Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Nagenoeg iedereen kijkt inmiddels uit naar de lente, maar het lijkt erop dat we opnieuw een (korte) periode van winters weer gaan krijgen. Vanwege een zuidelijk liggende straalstroom trekken storingen ten zuiden van onze streken door. Halverwege volgende week kan koude lucht weer naar onze streken komen met in de nacht en ochtend vorst en overdag temperaturen van maar een paar graden boven nul. Neerslag die kan vallen heeft een winters karakter.

Dit weekend profiteren we van een zwakke uitloper van het hogedrukgebied Jost en daardoor is het vrij rustig weer met naast wolkenvelden ook af en toe wat zon.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: overwegend bewolkt
Gisteren was het een overwegend bewolkte dag met slechts hier en daar wat zonneschijn. Uit de bewolking viel gistermiddag lokaal wat lichte (mot)regen. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 6 en 8° met in Gilze-Rijen 7,8 en in Eindhoven 7,9°. In België lagen de maxima tussen de 2 en 9° met in Koksijde 8,8°.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Het was een overwegend bewolkte dag. Ton Wesselius maakte de foto.

Vandaag: af en toe zon
Op deze zaterdag zijn er over het algemeen vrij veel wolkenvelden, maar de zon komt ook zo nu en dan tevoorschijn. Het blijft op veruit de meeste plaatsen droog, maar zeer lokaal is een bui(tje) niet uitgesloten.

De zwakke tot hooguit matige zuid tot zuidoostenwind valt vanmiddag helemaal weg en wordt veranderlijk en de temperatuur stijgt naar 10 tot lokaal 13° met de hoogste temperaturen in de zuidelijke helft van de Lage Landen.

De verwachte maxima voor vandaag volgens HirLam. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en de temperatuur kan dalen naar waarden dichtbij het vriespunt met hier en daar een graadje vorst.

Morgen: wolkenvelden, maar ook zon
Morgen beginnen we in de zuidoostelijke helft met flink wat zonneschijn. Elders is het bewolkt en in de middag is dat op de meeste plaatsen het geval. In de noordelijke helft van het land kan in de middag wat lichte (mot)regen vallen, maar over het algemeen blijft het ook morgen droog.

Aanvankelijk waait het niet of nauwelijks, maar later op de dag steekt er een zwakke tot matige noord tot noordwestenwind op. De temperatuur stijgt naar waarden tussen de 10 en 12, lokaal 13°.

De verwachte weerkaart voor woensdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Volgende week: wederom kouder… of toch niet!
Na het weekend gaat het rustige weerbeeld weer veranderen en tegelijkertijd nemen de verschillen tussen de diverse weermodellen weer toe. Het Europese weermodel laat de winter weer even terugkeren met een zuidelijk lopende straalstroom en daardoor ten zuiden of over het zuiden van onze streken trekkende depressies.

In dat scenario wordt aan de noordflank van de depressie de wind dinsdag oost tot zuidoost en woensdag, als de depressie dus ten oosten van ons ligt, noordoost. Koude lucht, nog altijd aanwezig ten noorden van onze streken, kan met deze stroming weer naar het zuiden afzakken met als gevolg weer fors dalende temperaturen en neerslag die woensdag vanuit het noorden overgaat in sneeuw.

De optie van de Amerikanen is heel anders. Daar trekt de depressie ten noorden van ons land naar het oosten en blijft de stroming westelijk. De temperaturen blijven op niveau, de neerslag valt in vloeibare vorm en de wind wakkert flink aan.

Hoe het allemaal gaat verlopen zullen we de komende dagen te weten komen. Zeker is wel dat het geen aangenaam lenteweer voorlopig wordt…

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat de temperatuur, na dit weekend, weer gaat dalen. Vooral halverwege volgende week is het volgens het Europese, Canadese, Australische en in mindere mate het Duitse weermodel koud met temperaturen onder de 5°. Het Amerikaanse GFS (groene lijn) is duidelijk zachter.

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De pluim van het ECMWF laat nog altijd de dalende trend zien. De ‘oper’ is wel lager dan het ensemblegemiddelde komende week, maar dat het te koud wordt is duidelijk. De verwachting voor de Paasdagen is nog onzeker met een ensemblegemiddelde van een graad of 10.

Speciaal voor watersporters de windverwachting:
De wind waait vandaag niet of nauwelijks met slechts 2 tot 4 knopen over land met vlagen tot hooguit 6 knopen. Ook aan zee slechts 3 tot 6 knopen wind met uitschieters tot zo’n 7-8 knopen.

Ook morgen staat er over het algemeen weinig wind uit een dan meest noordelijke richting, maar wel meer dan vandaag. Er worden veelal snelheden bereikt van 5 tot 8 knopen met vlagen die uitkomen tussen de 8 en 11 knopen. Aan zee is de wind matig met 7 tot 10 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 9 en 11 knopen maximaal.

Langzaam komt de natuur tot leven. Joyce Derksen maakte de foto.
Ook Ton Wesselius maakte een prachtige foto.

Dit was het weer voor deze zaterdag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de (winterse) ontwikkelingen volgende week. Voor nu een fijn weekend en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 888 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier