Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag is er nog behoorlijk veel wind. Morgen en vrijdag is het rustiger. Het blijft tot en met vrijdag fris met min of meer normale temperaturen voor midden februari. Vandaag zijn er winterse buien mogelijk. Morgen kan er in het (noord)oosten smeltende sneeuw vallen als een lagedrukgebied vlak langs de Benelux trekt. Vanaf vrijdag gaan we op voor opnieuw hoge temperaturen en mogelijk zondag en maandag veel wind.

Deze foto van afgewaaide takken maakte Suzanne Vermulm

Gisteren was het de zoveelste onstuimige dag. Er vielen veel buien, soms met hagel, smeltende sneeuw en onweer. De west tot zuidwesten wind was aan de kust hard tot storm(achtig) en er waren windstoten, aan zee tot ongeveer 100 km per uur. Tussen de buien door scheen af en toe de zon. De temperatuur lag tussen 2 en 6°, in hoog België rond 1°.

Vannacht waren er vooral in het (zuid)westen opklaringen. In het noorden en oosten vielen buien met hagel en smeltende sneeuw. De westenwind was langs de kust en rond het IJsselmeer hard tot stormachtig met nog steeds rukwinden tot 90 km per uur. In heb binnenland stond een matige tot vrij krachtige wind. In de loop van de nacht nam de wind iets af. De temperatuur daalde naar 1 tot 4°, in hoog België rond -1°.

Hard trappen. Foto Erica v. Leeuwen
De weerkaart voor vandaag. Bron: UKMO

Vooral het noorden blijft onder invloed van lagedrukgebied Ciara met bewolking, buien en wind. Naar het zuiden toe is het vandaag rustiger.

In het noord(oosten) begint de dag met veel wolken en plaatselijk buien, soms met hagel of smeltende sneeuw. Aan zee en rond het IJsselmeer staat vooral vanochtend nog een harde tot stormachtige westenwind, 7 of 8 Bft. Later vandaag neemt de wind wat af. In het zuiden en westen zijn opklaringen. De temperatuur ligt vanmiddag rond 5°, in hoog België net boven 0°.

Vanavond en vannacht neemt de wind verder af naar matig in het binnenland en vrij krachtig in het noordwesten, 3 tot 5 Bft., en draait naar zuid tot zuidwest, later vannacht naar zuid. Tegen de ochtend neemt de wind in het zuidwesten weer toe naar (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. Er zijn wolkenvelden en enkele opklaringen. In de loop van de nacht in het westen enkele buien, mogelijk met hagel of smeltende sneeuw. Tegen de ochtend neemt de kans op neerslag vanuit het zuidwesten toe. De temperatuur ligt vannacht rond het vriespunt in het oosten en zuidoosten en rond 5° aan zee.

Morgen

trekt een lagedrukgebied vlak langs of over de Benelux. Het ingedraaide front hiervan brengt bewolking en regen. Doordat de bovenlucht vrij koud is – op ongeveer 5 km rond -32° – kan er (vooral in het (noord)oosten ook enige tijd smeltende sneeuw vallen. De wind is in de ochtend even krachtig of hard aan de kust, 6 of 7 Bft., uit het zuidwesten. Later een veranderlijke wind, 3 tot 5 Bft. De temperatuur ligt morgen tussen 2 en 6°.

Vrijdag

zorgt een zwakke rug van hogedruk voor rustiger weer. Er zijn wolkenvelden maar zeker ook opklaringen en de temperatuur ligt tussen 5 en 8° bij een zwakke tot matige zuid tot zuidwestenwind. In de nacht naar zaterdag zorgen fronten van een nieuwe, diepe depressie ten noorden van Schotland voor een toename van de bewolking en vooral in het noordwesten regen.

De weerkaart voor zaterdag. Bron: Met Office
Vooral zondag/maandag weer kans op veel wind en windstoten. Bron: KNMI.

Komend weekend

wordt met een zuidwestenwind zeer zachte lucht aangevoerd. Het kan zondag tussen 10 en 15° worden! Vooral zondag kan er opnieuw veel wind zijn. Of er storm komt is op dit moment nog niet goed in te schatten maar het is belangrijk de depressie ten noordwesten van Schotland (939 hPa) goed in de gaten te houden. Hierover morgen natuurlijk meer in ons weerbericht.

De pluim van de hoofdberekeningen van de temperatuur voor midden Nederland gaat op herhaling. Voor de zoveelste keer deze ‘winter’ die maar geen winter wil zijn, temperaturen tot ver in de dubbele cijfers komend weekend.  Bron: Meteologix.

Morgen meer over mogelijk een volgend onstuimig weekend op alpenweerman.nl.

Vanaf Texel een rustige woensdag gewenst!

Trijntje v.d. Berg maakte deze foto van het onstuimige weer gisteren

Wil je meepraten over het weer? Meld je nu geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee, stel vragen en geniet van de voorpret van jouw wintersport of vakantie in de Benelux!

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 696 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer