Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is dit weekend koel met buien. Vooral morgen volgt de ene bui de andere snel op, maar tussendoor schijnt ook geregeld de zon. Ook zondag buien en dan wordt het slechts 16-17 graden. Na het weekend blijft het licht wisselvallig, maar het wordt wel geleidelijk wat zachter. Eind volgende week wordt op veel plaatsen de 20 graden weer gehaald. 

Monique Bormans maakte vanochtend deze foto.

Eerst zon, later regen

Nederland: Het weerbeeld laat een mix zien van wolkenvelden en zonneschijn, maar in het noorden en westen is het overwegend bewolkt. In het noorden komen buien voor, maar deze buien trekken geleidelijk naar het oosten weg en daarna is het op veruit de meeste plaatsen droog. De bewolking breidt zich over het hele land uit, maar in het zuiden en oosten kan de zon nog tot in de middag schijnen. In de tweede helft van de middag neemt in het noorden en westen de kans op wat lichte regen toe.

De temperatuur stijgt naar 18 graden in het noorden en westen en naar 19-20 graden in de rest van het land met de hoogste temperaturen in het zuiden en zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig.

Vanavond is het bewolkt met geruime tijd regen. In de kustgebieden is kans op onweer. Komende nacht trekken buien over het land, maar tussendoor is het geruime tijd droog met opklaringen. Het koelt af naar 9-12 graden.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Hilligje Kooiker maakte deze prachtige foto.

België: Het is vandaag droog en vrij zonnig met vooral in het westen wat hoge sluierwolken. In de namiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe, maar pas in de late namiddag en vanavond volgt regen. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden, maar in de hogere delen wordt het 16-17 graden. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en er trekt een gebied met regen van noordwest naar zuidoost over het land. In de nacht klaart het vanuit het noordwesten geleidelijk op, maar is wel een bui mogelijk. Het koelt af naar 7-9 graden in de Ardennen en Hoge Venen en naar 10-12 graden.

Vrij koel weekend met buien

Morgen is er een mix van stapelwolken, zon en enkele buien. Bij een stevigere bui is kans op hagel en onweer. De temperatuur stijgt naar 17 graden in de kustgebieden en naar 18 graden in de rest van het land. Langs de oostgrens kan het 19 graden worden. De wind waait uit het noordwesten en is overwegend matig. Aan zee wordt de wind later in de middag en avond (vrij) krachtig.

Zondag waait er ook een frisse wind uit het noordwesten en met 16-17 graden is het nog wat koeler dan morgen. Het weerbeeld laat opnieuw een mix zien van zon, wolken en buien.

Ton Wesselius maakte deze foto.

Volgende week langzaam zachter

Na het weekend is het licht wisselvallig met naast zon ook dagelijks kans op een bui. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog. Maandag wordt het maximaal 17, in het zuiden en zuidoosten 18 graden. Dinsdag wordt het 18-19 graden en woensdag kan het in het oosten en zuidoosten weer 20 graden worden. Die 20 graden wordt donderdag op meerdere plaatsen gehaald en volgende week vrijdag wordt het overal, volgens de laatste verwachtingen, 20-22 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur eerst nog wat gaat dalen, na het weekend gaat het kwik langzaam omhoog en eind volgende week wordt het op meerdere plaatsen weer 20 graden.

Jolanda Bakker maakte ook deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 314 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier