Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
We beleven vandaag en ook morgen een tweetal koele en meest bewolkte dagen. De koele lucht wordt aangevoerd tussen het lagedrukgebied Vadjma boven het oosten van Europa en het hogedrukgebied Sven boven de Britse Eilanden. Sven heeft invloed op ons weer en neerslag wordt er niet verwacht.

Het hogedrukgebied Sven trekt komend weekend naar het noordoosten en nestelt zich boven Scandinavië. De stroming draait bij ons naar oost en de aangevoerde lucht is duidelijk warmer. Bovendien gaat dan ook de zon weer schijnen en krijgen we prima Pinksterweer.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: een enkele bui
Gisteren zag het weerbeeld er wat minder uit dan voorgaande dagen. Er trokken wolkenvelden over het land en hier en daar kwam het tot enkele buien. Later op de dag kwam het in het zuidoosten ook tot onweer. Geregeld scheen ook de zon en er waaide een in kracht toenemende noordenwind die het voor het gevoel vooral in de kustgebieden kouder maakte.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 15 en 17° op de Wadden en langs de kust en naar 20 tot ruim 23 landinwaarts. Hupsel noteerde 23,4 en Twenthe 23,7°. Ook De Bilt kon weer een warme dag noteren met 20,7°. In België lagen de maxima tussen de 13 en 23° met in Koksijde 13,1 en in Stabroek 23,2°.

Deze foto werd gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
Het is erg droog in den lande. Ton Wesselius maakte deze foto.
Hier en daar kwam het ook tot buien zoals hier in Gendt. De foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Ook de zon was veelvuldig te zien. Ook deze foto werd gemaakt door Joyce Derksen uit Doornenburg.

Vandaag: overwegend bewolkt, soms ook zon
Het is op deze donderdag over het algemeen bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon en de meeste zon wordt in de zuidelijke helft verwacht. Er waait een matige en in de kustgebieden een (vrij) krachtige noord tot noordwestenwind.

De temperatuur blijft dan ook duidelijk achter en wordt vanmiddag niet hoger dan 13-14° in het westen en noorden en 16-17 landinwaarts. In het zuidoosten kan het nog een graad of 18 worden en dat is ook in Belgisch Limburg het geval. Langs de Belgische kust wordt het niet warmer dan een graad of 12.

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt flink af naar waarden tussen de 6 en 8°.

Morgen: wolkenvelden, soms wat zon
Morgen verandert er niet zo gek veel aan het weerbeeld. Er is weer vrij veel bewolking aanwezig, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. Het blijft wederom droog en er waait een zwakke tot matige noord tot noordwestenwind.

De temperatuur komt een fractie hoger uit en stijgt naar 14-15° in het westen en noorden en naar 16-17, lokaal 18 landinwaarts. In het zuidoosten en in Belgisch Limburg kan het 19° worden.

De verwachte weerkaart voor zaterdag volgens EC. Bron: wetteronline.de
Hoogtekaart voor zaterdag met daarop het hoogtelaag. De kans op buien is zaterdag dan ook groot. Bron: EC/wetteronline.de

Na morgen: overgang naar zonnig en warm lenteweer
Zaterdag wordt een overgangsdag naar zonnig en warm lenteweer. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en omdat er een hoogtelaag over onze streken trekt is er ook kans op enkele buien. De kans op buien is het grootst landinwaarts.

De wind waait zaterdag zwak tot matig uit het noorden tot noordwesten en de temperatuur stijgt naar 16 tot 18° in het noorden en westen en naar 19, lokaal 20 landinwaarts.

De verwachte weerkaart voor eerste Pinksterdag. Bron: EC/wetteronline.de

Zondag, eerste Pinksterdag, draait de stroming naar het oosten aan de zuidflank van het hogedrukgebied boven Scandinavië en komt de aanvoer van warme lucht weer opgang. De zon schijnt flink, maar het hoogtelaag is ook nog in de buurt en vooral later op de dag komen stapelwolken tot ontwikkeling en is er met name in de zuidelijke helft kans op een regen- of onweersbui.

De temperatuur stijgt naar 18-19° op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland en naar een warme 21 tot 23° elders. In het zuidoosten kans het 24° worden.

Ook maandag heeft de zuidelijke helft van het land nog te maken met het hoogtelaag. Bron: EC/wetteronline.de

Ook Pinkstermaandag schijnt de zon, maar wederom moet de zuidelijke helft en niet in de laatste plaats België later op de dag weer rekening houden met een regen- of onweersbui. De temperatuur stijgt naar 20 tot 24°.

De verwachte weerkaart voor donderdag. bron: wetteronline.de

Na Pinksteren houdt de zuidelijke helft vooral later op de dag kans op buien met daarbij lokaal ook onweer, elders blijft het droge weer overheersen met flink wat zonneschijn. De temperaturen blijven op niveau met kwikstanden veelal tussen de 20 en 24°.

Het aantal warme dagen (temp. >20°) loopt dan ook steeds verder op en het record aantal warme dagen in de lente op meetpunt De Bilt is tot nu toe 25. Dat aantal werd in de maanden maart, april en mei in het jaar 2011 genoteerd. Tot en met gisteren staan we dit jaar al op 18 warme dagen en de komende dagen komen we aardig in de buurt van het record en wellicht gaan we er overheen.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat na een tweetal koele dagen de temperatuur dit weekend weer omhoog gaat. Vanaf zondag, eerste Pinksterdag, worden weer warme dagen genoteerd met temperaturen boven de 20°. Pas aan het eind van de week lijkt de temperatuur weer wat te gaan dalen als de stroming aan de oostflank van hogedruk uit het noorden komt.

Ton Wesselius maakte ook deze foto.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is over land vrij krachtig met 17 knopen. Aan zee waait de wind met 19 tot 20 knopen. De windvlagen liggen rond de 21 tot 23 knopen. De golfhoogte is 1,3 meter en de zeewatertemperatuur 11°.

Morgen is er minder wind uit het noorden tot noordwesten met 11-12 knopen. Aan zee waait de wind met 13-14 knopen. De windvlagen liggen rond de 14-15 knopen. De golfhoogte is 0,8 meter en de watertemperatuur is 10°.

Willy Kok maakte deze mooie foto van de in bloei komende natuur.
Ook deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Dit was het weer voor vandaag. Maak er een mooie donderdag van en graag weer tot morgen, want dan staat er zoals gebruikelijk weer een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen. Tot morgen!

UV-Index: 6
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is 6 en dat betekent matig en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 15 tot 20 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies!

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 348 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier