Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Vandaag profiteren we van een rug van hogedruk en schijnt de zon, maar een warmtefront behorende bij depressie Yuliya zal ons later bereiken met regen. Morgen wordt aan de achterzijde van het warmtefront zeer zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur kan oplopen naar meer dan 15°. Een klein vleugje lente dus.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: regen, later opklaringen
Gisteren was het aanvankelijk bewolkt en vanuit het zuidwesten trok een gebied met regen over het land. Na passage klaarde het gistermiddag flink op, maar aan het eind van de middag volgden nog enkele buien en bij deze buien kwam het ook tot hagel, onweer en (zware) windstoten.

De temperatuur kwam uit op waarden tussen de 4 en 9°. Op Terschelling bleef het kwik met 4,3° wederom duidelijk achter en in Lauwersoog en Ameland werd het 6,2°. De toppers waren Schiphol met 9,2, Woensdrecht 9,4 en Westdorpe 9,7°. In België lagen de maxima tussen de 3 en 10° met in Gent maximaal 10,0°.

Gistermiddag klaarde het op, maar kwam het ook tot enkele buien. Johan Klos maakte deze prachtige foto.
Fraaie opklaringen gistermiddag. Jolanda Bakker maakte deze mooie foto.
Ton Wesselius maakte deze mooie foto.

Vandaag: perioden met zon, later regen
We profiteren op deze vrijdag van een rug van hogedruk en daardoor is het aanvankelijk droog met flinke perioden met zon. Vanuit het zuiden neemt vanmiddag de bewolking toe op de nadering van een warmtefront en aan het eind van de middag gaat het in België regenen.

De temperatuur loopt op naar waarden tussen de 8 en 10°, maar op de Wadden blijft het kwik wederom wat achter.

Speciaal voor de watersporters zal ik voortaan de wind apart vermelden. Deze waait vandaag zwak tot matig (hooguit 10 knopen, 2 tot 3 bft.) uit het zuidwesten, maar in de loop van de dag draait de wind naar het zuidoosten.

De verwachte maxima voor vandaag. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De zwakke tot matige zuidoostenwind draait geleidelijk naar zuid en de temperatuur daalt naar een graad of 4 in het noorden en naar 8 in het zuiden van de Lage Landen.

Morgen: zeer zacht
Morgen starten we met veel bewolking en van tijd tot tijd regen. De regen trekt naar het noorden weg en vanuit het zuiden wordt het droog. Zo nu en dan gaat de zon schijnen, maar in de middag is er wel een enkele bui mogelijk.

De temperatuur stijgt naar lenteachtige waarden. In het noorden wordt het een graad of 13, in het midden ongeveer 15-16° en in het zuiden kan het 17, lokaal 18° worden. In België komen de maxima uit op waarden tussen de 15 en 18° en zelfs in de Ardennen en Hoge Venen worden de dubbele cijfers bereikt.

De wind waait uit een zuidelijke richting en is overwegend matig van kracht, windkracht 3 tot 4. Meer dan 12 knopen wordt er landelijk gezien niet verwacht.

De verwachte weerkaart voor zondag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Zondag: buiige regen
Zaterdagavond trekt er weer een gebied met regen van zuid naar noord over de Lage Landen, maar zaterdagnacht is het op veel plaatsen weer droog. Zondag overdag is het bewolkt en vanuit het zuidwesten trekt opnieuw een gebied met (buiige) regen over het land naar het noorden.

De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidoosten en de temperatuur stijgt naar 12° in het westen en zuidwesten en naar 14-15 in het oosten van het land.

De verwachte weerkaart voor donderdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Volgende week: (licht) wisselvallig
Ook na het weekend blijven depressies weersbepalend en daardoor blijft er kans op regen of enkele buien. Geregeld schijnt ook de zon en de temperatuur gaat eerst wat onderuit, maar later in de week gaat het kwik weer enkele graden omhoog. Normaal is het halverwege de maand maart een graad of 10.

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen voor het midden van het land laat het allemaal weer mooi zien. De temperatuur stijgt vandaag naar waarden in de buurt van de 10°, maar morgen gaat het kwik flink omhoog. Daarna is de trend weer dalende met op dinsdag weer temperaturen onder de 10°. Daarna gaan we weer wat omhoog om vervolgens weer wat te dalen. Normaal is het in deze tijd van het jaar zo’n 10° en daar komen we veelal boven.

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De pluim van het ECMWF laat zien dat de temperatuur eerst flink gaat stijgen. Vanaf zondag is de trend dalende om later volgende week weer wat te stijgen. Precies hetzelfde dus als wat de overige weermodellen ook verwachten.

Vanaf eind volgende week lijkt het kwik weer te gaan dalen en in de derde decade van maart lijken we zelfs weer in de buurt van de 5° uit te komen. In de nacht neemt dan de kans op nachtvorst weer toe.

Speciaal voor watersporters de windpluimen:

De windpluim van het ECMWF speciaal voor watersporters. Bron: KNMI
De windstotenpluim voor Den Helder. Bron: KNMI
De windstotenpluim voor Vlissingen. Bron: KNMI

De gemiddelde wind is de komende dagen hooguit windkracht 3, maar volgende week lijkt de wind in kracht toe te nemen en wordt dan vaak kracht 4. De windstoten komen dan uit rond de 25 knopen en dat is windkracht 6.

Gisterochtend was het bewolkt en regenachtig. Jolanda Bakker maakte deze ‘vrolijke’ foto.

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we weer verder. Voor nu een mooie vrijdag en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:

Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:

  • Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 354 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier