Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Juni is tot nu toe al een warme maand met een plus van 1,7 graden, maar het wordt nog veel warmer. Sterker nog: het wordt zinderend heet! Na een aangename zaterdag met veel zon en temperaturen van 20-25 graden, wordt het morgen al duidelijk warmer. Bij veel zon wordt het 26-30 graden.

Na het weekend wordt het gewoon heet. De temperatuur stijgt tot boven de 30 graden, in het zuidoosten lokaal naar 36-37 graden. Aan het eind van de week wordt het geleidelijk minder heet, maar deze periode zorgt er waarschijnlijk voor dat juni 2019 recordwarm wordt…

De dag begon fraai met deze zonsopkomst. Ton Wesselius maakte de foto.
Monique Bormans maakte deze foto van de start van de vrijdag.

Zonnige perioden, lokaal een bui

Gisteren scheen de zon flink. Er waren ook stapelwolken en lokaal kwam het tot een bui. In vooral het noordoosten waren het flinke buien met in Oudleusen 9 en in Roden 8 millimeter. De temperatuur steeg naar 18-22 graden met in Arcen 22,4 graden.

Aangename zaterdag, morgen warmer

Het is op deze zaterdag eerst zonnig. In het zuiden verschijnt wat sluierbewolking en het is overal droog. De temperatuur stijgt, na een frisse nacht met temperaturen onder de 10 graden, snel naar 18-20 graden rond het middaguur. Vanmiddag schijnt de zon flink, maar komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft droog en de temperatuur gaat verder omhoog.

In het noorden wordt het 19-21 graden en in het midden en westen 22-23 graden. In het zuiden en oosten kan het 24-25 graden worden. Prima temperaturen voor buitenactiviteiten. Let wel op de zon, want de zonkracht is 7. Verbranding van de onbeschermde huid kan al na 15 minuten optreden.

Vanavond en vannacht is het helder en droog. De temperatuur daalt naar 10-14 graden. Prima om het huis nog even te luchten, want de nachten daarna zullen erg warm verlopen.

Morgen is het volop zomer. De zon schijnt flink, maar er is ook sluierbewolking zichtbaar. De temperatuur stijgt naar zomerse waarden van 26 tot lokaal 30 graden. Op de Wadden is het met 24-25 graden goed toeven.

De ochtend verliep nog bewolkt met af en toe wat zon. Jolanda Bakker maakte de foto.
In de middag scheen steeds vaker de zon. Ook deze foto maakte Jolanda Bakker.
Christine Maaskant maakte deze foto in het Friese Eagum.

Na het weekend heet

Maandag schijnt wederom de zon en is het heet. In het noorden en westen wordt het 28-30 graden. Landinwaarts wordt het tropisch met temperaturen van 30-33 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 34 graden worden.

Dinsdag en woensdag blijft het zomers en heet. Sterker nog: het wordt nog wat warmer! Bij veel zon en hooguit wat velden sluierwolken stijgt de temperatuur landinwaarts naar 33-36, lokaal 37 graden. In de kustgebieden en op de stranden liggen de maxima tussen de 29 en 31 graden. Op de Wadden wordt het 27-29 graden en is het minder heet.

De temperaturen gaan omhoog en vooral na het weekend is het heet met tropische temperaturen.

Langzaam minder heet

Ook donderdag en vrijdag kan de temperatuur in het zuiden en zuidoosten boven de 30 graden uitkomen. Donderdag zijn nog maxima tot 34 graden mogelijk. In het noorden en westen van het land wordt het langzaam minder heet en blijft de temperatuur weer onder de 30 graden. De maxima liggen tussen de 26 en 29 graden. Ook de nachten blijven warm met temperaturen van 18-21 graden en van doorluchten is geen sprake meer.

Mocht De Bilt een serie krijgen van 5 zomerse dagen, waarvan 3 tropisch, dan is officieel sprake van een hittegolf. Gezien de verwachting begint de serie aanstaande zondag met de eerste zomerse dag en de kans op een officiële hittegolf is groot.

Mogelijk wordt het volgend weekend geleidelijk minder heet met zaterdag 25-30 en zondag 23-28 graden. Tegen die tijd neemt ook de kans op een regen- of onweersbui toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het de komende dagen heet wordt met vanaf maandag temperaturen boven de 30 graden. Vanaf donderdag neemt de onzekerheid toe als de berekeningen uiteen lopen. Het kan tot en met vrijdag tropisch blijven. Volgend weekend blijft de temperatuur weer onder de 30 graden.

Trijntje van den Berg maakte deze foto in Barendrecht.
Ton Wesselius maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 805 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer