Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemeen: Het ziet er naar uit dat deze junimaand recordwarm zal worden. Tot nu toe is de gemiddelde temperatuur op het meetpunt De Bilt 18,2°. Normaal is het tot nu toe 15,4°, ofwel het is 2,8° te warm. De huidige nummer 1 is juni 1976 met uiteindelijk een gemiddelde temperatuur van 18,0°, maar het ziet ernaar uit dan juni 2017 uitkomt op 18,1° en dat betekent dus recordwarm!

Ook vandaag wordt weer een warme dag met temperaturen boven de 20° aan de achterzijde van een warmtefront behorende bij depressie Rasmund. Het bijbehorende koufront trekt van zuidwest naar noordoost over het land en daarachter stroomt koelere lucht over de Lage Landen uit. De passage daarvan gaat gepaard met enkele buien. De komende dagen blijft het wisselvallig, maar na het weekend zorgt hogedruk voor droger weer met ook weer oplopende temperaturen.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Gisteren: geregeld zon, later buien
Gisteren waren er wolkenvelden en in de ochtend viel er over België en ook over de zuidoostelijke helft van ons land wat lichte regen en motregen. Later op de dag trok de regen langzaam noordwaarts, maar voordat het zover was scheen in het noorden en midden nog volop de zon. In de noordelijke provincies scheen de zon zo’n 8 uur.

De temperatuur steeg naar waarden tussen de 18 en 24° met de hoogste temperaturen zowaar in het westen en zuidwesten van het land. Lauwersoog noteerde 18,1, Vlieland 18,8, Terschelling 19,5 en Eindhoven 19,9°. De toppers dus in de zuidwstelijke helft met in Westdorpe 23,6, in Hoek van Holland werd het 23,8 en in Vlissingen werd het 24,2°. In België lagen de maxima tussen de 20 en 26° met in Koksijde maximaal 26,2°.

in het noorden van het land was het gisteren prachtig weer met flink wat zon. Jannes Wiersema maakte dan ook deze prachtige foto
Zonkracht 7 !!
verbranding: snel / roodkleuring: 10-15 min!

Vandaag: buien, maar hier en daar ook wat zon
Afgelopen nacht trokken er enkele buien van zuid naar noord over het land en hier en daar kwam het ook tot onweer. Sinds middernacht is er in Klundert 16 en in Strijen 14 millimeter gevallen. Ook vandaag overdag komt het tot buien en vooral in de oostelijke en noordelijke helft van het land kan het daarbij weer tot onweer komen en soms regent het bij die buien flink door met ook kans op hagel. In het zuiden en westen komt het tot slechts een enkele bui en schijnt ook af en toe de zon.

De zwakke tot matige oostenwind draait geleidelijk via zuid naar west en de temperatuur stijgt naar waarden tussen de 21 en 25° met de hoogste temperaturen in de noordoostelijke helft van het land. Op de meeste plaatsen wordt het zo’n 22-23° en dat is ook in België het geval.

Vanavond trekt de regen in het noorden geleidelijk weg en volgen overal enkele opklaringen. Komende nacht neemt over België de kans op buien weer toe met opnieuw kans op onweer. De zwakke wind waait uit zuid tot zuidwest en de temperatuur daalt naar waarden tussen de 12 en 15°.

ook bij Martin Vye was het een mooie zomerdag met flink wat zon

Morgen: opnieuw buien
Morgen is het over het algemeen bewolkt en het komt wederom tot enkele buien. De kans op onweer is bij die buien klein. De west tot zuidwestenwind waait overwegend matig en de temperatuur stijgt naar 20 tot 23°. Op de Wadden en in het noordwestelijk kustgebied blijft de temperatuur een fractie onder de 20°.

de verwachte weerkaart voor vrijdag. Bron: DWD

(middel)lange termijn en de pluim:
Vrijdag en ook in het komende weekend is en blijft het wisselvallig zomerweer. De vrijdag starten we droog, maar in de middag komt het wederom tot buien. In de nacht naar zaterdag gaat het regenen en dat doet het mogelijk de hele zaterdag en ook zondag blijft het niet droog met enkele buien. De temperatuur stijgt vrijdag naar 19 tot 22°, maar zaterdag (1 juli) blijft de temperatuur in de regen steken bij maximaal een graad of 16. Zondag zijn de maxima alweer hoger met 18 tot 21°.

zaterdag wordt een kletsnatte dag volgens EC. Bron: Wetteronline.de

Na het weekend gaan de temperaturen geleidelijk weer in een stijgende lijn omhoog. De zon krijgen we vaker te zien en dankzij hogedruk blijft het ook over het algemeen droog.

de verwachte weerkaart volgens EC voor dinsdag 4 juli met boven onze streken hogedruk. Bron: wetteronline.de

Het is weer goed zichtbaar aan onderstaande temperatuurpluim voor het midden van het land. Vandaag wordt nog een warme dag en morgen en vrijdag liggen de maxima rond de 20°. Zaterdag is het vrij koel, maar daarna lopen de temperaturen zoals gezegd weer op.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Verder is en blijft het voorlopig wisselvallig zomerweer. De verwachte neerslaghoeveelheden tussen de diverse weermodellen komen dit keer aardig overeen. Tot en met maandag avond wordt er 30 tot 40 millimeter verwacht in het midden van het land, maar na maandag zijn de neerslagkansen, vanwege toenemende hogedruk, klein.

de verwachte neerslaghoeveelheden voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Dit was het weer voor vandaag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we natuurlijk opnieuw naar de weerkaarten. Voor nu een fijne dag en graag weer tot morgen.

Carel ten Hoor fotografeerde deze prachtige foto van een lenticularis wolk.

Join Alpenweerman community:
Wist je dat Alpenweerman naast diverse curcussen en trainingen ook weerberichten op maat maakt? Heb je bijvoorbeeld een evenement of outdooractiviteit en wil je dat het weer in de gaten wordt gehouden door ons, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van vooraf opgestelde weerlimieten kunnen we tot in detail het weer voor het evenement bewaken. Wij berichten je dan gelijk als de weersverwachting eventueel verandert.

Ook de dagelijkse weersverwachtingen voor de Alpen als voor de Lage Landen zijn ook de rest van het jaar hier te volgen. Kortom: JOIN US, wordt sponsor/partner van Alpenweerman.nl en neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of Twitter.  Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 423 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier