Advertentie 

Algemene situatie:
Het is inmiddels juli en ook deze maand zomert rustig verder. Onder aanvoering van het hogedrukgebied Ekkehard boven Scandinavië is en blijft het prachtig zomerweer met volop zonneschijn. Die zon heeft het eerste half jaar van 2018 overigens al meer dan 1000 uur geschenen.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: volop zon
Gisteren was het opnieuw prachtig zomerweer met volop zonneschijn. Het bleef ook overal weer droog en er stond een matige en aan zee een vrij krachtige oost tot noordoostenwind. Op de Wadden was de wind zelfs krachtig, windkracht 6.

De temperatuur steeg naar 23-24° op de Wadden en naar 25 tot 30 van noord naar zuid elders. Gilze Rijen noteerde 30,0 en Arcen 30,1° en wellicht zijn deze plaatsen inmiddels bezig met een regionale hittegolf. De serie in bijvoorbeeld Gilze Rijen is vanaf 27 juni 27,9, 29,9, 28,9 en nu dus 30,0°. Nog 2 dertigers dus… In België werd op meerdere plaatsen de tropische 30° gehaald en overschreden met in Gent 30,5 en in Chievres en Kleine Brogel 30,6°.

Deze prachtige foto werd op een zomerse zaterdag gemaakt door @weerwantijdijk
Ook Jolanda Bakker maakte weer een mooie foto van een zonovergoten dag.
Ook in het noorden van het land veel zon. Albert Thibaudier maakte deze foto in Rottum in Friesland.

Vandaag: opnieuw zonovergoten
Onder aanvoering van het hogedrukgebied Ekkehard verandert er ook met juli op de kalender heel erg weinig. De zon zal ook vandaag weer uitbundig schijnen en het blijft overal droog. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig over land en later vrij krachtig op de Wadden en langs de noordwestkust.

De temperatuur is overal zomers met 24-25° op de Wadden en 26 tot 30 elders met opnieuw de hoogste temperaturen in het zuiden. In België wordt het op meerdere plaatsen tropisch met temperaturen van 30-31°. Langs de kust is het een graad of 28-29 en op de hogere toppen in de Ardennen en Hoge Venen zo’n 24 tot 27°.

Prachtig strandweer en dat is het ook de komende dagen. Aad Hogenboom maakte de de foto.

UV-Index: 7 !!
De kracht van de zon hoog. De UV-index is in deze tijd van het jaar het grootst en ligt rond de 7. Dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten! Smeer je dan ook goed in als je naar buiten gaat! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

Vanavond en de komende nacht is en blijft het helder en bij een afnemende oostenwind daalt de temperatuur naar 10-11° in de oostelijke helft en naar 14-15 in het westen.

Morgen: veel zon
Morgen schijnt ook de zon weer volop, maar in de middag verschijnt er hier en daar wat hoge sluierbewolking. Veel last heeft de zon daarvan niet en het blijft dan ook overal droog. De wind waait uit het oosten, later noordoosten en is overwegend matig van kracht. Aan zee wordt de wind later vrij krachtig, windkracht 5.

De temperatuur stijgt naar 22-23° op de Wadden en langs de noord- en noordwestkust en naar 24 tot 29 van noord naar zuid elders. Lokaal in het zuiden en in Belgisch Limburg kan het weer een tropische 30° worden.

De verwachte weerkaart voor halverwege komende week. Bron: wetteronline.de

Na morgen: aanhoudend zomers
Ook na morgen blijven we profiteren van hogedruk ten noorden van onze streken, maar het hogedrukgebied wordt wel wat aangetast door zwakke storingen. Aan het weerbeeld verandert weinig, want het blijft droog, zonnig en (zomers)warm.

De wind waait overwegend matig uit richtingen tussen noord en oost en de temperatuur stijgt in het noorden en op de Wadden naar waarden tussen de 21 en 23°. Elders in het land liggen de maxima tussen de 24 en 28°. In België blijft het zomers warm met 26 tot 29°.

De verwachte weerkaart voor volgend weekend. Aanhoudende hogedruk zorgt voor aanhoudend zomerweer. Bron: wetteronline.de

Later in de week komt nieuwe hogedruk vanuit de Azoren naar onze streken en dat betekent aanhoudend zomerweer. Dat kunnen we ook zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen laat zien dat het voorlopig zomers warm blijft met temperaturen rond en boven de 25°.

De BBQ maakt overuren deze dagen en eigenlijk deze zomer. Albert Thibaudier maakte ook deze foto.
Druk op het water. Ton Wesselius maakte deze foto.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten en is over land 14 tot 16 en aan zee 16-17 knopen. Aanvankelijk komen de windvlagen boven de 20 knopen uit, maar gaandeweg de dag nemen de windvlagen af. De golfhoogte is 0,6 meter.

Morgen waait de wind met 8 tot 10 knopen. Aanvankelijk komen wederom vlagen voor tot 20 knopen, maar morgenmiddag nemen de windvlagen af. De golfhoogte is 0,5 meter.

Deze prachtige vlinderfoto werd ook gemaakt door Albert Thibaudier.

Voor vandaag wil ik het hierbij weer laten. Maak er een mooie (zon)dag van en graag weer tot morgen voor een vers en nieuw weerpraatje voor de Lage Landen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 15 september een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/. Schrijf snel in, want er is nog maar plaats voor 4 deelnemers!!

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 411 times, 1 visits today)

 

Advertentie

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

Advertentie

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier