warme dag en vooral de zuidoostelijke helft van de Lage Landen kan last krijgen van een thermisch laag met wellicht enkele regen- en onweersbuien.

Later in de week gaan de weerkaarten op de schop en worden dan enigszins normaal. Lagedruk zal zich gaan richten op Scandinavië en zuidelijk Europa kan opwarmen onder de vleugels van het Azorenhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: prima zomerweer
Gisteren begonnen we op veel plaatsen met veel bewolking en op lokaal wat gespetter na was het droog. Gaandeweg de ochtend klaarde het op en scheen de zon flink, maar in het noorden bleef het over het algemeen bewolkt.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 18 en 26° met de laagste temperaturen in het noorden en langs de westkust. Vlieland noteerde 17,8, Terschelling 18,3, Den Helder en Hoek van Holland 18,6°. De hoogste temperatuur was dit keer weggelegd voor Gilze-Rijen met 26,0°. In België werd het 16 tot 18° langs de kust en naar 26-27° in het noordoosten met in Kleine Brogel 26,5°.

Ton Wesselius maakte deze mooie foto op een aangename zondag in juni.
Ook Jolanda Bakker maakte weer een prachtige foto.
Deze zomerse foto van de koolzaadvelden te Lopikerkapel werd gemaakt door Peter van Lindenberg

Vandaag: geregeld zon, in het zuiden kans op (onweers)buien
We starten de nieuwe week in het noorden en midden van het land met flinke zonneschijn. In het zuiden zit al wat meer hoge bewolking en deze wolken trekken langzaam noordwaarts. Over het oosten van België komen onweersbuien tot ontwikkeling en mogelijk bereiken deze buien later vandaag het zuiden van Limburg.

De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is matig over land en later vrij krachtig aan zee en rondom het IJsselmeer. De temperatuur stijgt naar 17 tot 19° op de Wadden en in het noordelijk en noordwestelijk kustgebied en naar 20 tot 24, lokaal 25 elders met de hoogste temperaturen langs de oostgrens.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Over het zuidoosten van de Lage Landen blijven onweersbuien actief, elders is het droog. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 10 en 14°.

UV-Index: 6-7
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 6 tot 7 en dat betekent matig tot sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

We krijgen morgen en woensdag (eindelijk) weer eens temperaturen onder normaal. De afgelopen 90 dagen, en dan vooral vanaf 1 april, kwam dat zelden of nooit voor. Alleen begin mei en halverwege mei was dat het geval. Bron: climate prediction center / NCEP

Morgen: veel bewolking, ook af en toe zon
Morgen ziet het weerbeeld er anders uit dan dat we de laatste tijd gewend zijn. De bewolking heeft de overhand, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Met name in het noorden kan het uit de bewolking wat spetteren.

De wind waait uit het noorden en is matig over land en (vrij) krachtig aan zee en rond het IJsselmeer en de temperatuur wordt niet hoger dan 16-17° op de Wadden en in het noorden en westen en naar 18-19 elders. In Belgisch Limburg kan het nog net 20° worden.

De verwachte weerkaart voor woensdag met daarop de noordelijke stroming aan de oostflank van het Azorenhoog. Bron: EC / Wetteronline.de

Na morgen: koele woensdag, daarna weer warmer
Ook woensdag wordt nog een koele dag met vrij veel bewolking, zo nu en dan wat zon en hier en daar wat licht gespetter. De temperatuur stijgt naar 16 tot 19°.

Vanaf donderdag worden de weerkaarten geschud en worden ze wat meer normaal voor onze streken. Bij IJsland komt weer lagedruk te liggen en bijbehorende storingen trekken ten noorden van onze streken naar Scandinavië. Het Azorenhogedrukgebied richt zijn pijlen naar het zuiden van Europa en bij ons betekent dit dat de stroming uit het zuidwesten komt.

De verwachte weerkaart voor eind deze week volgens EC. Bron: wetteronline.de

De temperaturen zullen dan weer gaan stijgen met op donderdag kwikstanden tussen de 19 en 22 en vrijdag wordt het landinwaarts alweer 23-24°. Wel neemt de wisselvalligheid toe met later op donderdag enige tijd regen en op vrijdag enkele buien.

Na het weekend zijn er weer een aantal weermodellen die de temperatuur weer verder laten oplopen en dat is weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat het allemaal weer mooi zien. Na vandaag is het een tweetal dagen koel juni weer, maar vanaf donderdag loopt het kwik alweer op naar waarden rond tot boven de 20°. Op de lange termijn, na het weekend, lijkt het kwik nog verder op te lopen.

Inmiddels is deze juni maand alweer 3,6° te warm en daarmee staan we op plaats 4 sinds 1901. Gezien de verwachtingen zou juni ook zomaar bij de warmste juni maanden kunnen horen…

Drukte op het water. Aad Hogenboom maakte de foto bij het Braassemermeer en Roelofarendsveen.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordoosten en waait met 8 tot 12 knopen over land met uitschieters tot 14 knopen. Aan zee neemt de wind toe naar 15 knopen later vanmiddag met uitschieters tot 18 knopen. De golfhoogte neemt toe van 0,3 naar 0,6 meter.

Morgen neemt de noordenwind in kracht toe en is over land 14-15 knopen met uitschieters tot 18 knopen. Aan zee neemt de wind toe naar 17-18 knopen. De golfhoogte neemt toe van 0,5 naar 0,8 tot 0,9 meter.

Ook op Schiphol was het prachtig weer. Arno van Brakel maakte deze foto.

Dit was het weer voor deze maandag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want dan staat er weer een nieuw weerpraatje voor de Lage Landen. Tot morgen!

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor (veel) minder vaak geplaatst.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 400 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer