Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Na de passage van een zwak front is het vandaag tijdelijk minder warm, maar de komende week wordt het weer warmer. Vooral na de passage van een zwak warmtefront op dinsdag behorende bij depressie Bigi wordt het op veel plaatsen zomers met temperaturen tussen de 25 en wellicht 30°. De neerslagkansen zijn klein, omdat regelmatig een uitloper van het Azorenhogedrukgebied tot over onze streken reikt. Later in de week passeert een koufront en na passage gaat het kwik weer naar beneden.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: eerst bewolkt, later ook wat zon
Gisteren was het bewolkt en hier en daar viel wat lichte regen of kwam het tot een bui, maar geregeld scheen ook de zon. Delfzijl noteerde nog 2 millimeter.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 19 en 25° met in Wijk aan Zee 18,5 en in Den Helder 19,0°. De toppers waren Twenthe met 25,0 en Ell met 25,2°. In België werd het 18 tot 25° met in Kleine Brogel 24,8°.

Mix van zon en wolken gisteren. De foto werd gemaakt door Martin Vye.
Over het algemeen was het bewolkt. Ton Wesselius maakte deze foto.
Gisteravond klaarde het flink op. Het leverde een fraaie bijzon op. Ik maakte zelf de foto.
Een mooie avond gisteren. Martin Vye maakte ook deze foto.
De zon ging fraai onder. Jolanda Bakker maakte de foto.

Vandaag: bewolkt, later zonneschijn
Op de passage van een zwakke storing verbonden aan depressie Alana is het vandaag aanvankelijk bewolkt en uit die bewolking valt hier en daar wat lichte regen. De neerslag trekt naar het oosten weg en vanmiddag klaart het vanuit het westen flink op en kan de zon nog enkele uren schijnen.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig over land en vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer en de temperatuur doet een stap terug en stijgt naar 17, lokaal 18° op de Wadden en aan zee en naar 20, lokaal 21 in het oosten en zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht zijn er aanvankelijk flinke opklaringen. Later in de nacht neemt de bewolking weer toe. De temperatuur daalt naar 10 tot 14°.

UV-Index: 5-6
De kracht van de zon hoog. De UV-index is 5-6 en dat betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Morgen: weinig verandering
Morgen verandert er heel erg weinig. We starten de dag met veel bewolking en uit die bewolking valt wat lichte regen of komt het tot een enkele bui. Het gebied met nattigheid trekt geleidelijk weer naar het oosten weg en vanuit het westen klaart het in de middag weer op en uiteindelijk zal de zon uitbundig schijnen.

De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig van kracht en de temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 18-19° op de Wadden en in het noordwesten en naar 20 tot 22 elders.

De verwachte weerkaart voor halverwege de week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: het wordt weer warmer
Na morgen gaat de temperatuur verder omhoog. Dinsdag wordt het 19 tot 21° op de Wadden en in het noordwesten en 22 tot 25, lokaal 26 elders met de hoogste temperaturen in het zuidoosten en in Belgische Limburg. De zon schijnt, maar er zijn ook wolkenvelden met nog altijd kans op een bui.

Woensdag is het volop zomer met flinke zonnige perioden. Het blijft droog en er waait een zwakke veranderlijke wind. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24° in het noorden en westen en naar 25 tot 28 elders met de hoogste temperaturen in het zuiden.

De verwachte weerkaart voor eind deze week. Bron: EC/wetteronline.de

Vanaf donderdag draait de stroming naar het noorden en gaan de temperaturen weer naar beneden naar waarden rond of zelfs onder de 20°. Er is dan weliswaar kans op een bui, maar de zon zal ook zeker schijnen en zo blijft het over het algemeen prima zomerweer met perfecte ‘doe temperaturen’.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat het bovenstaande allemaal weer mooi zien. Vanaf morgen gaat de temperatuur omhoog met halverwege de week de hoogste temperaturen. Daarna wordt het weer minder warm met temperaturen onder de 20°, maar na volgend weekend loopt het kwik langzaam weer op.

Een bewolkte dag in Dordrecht. De eigenaar van @weerwantijdijk maakte de foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is over land 11 en aan zee 15 knopen. De windvlagen zullen aan zee rond de 18 knopen liggen. De golfhoogte is 0,8 meter.

Morgen waait de wind ook uit het westen tot zuidwesten en is over land 11 tot 13 en aan zee 14 tot 16 knopen. De windvlagen zijn over land 19 en aan zee 22 knopen. De golfhoogte is aan zee 0,9 meter.

Een bewolkte dag ook bij Jolanda Bakker. Ook een niet natuurlijke wolk zichtbaar van een brand in Rotterdam.

Dit was het weer voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen voor een vers weerpraatje voor de Lage Landen.

Ter info: Johann is op vakantie, dus het Alpenweerpraatje wordt daardoor (veel) minder vaak geplaatst.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 377 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier