Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Het vrij zachte en lichtwisselvallige weertype waar we dit weekend en dus ook deze zondag mee te maken hebben is te danken aan een uitloper van een lagedrukgebied boven de Oceaan. Deze stuwt vrij zachte en tevens ook vrij vochtige lucht naar het noorden. Bovendien is de luchtdruk in onze omgeving niet heel hoog; dit zorgt ervoor dat zonnige periodes regelmatig door bewolking en soms ook buien afgewisseld worden.

De weerkaart van vandaag. Bron: KNMI

De komende dagen krijgt hogedruk meer de overhand en blijft de aanvoer nog altijd zuidelijk. Wat dit tot gevolg heeft lees je verderop in dit bericht.

Gisteren: tweedeling
Gisteren was er sprake van een tweedeling in de Benelux. In het zuiden van Nederland en in België scheen de zon, in het midden en noorden van Nederland was het bewolkt. In de loop van de middag klaarde het in de noordelijke helft van Nederland op en was ook hier de zon op steeds meer plekken te zien.
In België werd het tegen het eind van de middag juist bewolkter en ontstonden er enkele buien. Deze buien trokken in de avond richting het noorden. De maximumtemperaturen lagen rond de 11 graden op de Wadden, in delen van België werd het 19 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto gisteren.
Jolanda Bakker genoot gisteren namiddag van de zon.

Afgelopen nacht trok een gebied met neerslag van zuid naar noord over de Lage Landen, lokaal regende het even stevig door. De minimumtemperaturen liepen uiteen van 7 graden op de Wadden, tot 10 a 11 in het zuiden van de Lage Landen.

En nog een foto van Jolanda Bakker.

Vandaag:
Deze morgen valt er in het noorden nog wat neerslag. Elders wisselen zonneschijn en wolkenvelden elkaar af. Vanmiddag wordt het wat bewolkter en ontstaan er enkele stapelwolken, lokaal groeien deze uit tot een bui. Zo’n bui kan lokaal gepaard gaan met een klap onweer. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 16 graden in het noordwesten tot 19 graden in het binnenland. Met name in het (noordwestelijk) kustgebied en op de Wadden kan de maximumtemperatuur nog wat lager uitpakken. Er staat een zwakke tot matige zuid tot zuidwestelijke wind.

Vanavond nemen de buien in activiteit af en komen er opklaringen voor. Komende nacht trekt een zwak neerslaggebied van west naar oost over het land en valt er hier en daar wat lichte neerslag. De temperaturen dalen naar 7 tot 10 graden Celsius, met de laagste waardes voor de kustgebieden.

Morgen: later zon
Morgen kan er hier en daar nog wat lichte neerslag vallen, de grootste kans hierop is voor de oostelijke helft van de Lage Landen. Verder is er vrij veel bewolking aanwezig, maar in de middag klaart het op en laat de zon zich  (vooral in de westelijke helft) vaker zien. De maximumtemperaturen liggen tussen de 14 en 17 graden met opnieuw de laagste waardes voor de kustgebieden. Er staat een zwakke variabele wind.

De weerkaart van dinsdag. Hogedrukinvloed en een warme zuidelijke stroming. Bron: ECMWF/Wetterzentrale

De rest van de week: hogere temperaturen
dinsdag krijgt hogedruk meer invloed boven onze streken. Het kan dan aanvankelijk nog even mistig zijn en komt her en der nog wat bewolking voor, maar deze bewolking verdwijnt en zo zal de dag flink zonnig verlopen. Bovendien staat er weinig wind en stijgt de temperatuur naar een aangename 16 tot 21 graden.

Woensdag verandert er weinig. Er zijn dan wat wolkenvelden, maar opnieuw is er vooral veel zon. De temperaturen stijgen dan naar waarden tussen de 19 en 23 graden.

De maximumtemperaturen voor donderdag volgens het Amerikaanse model. De eerste zomerse dag op 19 april?? Bron: GFS/Wetterzentrale

Donderdag zou het dan zelfs zomers warm kunnen worden met maxima rond of zelfs boven de 25 graden! Of deze waarden daadwerkelijk gehaald gaan worden hangt af van de hoeveelheid bewolking en andere details tegen die tijd, maar aangezien de modellen dit al enkele dagen produceren, behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

Als we de pluim mogen geloven blijft het vrijdag en zaterdag ook nog warm met temperaturen (ruim) boven de 20 graden. Vanaf de zaterdag neemt dan wel de onzekerheid toe en wordt de kans op buien groter. De pluim bevestigt ook het weerbeeld met volop zon.

De 15-daagse temperatuurpluim van het KNMI.
De 15-daagse neerslagpluim van het KNMI.
De 15-daagse zon/bewolkingverwachting van het KNMI.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
Vandaag staat er een zwakke tot matige zuid tot zuidwestelijke wind; 6 tot 12 knopen met stoten tot 15 knopen.
Morgen is de wind eerst variabel, geleidelijk draaiend naar west, 4 tot 8 knopen, met stoten tot 12 knopen.

En opnieuw een foto van de kleurrijke bollenvelden door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen is Rico er weer met een nieuw bericht, ikzelf schrijf later weer. Voor nu een fijne zondag en graag weer tot morgen!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 312 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier