Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene weersituatie: 
Een komen en gaan van depressies deze dagen. Vandaag is het kletsnat vanwege het frontensysteem van depressie Stefan. Morgen komt Thomas langs met ook nog veel wind en aan zee zijn er zelfs stormkansen. Verder is het aanhoudend zacht met temperaturen rond de 10°.

de weerkaart voor vandaag. Bron:: DMI

Gisteren: beste dag van de week
Het was gisteren de beste dag van de week. Er waren wolkenvelden, maar zeker in het noorden en middag scheen ook de zon flink. In het zuiden bleef de bewolking overheersend en in België en in delen van Limburg viel lichte regen en motregen. Kijken we naar de zonneschijnuren dan zien we dat het in zuidelijk Limburg alsook in Zeeuws-Vlaanderen bewolkt bleef, maar naar het noorden scheen de zon flink. In de noordwestelijke helft scheen de zon 7-8 uur.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 7 en 13°. Stavoren noteerde maximaal 7,3 en Eindhoven kwam uit op 13,1°. Met uitzondering van de noordwestelijke helft werden overal dubbele cijfers genoteerd, want ook in België lagen de maxima boven de 10° met waarden tussen de 19 en 12° met in Kleine-Brogel maximaal 12,3°. In de Ardennen was het 7-8°.

de zonsopkomst bij de Reeuwijkse Plassen met nog vrij veel bewolking. De foto werd gemaakt door Robert Remers.

Vandaag: bewolkt en regenachtig
Na de fraaie dag van gisteren ziet het weerbeeld er vandaag helaas weer heel anders uit. De bewolking heeft de overhand en het regent van tijd tot tijd. Vooral vanmiddag valt er veel regen in een brede strook over het midden en deels zuiden van het land, maar ook elders regent het van tijd tot tijd al lijkt het vanmiddag in het noorden wat droger te worden.

De vrij krachtige en aan zee krachtige en op de Wadden harde zuidwestenwind draait geleidelijk naar west en is overal vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6 en er komen (zware) windstoten voor tot zo’n 75 km/uur. De temperatuur stijgt naar 8-9° in het noorden en naar 12, lokaal 13 in het zuiden en in delen van België.


Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en regenachtig. Vooral in het midden en zuiden van het land valt regen van betekenis, maar in het noorden is het tot ver in de nacht droog. Uiteindelijk gaat het ook in het noorden weer regenen. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig tot krachtig van kracht, maar ten noorden van de grote rivieren neemt de wind tijdelijk in kracht af. De temperatuur daalt naar 4° in het noorden en naar 8 in het zuiden van de Lage Landen.

de bewolking nam toe en het slechte weer is in aantocht. Het is allemaal goed te zien in deze foto die Gerda Jacobs mailde naar foto@alpenweerman.nl

Morgen: regen en wind
Morgen is het bewolkt en regenachtig. In de middag komt het tot enkele buien, maar is het soms ook even droog met enkele opklaringen. De zuidwestenwind is opvallend aanwezig en waait vrij krachtig tot krachtig over land, windkracht 5 tot 6 en hard tot stormachtig aan zee, windkracht 7 tot 8. Morgenavond draait de wind naar het westen tot noordwesten en aan zee komt een echte storm te staan, windkracht 9 en bij de Wadden mogelijk korstondig even een zware storm, windkracht 10. Verder komen er zware en later zeer zware windstoten voor tot meer dan 100 km/uur. Lokaal kan de wind uitschieten tot ruim 120 km/uur. De temperatuur stijgt bij dit alles naar 9 tot 11°.

Morgen later op de dag komt het tot zeer zware windstoten tot meer dan 100 km/uur.

Vrijdag: enkele buien
Vrijdag komt het tot enkele buien, maar geregeld schijnt dan ook de zon. Vanwege een koude bovenlucht kunnen de buien vergezeld gaan van hagel en misschien ook met smeltende sneeuw en in de Ardennen kan het sneeuwen met lokaal de vorming van een sneeuwdek(je). De temperatuur stijgt naar 6 tot 8°, maar in de Ardennen is het met maximaal een graad of 3 duidelijk kouder. De wind waait uit het noordwesten en is duidelijk in kracht afgenomen.

Flinke zonnige perioden in het noorden. Deze foto werd gemaakt door Martin Vye.

Weekend: weer zachter met opnieuw regen
In de nacht naar zaterdag is het droog en kan het een graadje vriezen, maar zaterdag overdag stroomt opnieuw een portie zachte lucht vanuit het westen het land in. De temperatuur stijgt naar maximaal 6° in het oosten en naar alweer 9 in het westen. Het binnenstromen van de zachtere lucht gaat weer gepaard met regen.

De temperatuurpluim laat mooi de dip zien op vrijdag, maar daarna gaat de temperatuur weer net zo hard omhoog als dat deze daalde. Met maart op de kalender nemen de verschillen tussen de modellen toe. Wel zien dan vanzelf wel waartoe dat allemaal leidt, maar het lijkt allemaal minder zacht te worden.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Elke dag is er kans op regen of enkele buien. Tot en met het komende weekend wordt er in het midden van het land tenminste 35 millimeter verwacht. Ook volgende week blijft het wisselvallig met oplopende neerslagsommen…

er wordt de komende tijd neerslag van betekenis verwacht. Bron: Kachelmannwetter.de

Kijken we puur nog even naar de pluim van het Europese model (ECMWF) van gisteravond, de roze lijn hierboven, dan zien we duidelijk de dalende trend naar vrijdag. Ook de koude nacht naar zaterdag is goed te zien, maar daarna gaat het kwik weer rap omhoog. Na het weekend lijkt het langzaam wat kouder te worden met temperaturen volgens de ‘oper’ van een graad of 5 en in de nacht dichtbij nul. Het ensemblegemiddelde is begin maart met een graad of 7-8 iets minder koud.

de pluim van het ECMWF voor het midden van het land. Bron: KNMI.

Sneeuwverwachting Ardennen:
Er ligt helaas voor de vakantievierders in de Ardennen momenteel geen sneeuw, maar vanaf morgenavond wordt het tijdelijk kouder en valt de neerslag in de vorm van sneeuw met de vorming van een (tijdelijk) sneeuwdek. In het weekend wordt het opnieuw zachter en valt er regen. De eventuele sneeuw zal weer wegsmelten.

het stormglas is weer gevuld bij Sytse Schoustra.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Morgen kijkt Daan weer verder naar de ontwikkelingen op de weerkaarten en ik ben er dan vrijdag weer. Ik zou zeggen stay tuned, vertel het verder en blijf vooral volgen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Wist je dat we op Facebook inmiddels de grens van 10000 likes zijn gepasseerd? Dank daarvoor en ik zou zeggen: op naar de 20000! Foto’s zien we gaarne tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
De meteorologische winter is in volle gang, maar loop langzaam op zijn einde. Wees niet getreurd, want ook na de meteorologische winter gaan we verder met elke dag een weerbericht voor zowel de Alpen als natuurlijk ook hier in de Lage Landen. Blijf dan ook na de winter de ontwikkelingen volgen. JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Zie ook onze nieuwe Alpenweerman promo (via YouTube)

rehall-logo-2015
Winter is coming – be prepared –

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter

(Visited 497 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier