Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Aan de noordoostflank van depressie Deirdre in de Golf van Biskaje wordt vandaag met een zuidoostelijke stroming vrij zachte lucht aangevoerd. Deirdre trekt naar het oosten en met de Paasdagen komt, tussen Deirdre en een nieuwe depressie op de Atlantische Oceaan, een kille noordelijke stroming te staan in onze streken. De temperaturen zullen dan ook weer flink dalen.

Na Pasen wordt het weliswaar wisselvalliger, maar de temperaturen gaan in een zuid tot zuidwestelijke stroming duidelijk omhoog.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: geregeld zon, later buien
Gisteren scheen de zon landinwaarts zo’n 4 tot 6 uur, maar in het westen scheen de zon 8-9 uur. In de ochtend kwam het hier en daar al tot een bui, gistermiddag kwam het vooral landinwaarts tot wat stevigere buien met lokaal hagel en onweer.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 8 en ruim 11° met op Vlieland maximaal 8,0 en in Wijk aan Zee en Lauwersoog 8,2°. De toppers waren Gilze-Rijen met 11,4 en Eindhoven met 11,6°. In België lagen de maxima tussen de 7 en 13° met in Gent maximaal 12,7°.

Het was een kletsnatte woensdag en dat was gisteren nog goed zichtbaar. De foto werd gemaakt door Jolanda Bakker uit Zevenhuizen.
Later klaarde het flink op bij Jolanda Bakker.
De zon ging ook weer fraai onder. Suzanne Vermulm maakte deze prachtige foto.

Vandaag: wolkenvelden, later buiige regen
Een gebied met buiige regen trok afgelopen nacht over de Lage Landen naar het noordoosten en vanochtend heeft het oosten en noordoosten er nog mee te maken. Geleidelijk is het overal droog met vanochtend enkele opklaringen. Vanmiddag neemt de bewolking weer toe en vanuit het zuidwesten neemt later vanmiddag de kans op buiige regen ook weer toe, maar voordat het zover is wordt het best een aardige dag.

De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is zwak tot matig van kracht en de temperatuur is duidelijk hoger en stijgt naar 11 tot 13°.

De verwachte maxima voor vandaag volgens het HirLam model. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en vanuit het zuiden trekt het genoemde gebied met buiige regen over het land naar het noorden. Later vannacht wordt het in het zuiden weer droog met enkele opklaringen. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 2° in het noorden en 7 in het zuiden en de zuidoostenwind wordt geleidelijk zuid.

Morgen: wolkenvelden, ook af en toe zon en een enkele bui
Morgen zijn er perioden met zon en het blijft over het algemeen droog al is een lokale bui niet uitgesloten en dan met name in de zuidoostelijke helft.

De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 10 tot 12°. In het (uiterste) noordoosten kan het kwik wat achterblijven vanwege koude lucht net ten noordoosten van ons land. Het wordt wellicht niet warmer dan een graad of 6.

De verwachte weerkaart voor de Paasdagen volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Na morgen: kille Paasdagen, na Pasen zachter
Na morgen is het zondag, Eerste Paasdag, bewolkt met van tijd tot tijd buiige regen. Het noorden van het land zit in wat koudere lucht en daar kan ook smeltende sneeuw vallen bij temperaturen van maximaal 4-5°. In het midden en zuiden van de Lage Landen kan het 7 tot 9° worden.

Paasmaandag is het bewolkt en in de middag gaat het weer enige tijd regenen. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en de temperatuur stijgt naar een graad of 6 in het noorden, naar 8° in het midden en naar meer dan 10 in het zuiden. In het zuiden van Limburg en in België kan het op veel plaatsen al zo’n 13-14° worden.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na Pasen draait de stroming naar het zuiden en stroomt volgens alle modellen aanvankelijk duidelijk zachtere lucht naar onze streken. Vooral het Europese weermodel ECMWF heeft er wat temperatuur betreft zin in met temperaturen die eind volgende week zelfs richting de 20° gaan. We krijgen die zuidelijke stroming aan de oostflank van een depressie ten westen van onze streken. Wel is het wisselvallig met regelmatig kans op regen of een enkele bui.

De verwachte weerkaart voor eind volgende week volgens het Amerikaanse GFS. Bron: wetteronline.de

Het Amerikaanse GFS model is tegen die tijd heel anders en komt niet eens met de helft op de proppen met temperaturen van slechts een graad of 8. Het verschil zit hem in de positie van de lagedrukgebieden. De Amerikanen berekenen de depressie boven het zuiden van Scandinavië met bij ons een noordwestelijke stroming. Ook hier is het wisselvallig.

Het blijft dus nog even afwachten, maar de komende dagen meer hierover. Zeker is in ieder geval de kille temperaturen met Pasen en de opwarming op dinsdag en woensdag. Wel blijft het zoals gezegd wisselvallig!

Temperatuurpluim:

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat het allemaal weer mooi zien. Na deze Goede Vrijdag gaat de temperatuur met Pasen naar beneden met op Eerste Paasdag een hele magere 6-7°.

Ook Paasmaandag is het nog vrij koud, maar daarna gaat het kwik rap omhoog. Aan het eind van de week zien we de verschillen toenemen. De Amerikanen (groene lijn) gaat weer duidelijk omlaag, terwijl de blauwe lijn (ECMWF) op niveau blijft.

De zon kwam gisteren weer tevoorschijn. Eerst wat wazig, later wat uitbundiger. De foto werd gemaakt door Ton Wesselius in Roelofarendsveen.

Speciaal voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait over land en ook aan zee matig met 8 tot maximaal 12 knopen. De windvlagen kunnen uitkomen tussen de 10 en 15 knopen, maar vanavond neemt de wind toe en zijn windvlagen van 19 knopen mogelijk. Aan zee vanavond meer dan 20 knopen.

Morgen is er aanvankelijk weinig wind, later wordt de wind in de noordelijke helft noordoost, elders zuidwest en komt uit tussen de 9 en 12 knopen. De windvlagen zullen niet veel hoger uitkomen dan de reguliere wind. Wederom neemt de wind in de avond in kracht toe.

Het was een mooie dag in het westen van het land met volop zon. Ton Wesselius maakte de foto.
De zonsondergang bij Albert Thibaudier op het Tjeukemeer in Friesland was erg fraai.

Dit was het weer voor deze Goede Vrijdag. Morgen is er natuurlijk weer een weerpraatje voor de Lage Landen, maar dan verzorgd door Daan. Ik ben er op Eerste Paasdag weer. Fijn weekend alvast en graag tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite 2018’. Daarnaast zijn we ook nog eens de snelste stijger!

Het gehele artikel is te lezen via de website van skiweather.eu op onderstaande link:
THE 10 MOST INFLUENTIAL DUTCH WINTER SPORT WEBSITES IN 2018

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

 • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
 • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
 • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
 • Seminars en Webinars
 • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
 • Wereldwijde weathercard service
 • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 465 times, 1 visits today)
Advertentie

2 Reactie op “Lage Landen – Kille Paasdagen, daarna duidelijk zachter!”

 • Alice
  30 maart 2018 at 17:48

  Fijne paasdagen Rico! Jammer dat het weer niet meewerkt……
  Hartelijke groet, Alice

  • Rico Schröder
   30 maart 2018 at 18:12

   Van hetzelfde gewenst Alice!

Comments are closed.

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier