Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Vandaag is er nog behoorlijk veel wind. Morgen en vrijdag is het rustiger. Het blijft tot en met vrijdag fris met min of meer normale temperaturen voor midden februari. Vandaag zijn er winterse buien mogelijk. Morgen kan er in het (noord)oosten smeltende sneeuw vallen als een lagedrukgebied vlak langs de Benelux trekt. Vanaf vrijdag gaan we op voor opnieuw hoge temperaturen en mogelijk zondag en maandag veel wind.

Deze foto van afgewaaide takken maakte Suzanne Vermulm

Gisteren was het de zoveelste onstuimige dag. Er vielen veel buien, soms met hagel, smeltende sneeuw en onweer. De west tot zuidwesten wind was aan de kust hard tot storm(achtig) en er waren windstoten, aan zee tot ongeveer 100 km per uur. Tussen de buien door scheen af en toe de zon. De temperatuur lag tussen 2 en 6°, in hoog België rond 1°.

Vannacht waren er vooral in het (zuid)westen opklaringen. In het noorden en oosten vielen buien met hagel en smeltende sneeuw. De westenwind was langs de kust en rond het IJsselmeer hard tot stormachtig met nog steeds rukwinden tot 90 km per uur. In heb binnenland stond een matige tot vrij krachtige wind. In de loop van de nacht nam de wind iets af. De temperatuur daalde naar 1 tot 4°, in hoog België rond -1°.

Hard trappen. Foto Erica v. Leeuwen
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vooral het noorden blijft onder invloed van lagedrukgebied Ciara met bewolking, buien en wind. Naar het zuiden toe is het vandaag rustiger.

In het noord(oosten) begint de dag met veel wolken en plaatselijk buien, soms met hagel of smeltende sneeuw. Aan zee en rond het IJsselmeer staat vooral vanochtend nog een harde tot stormachtige westenwind, 7 of 8 Bft. Later vandaag neemt de wind wat af. In het zuiden en westen zijn opklaringen. De temperatuur ligt vanmiddag rond 5°, in hoog België net boven 0°.

Vanavond en vannacht neemt de wind verder af naar matig in het binnenland en vrij krachtig in het noordwesten, 3 tot 5 Bft., en draait naar zuid tot zuidwest, later vannacht naar zuid. Tegen de ochtend neemt de wind in het zuidwesten weer toe naar (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. Er zijn wolkenvelden en enkele opklaringen. In de loop van de nacht in het westen enkele buien, mogelijk met hagel of smeltende sneeuw. Tegen de ochtend neemt de kans op neerslag vanuit het zuidwesten toe. De temperatuur ligt vannacht rond het vriespunt in het oosten en zuidoosten en rond 5° aan zee.

Morgen

trekt een lagedrukgebied vlak langs of over de Benelux. Het ingedraaide front hiervan brengt bewolking en regen. Doordat de bovenlucht vrij koud is – op ongeveer 5 km rond -32° – kan er (vooral in het (noord)oosten ook enige tijd smeltende sneeuw vallen. De wind is in de ochtend even krachtig of hard aan de kust, 6 of 7 Bft., uit het zuidwesten. Later een veranderlijke wind, 3 tot 5 Bft. De temperatuur ligt morgen tussen 2 en 6°.

Vrijdag

zorgt een zwakke rug van hogedruk voor rustiger weer. Er zijn wolkenvelden maar zeker ook opklaringen en de temperatuur ligt tussen 5 en 8° bij een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind. In de nacht naar zaterdag zorgen fronten van een nieuwe, diepe depressie ten noorden van Schotland voor een toename van de bewolking en vooral in het noordwesten regen.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: Met Office
Vooral zondag/maandag weer kans op veel wind en windstoten. Bron: KNMI.

Komend weekend

wordt met een zuidwestenwind zeer zachte lucht aangevoerd. Het kan zondag tussen 10 en 15° worden! Vooral zondag kan er opnieuw veel wind zijn. Of er storm komt is op dit moment nog niet goed in te schatten maar het is belangrijk de depressie ten noordwesten van Schotland (939 hPa) goed in de gaten te houden. Hierover morgen natuurlijk meer in ons weerbericht.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland gaat op herhaling. Voor de zoveelste keer deze ‘winter’ die maar geen winter wil zijn, temperaturen tot ver in de dubbele cijfers komend weekend.  Bron: Meteologix.

Morgen meer over mogelijk een volgend onstuimig weekend op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een rustige woensdag gewenst!

Trijntje v.d. Berg maakte deze foto van het onstuimige weer gisteren

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 692 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier