Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Komende dagen warm en zonnig. Vooral vrijdag en zaterdag opnieuw tropisch op veel plekken in het land. Vanaf zondag een weeromslag en mogelijk een einde van de blokkade en gaan we over op een westelijke zonale stroming.

Afgelopen maand was een maand van records. Juli 2018 was de droogste en zonnigste sinds de metingen. Daarbij was het op twee na warmste julimaand ooit. Een absoluut record was de warmste nacht ooit waarbij de minimumtemperatuur niet onder de 22,4 graden uitkwam op De Bilt.

Gisterenavond een mooie bijzon boven Egmond aan Zee (foto: Sjef Kenniphaas)

Wat een prachtige ochtend, alles in nevelen gehuld! Een jonge boerin die vroeg de koeien haalt voor t witte goud, leverde prachtige plaatjes op. (foto: Hilligje Kooiker)

Gisteren was een dag met een zomers dipje. In het westen noorden van het land was het veelal bewolkt en vielen er een aantal buien. Later op de dag klaarde het steeds meer op en werd het zonnig.

Vandaag komen er in het noorden en westen aanvankelijk nog enkele mistbanken voor. Vervolgens gaan we over op flink wat zonnige perioden en daarbij af en toe wat hoge bewolking. Er staat een zwakke wind en de temperaturen liggen de 23 in het westen tot 28 graden in het oosten. Aan de kust ontstaat later in de middag een zeewind die zorgt voor verkoeling. In de avond is er weinig bewolking en koelt het af naar een graad of 15.

Vrijdag en zaterdag worden een aantal warme dagen. Vooral op vrijdag wordt het heet en krijgt bijna heel het land te maken met tropische temperaturen (ICON Model, max temp. voor vrijdag)

Morgen is er veel zon en minder bewolking dan vandaag. De middagtemperaturen schommelen tussen 24 graden aan de kust tot boven de 30 graden in het oosten en zuidoosten. Er staat iets meer wind vanuit het noordwesten, maar nog altijd van matige sterkte.

Vrijdag en zaterdag worden opnieuw een aantal tropische dagen met veel zon. In bijna heel het land zijn temperaturen mogelijk van 30 graden en meer. De dauwpunten zijn ook hoog waardoor de gevoelstemperatuur hoger ligt. Hierdoor kan het warm en benauwd aanvoelen.

Zowel het GFS als ECMWF laten vannochtend zien dat we op zondag een noordwestelijke stroming krijgen met aanzienlijk koelere lucht. (bron: Wetterzentrale)

Vanaf het weekend krijgen we te maken met een weeromslag. Op zondag gaan de temperaturen omlaag en met een lagedrukgebied ten noorden van ons neemt een noordwestelijke stroming in kracht toe. Vooral op maandag en dinsdag zijn er ook buien mogelijk hoewel grote neerslaghoeveelheden niet worden verwacht. Wel wordt het aanzienlijk een stuk koeler.

Volgende week vrijdag krijgen we mogelijk een echt ander weertype. Een westelijke stroming komt opgang vanaf de oceaan en zorgt voor meer koelte en wisselvalligheid. 

Eind volgende week lijkt een westelijke stroming opgang te komen vanaf de oceaan. Dit gaat zorgen voor aanzienlijk lagere temperaturen en meer wisselvalligheid. Toch zit er ook nog wat onzekerheid in de verwachting. Vooral het ECMWF laat nog een aantal warme scenario’s zien. Het kan eind volgende week ook zomaar weer eens richting de 30 graden gaan. Het GFS weermodel is overtuigender op dit moment en gaat met meer zekerheid uit van een wisselvalligheid en lagere temperaturen op termijn. Desondanks is het iets dat we al een tijd niet meer in de verwachting hebben gezien.

Op zondag zitten we op een kantelpunt en krijgen we mogelijk een weersomlag. Zondag maandag en dinsdag wordt het aanzienlijk koeler. Opvallend is dat op dinsdag er ook nog veel warme scenario’s mogelijk zijn. Het kan dus nog alle kanten op (bron: ECMWF/KNMI)

Mogelijk neemt de droogte volgende af. Toch laat de experimentele lange termijn verwachting van het ECWMF nogal altijd veel droogte zien. De kans groot dat in september het nog droger kan worden.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 1.559 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer