klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Op deze zondag trekken buien over het land, maar tussendoor schijnt ook de zon. Het wordt 12 tot 15 graden. Ook morgen is het fris met 14 tot 17 graden, maar de dagen daarna warmt het geleidelijk op. De temperatuur komt op veel plaatsen weer boven 20 graden uit. Wel houdt de wisselvalligheid aan en is later in de week een (onweers)bui mogelijk. Ook het pinksterweekend ziet er op het eerste oog goed uit voor alle buitenactiviteiten.

De weerkaart voor vandaag met daarop de buien die van noord naar zuid trekken. Bron: WXcharts.com

Er trekken buien van noord naar zuid over het land. Geleidelijk wordt het vanuit het noorden droog, maar in het zuiden houdt de buiigheid nog een tijdje aan en is vanmiddag kans op onweer. Vooral in het westen en later ook in het zuiden breekt vanmiddag de zon steeds vaker door. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige noorden- tot noordwestenwind en die wind voert koude lucht aan. Het wordt op veel plaatsen niet warmer dan 13 of 14 graden. In het zuiden kan het lokaal 15 graden worden, maar de duidelijk aanwezige wind maakt het er niet warmer op. Temperaturen van 17 tot 21 graden zijn eind mei gebruikelijk.

Vanavond en vannacht neemt de wind af en zijn er brede opklaringen. Lokaal valt nog een licht buitje. Het is best fris met temperaturen van 4 graden in het binnenland tot 8 aan zee. Morgen komen vooral in het noorden enkele buien voor. Elders is het droog en vooral in het zuiden schijnt de zon. In de middag breekt op steeds meer plaatsen de zon door en is het droog. Er waait een zwakke tot matige westenwind en met 14 graden in het noorden en 17 in het zuiden is het nog steeds fris.

Oplopende temperaturen

Dinsdag is er een mix van zon, wolken en lokaal een bui. De wind waait uit het zuidwesten en voert wat zachtere lucht aan. Het wordt 16 tot 19 graden. Woensdag komt het kwik nog wat hoger uit met 18 graden in het noorden en 22 in het zuiden. De zon schijnt flink en het blijft droog. Wel is de zonkracht 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid snel kan verbranden.

De temperatuurafwijking op donderdag laat zien dat het weer (iets) warmer is dan wat gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. In zuidoosten kan het wel duidelijk warmer worden. Bron: WXcharts.com

Later in de week kans op onweer

Donderdag en vrijdag is er een mix van zon, wolken en vooral landinwaarts ook enkele buien. Bij buien is ook onweer mogelijk. De temperatuur ligt op een heel aangenaam niveau met 18 tot 20 graden in het noorden en langs de westkust en 21 tot 24 graden landinwaarts. Donderdag kan het in het zuidoosten lokaal 25 graden worden.

De weerkaart voor eind deze week. We profiteren volop van hogedruk, maar vanuit het zuiden probeert lagedruk naar onze omgeving uit te breiden. De buiigheid neemt dan ook weer toe.

Aangename temperaturen met Pinksteren

Volgend weekend is het lange pinksterweekend en het weerbeeld verandert in grote lijnen niet. De zon schijnt geregeld, maar er is op alle dagen ook een bui mogelijk. De temperatuur komt uit op waarden tussen 18 en 23 graden en daarmee is het kwik heel normaal voor begin juni.

Tot slot de pluim

De pluim laat de oplopende temperaturen goed zien. Vandaag en morgen is het met hooguit 15 graden nog koel, vanaf dinsdag loopt het kwik op naar waarden boven 20 graden. Op termijn neemt de onzekerheid toe, maar dat hoort bij een pluim. Gemiddeld blijven we rond of iets boven 20 graden uitkomen de komende twee weken.

Dit was het voor nu. Fijne zondag en graag tot een volgende keer.

Omslagfoto: Jolanda Bakker

(Visited 486 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer