Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
Onder aanvoering van diverse lagedrukgebieden nemen de regenkansen de komende dagen geleidelijk toe. Vooral later in de week draaien de regenmeters overuren. De temperaturen liggen redelijk op niveau en het kwik kan komend weekend zelfs nog verder doorpakken, maar van prachtig lenteweer is nog geen sprake.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: flinke perioden met zon
Het was gisteren prima weer met flink wat zon. Er trokken vooral over het noorden ook wolkenvelden, maar het bleef overal droog. In het noorden scheen de zon 4-5 uur, elders werden 8 tot 10 uur zonneschijn genoteerd.

De temperatuur, die gisternacht nergens meer onder nul daalde, had er weer zin in en steeg op veel plaatsen tot boven de 10°. Op de Wadden werd het 5 tot 7 en elders 9 tot 13°. Terschelling noteerde 4,7, Vlieland 6,7 en Ameland 6,9°. De toppers waren Lelystad, Ell en Maastricht met respectievelijk 12,6, 12,7 en 12,9°. In België lagen de maxima tussen de 6 en 14° met in Beauvechain maximaal 14,0°. Op de Mont-Rigi werd het 5,9°.

Prachtig weer gisteren en deze schitterende foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Deze mooie foto werd gemaakt door Jolanda Bakker.
Hoge temperaturen boven smeltend ijs. Luchttrillingen zijn het gevolg… De foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
De lente komt langzaam dichterbij. De foto werd gemaakt door Albert Thibaudier.

Vandaag: kans op wat lichte regen
Vandaag trekt een zwak front van zuidwest naar noordoost over het land. Het is dan ook overwegend bewolkt en hier en daar valt uit die bewolking wat lichte regen. Voor het front uit schijnt vanochtend in de noordoostelijke helft van het land eerst nog de zon en na frontpassage klaart het later vandaag vanuit het zuidwesten ook weer op. In de opklaringen kon het afgelopen nacht lokaal nog licht vriezen met in Heino -1,8°.

De temperatuur loopt vanmiddag op naar waarden omstreeks de 9° in de bewolkte gebieden en naar 10 tot 12 daar waar de zon schijnt. In het Waddengebied zijn de temperaturen, vanwege smeltend ijs, nog altijd duidelijk lager. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is overwegend matig van kracht.

De verwachte maxima voor vandaag. Bron: wetteronline.de

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden, maar ook opklaringen. De kans op nevel en mist neemt toe en het koelt lokaal af naar waarden dichtbij het vriespunt.

Morgen: enkele buien
Morgen schijnt geregeld de zon, maar het komt ook tot enkele buien. De zwakke tot matige zuid tot zuidoostenwind draait gedurende de dag naar zuidwest en de temperatuur stijgt naar 9 of 10°.

Wederom blijft het kwik op de Wadden enkele graden achter en ook in de hogere delen van België is het met maximaal 3 tot 5° duidelijk kouder.

De verwachte weerkaart voor vrijdag volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Donderdag en vrijdag: wisselvallig
Donderdag en vrijdag is het ook wisselvallig met op donderdag een grote kans op regen. Vrijdag schijnt af en toe de zon en blijft het overdag geruime tijd droog, maar later gaat het ook weer regenen.

De temperatuur stijgt donderdag naar 6 tot 9 en vrijdag naar 8 tot 12° met continue de hoogste temperaturen in de zuidelijke helft van de Lage Landen.

De verwachte weerkaart voor komend weekend volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Weekend: zacht, maar regenachtig
Aan de oostkant van een diepe depressie in de Golf van Biskaje onderweg naar de Britse Eilanden wordt met een zuidelijke stroming zeer zachte, maritiem tropische lucht aangevoerd. Met deze stroming trekken ook de bij het laag horende storingen over onze streken, zodat het weerbeeld niet lenteachtig, maar juist wisselvallig blijft.

De temperaturen gaan flink de hoogte in en kunnen zaterdag in de zuidelijke helft en zondag op veel meer plaatsen de kaap van 15° bereiken en overschrijden. In het zuiden en in België kan het kwik oplopen naar wellicht 17°.

De verwachte weerkaart voor volgende week volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Volgende week: aanhoudend wisselvallig
Ook op de lange termijn, na het weekend, blijft het voorlopig wisselvallig. De temperaturen zullen geleidelijk weer wat naar beneden gaan. Het is allemaal weer goed zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim.

De temperatuurpluim voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het deze week veelal een graad of 9 zal zijn. Komend weekend gaat het kwik omhoog en komt de grens van 15° in de buurt. Na het weekend gaan de temperaturen weer wat naar beneden, maar de verschillen nemen dan weer toe tussen de diverse weermodellen.

De pluim van het ECMWF. Bron: KNMI.nl

De pluim van het ECMWF laat zien dat het kwik deze week veelal net onder de 10° blijft. In het weekend stroomt zachte lucht binnen en kan de temperatuur op zowel zaterdag als zondag in de buurt van de 15° uitkomen. Na het weekend gaat de temperatuur weer naar beneden en komen we weer onder de 10° uit en in de nacht is een graadje vorst niet uitgesloten. Het ensemblegemiddelde ligt volgende week rond de 8-9°.

Spring is in the air. Deze prachtige foto van de koolmees werd gemaakt door Ton Wesselius.
Ook deze lentefoto is prachtig en werd gemaakt door Joyce Derksen.

Voor vandaag wil ik het hierbij laten. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere zeer interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:

  • Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 426 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier