Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

We begonnen de week nog met temperaturen van 20 tot lokaal 27 graden, maar sinds afgelopen dinsdag is het al duidelijk minder warm. Mede ook door een stevige wind voelt het soms frisjes aan. Gelukkig schijnt de zon geregeld en dat maakt het toch net allemaal wat aangenamer. Na deze vrij aangename Hemelvaartsdag gaat de temperatuur de komende dagen verder omlaag. Zondag wordt het niet warmer dan 12 tot 14 graden. Na het weekend warmt het geleidelijk weer op. Welk weerbeeld we deze dagen krijgen lees je in deze verwachting.

De verwachte weerkaart voor vrijdag 27 mei 2022. Bron: DWD.de

Op deze Hemelvaartsdag is het droog met zon en wolkenvelden. Vanmiddag kunnen de wolken wat uitsmeren en dan gaat de zon enige tijd schuil. De kans dat de wolken uitgroeien tot buien is uiterst klein. Later vanmiddag en vanavond neemt de bewolking toe op de nadering van een storing en in het noorden valt vanavond af en toe regen. De temperatuur loopt op naar 16-17 graden op de Waddeneilanden en naar 18-19 graden in het noorden en westen. In het midden en oosten is het 19-20 graden en in het zuiden kan het 21, lokaal 22 graden worden. Wel waait er een matige, later aan zee (vrij) krachtige westenwind, windkracht 4 tot 6.

Morgen is het in het zuiden eerst nog bewolkt met hier en daar nog wat regen of een enkele bui. Geleidelijk is het nagenoeg overal droog met flinke zonnige perioden. Er zijn ook stapelwolken en heel misschien valt in het noordoosten een bui. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is matig, in het noorden vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur is een stuk lager en ligt tussen 15 graden in het noorden en 18 in het zuiden. Alleen in Limburg kan het nog 19 graden worden.

Met een noordwestelijke stroming wordt in het weekend koele lucht aangevoerd. Daarin trekken ook buien mee. Bron: WXcharts.com

Koel weekend

In het weekend wordt met een noordwestelijke stroming tussen een naar IJsland trekkend hogedrukgebied en een laag boven Scandinavië koele polaire lucht aangevoerd. Zaterdag wordt het nog 14 tot 17 graden, zondag wordt het niet warmer dan 12 tot 14 graden. In het zuidoosten kan het nog lokaal 15 graden worden. Temperaturen van 17 graden in het noordwesten en 21 in het zuidoosten zijn normaal voor eind mei. Het is niet alleen koel, het is ook licht wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De stevige noordwestenwind maakt het er voor het gevoel ook niet warmer op. Heb je buitenplannen in dit lange Hemelvaartsweekend, kleed je dan ook warm aan.

De weerkaart voor eind volgende week. De koele noordwestelijke stroming is weg. De aangevoerde lucht is een stuk zachter. Bron: WXCharts.com

Volgende week eerst koel, met juni op de kalender warmer!

Na het weekend is het tijdens de laatste twee dagen van mei nog vrij koel en wisselvallig met zon, wolken en buien. Maandag wordt het 14 tot 16 graden, dinsdag is het met 16 tot 19 graden al minder koel. Vanaf woensdag, met juni op de kalender, warmt het duidelijk op. Eind volgende week liggen de maxima op een duidelijk aangenamer niveau van 19 tot 24 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Het weerbeeld lijkt wel wisselvallig te blijven met dan ook enkele buien, mogelijk met onweer. Of dit weer zware onweersbuien worden moet worden afgewacht, maar daarover later ongetwijfeld meer.

Tot slot de pluim

De pluim laat zien dat de temperatuur de komende dagen een duidelijk dalende trend volgt. Het dieptepunt in temperatuur krijgen we op zondag met waarden onder 15 graden. Ook maandag is het nog koel, maar daarna loopt het kwik op. Mogelijk wordt het zelfs heel snel warm met temperaturen richting 25 graden. In het Pinksterweekend wordt de verwachting onzeker. Het kan dan warm blijven, maar het kan ook weer (duidelijk) afkoelen.

De pluim voor de komende twee weken, bron: Weerplaza

Dit was het voor nu. Fijne Hemelvaartsdag verder en tot een volgende keer.

Omslagfoto: Erica van Leeuwen-de Bruijn

(Visited 360 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer