Lage Landen – Komende week opnieuw dalende temperaturen!

Algemene situatie:
Maart 2018 is tot nu toe een te koude maand met een gemiddelde temperatuur van 4,2°. Normaal is het tot nu toe 5,7° (over de hele maand 6,2°) en de verwachting is dat we uitkomen op gemiddeld 4,8°. Dit weekend hebben we hele normale temperaturen, maar de komende week krijgen we opnieuw dalende temperaturen.

Vandaag is het rustig weer met naast wolkenvelden ook af en toe zon. Vanmiddag kan er op de passage van een zwak front wat lichte regen of een bui voorkomen.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: wolkenvelden, maar ook zonneschijn
Gisteren waren er wolkenvelden, maar in het oosten en zuiden klaarde het in de ochtend op en deze opklaringen trokken in de middag naar het westen en noorden. De zon scheen tussen de 6 en 8 uur in het zuiden en naar 1 tot 4 elders.

De temperatuur steeg naar 6 tot 13° met op Ameland maximaal 6,1 en op Vlieland 7,1°. Eindhoven was de absolute topper met 13,2°. In België lagen de maxima tussen de 9 en 14° met in Dourbes 13,9°.

Het was gisteren een rustige, bewolkte dag. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Jolanda Bakker aan de oever van de Rotte bij de Eendrachtsmolen te Zevenhuizen
Deze schitterende foto werd gemaakt door Joyce Derksen.

Vandaag: wolkenvelden, af en toe zon en vanmiddag lokaal wat regen
Afgelopen nacht hebben we de klok een uur vooruit gezet, want de zomertijd is weer ingegaan. Op deze eerste dag van de zomertijd zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon.

Vanwege de passage van een zwak front kan er vanmiddag vanuit het noordwesten wat lichte (mot)regen of een enkele bui voorkomen. Aanvankelijk waait het niet of nauwelijks, vanmiddag steekt er een zwakke tot hooguit matige noord tot noordwestenwind op.

De temperatuur loopt op naar 8-9° in het noorden en langs de kust en naar 10 tot 12 elders. In het zuiden van het land en in België kan het 13° worden.

De verwachte maxima voor vandaag volgens HirLam. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht trekt het zwakke front verder zuidoostwaarts, maar vooral het zuidoosten van het land kan daar nog enige tijd last van hebben met enige regen. Elders is het droog met een mix van wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur daalt naar waarden rond en hier en daar tot onder het vriespunt.

Morgen: perioden met zon, later enkele buien
Morgen zijn er flinke perioden met zon, maar vooral in de middag komt het en dan met name landinwaarts tot enkele buien.

De wind waait zwak tot hooguit matig uit het westen tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de 10-11°. In België kan het 12° worden, terwijl het kwik in het noorden en op de Wadden weer wat achterblijft.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: wederom dalende temperaturen
Dinsdag komt er een depressie afzakken vanuit de regio IJsland en dit laag trekt over Engeland naar onze streken. De koers van dit laag is nog steeds verschillend in de diverse weermodellen, want de Amerikanen laten de as van het laag ten noorden van onze streken trekken en het Europese ECMWF berekent de koers over de zuidelijk helft van de Lage Landen.

De weersverwachting is dan ook enigszins onzeker, maar wel zeker is dat de neerslagkansen flink toenemen. Dinsdag is het dan ook bewolkt en er zijn flinke perioden met regen. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid nemen toe, want in het noorden wordt het maximaal een graad of 6, terwijl het kwik ten zuiden van de grote rivieren uitkomt in de dubbele cijfers.

Woensdag hebben we ook nog steeds last van die depressie en zijn er nog altijd perioden met regen. Mogelijk gaat de regen in de noordelijke helft over in (smeltende) sneeuw. De temperaturen zijn overal in de Lage Landen lager met maxima tussen de 5 en 8°.

Donderdag komt het tot enkele buien, maar de kou gaat weer uit de lucht met langzaam weer oplopende temperaturen. Vanaf Goede Vrijdag gaan de temperaturen verder omhoog, maar het blijft wisselvallig.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat de komende dagen een daling in temperatuur zien tot onder de 10° . Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer omhoog, maar juist tijdens de Paasdagen lijkt het kwik weer te gaan dalen.

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De pluim van het ECMWF laat hetzelfde beeld zien. De komende dagen gaat de temperatuur naar beneden om vanaf donderdag weer te gaan stijgen. Tijdens de Paasdagen lijkt het dan weer kouder te worden.

Aad Hogenboom maakte deze foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden en aanvankelijk waait het niet, maar geleidelijk komt er zo’n 9 knopen te staan met vlagen van 10-11 knopen. Aan zee wordt de wind matig met 10 tot 12 knopen. De windvlagen kunnen veelal de 13 knopen halen.

Ook morgen staat er over het algemeen weinig wind met maximaal 4 tot 6 knopen. De windvlagen kunnen nog zo’n 8 tot 10 knopen halen. Ook aan zee nagenoeg geen wind met 5 tot 7 knopen. De windvlagen komen uit tussen de 7 en 10 knopen.

Arno van Brakel maakte deze prachtige foto.
Ton Wesselius maakte deze prachtige foto.

Dit was het weer voor deze zondag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen, want vanzelfsprekend is er dan weer een nieuw en vers weerpraatje.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via [email protected] 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: [email protected] / [email protected]

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op [email protected].

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties