We profiteren vandaag van een uitloper van hogedruk, maar een front behorende bij depressie Zlatan zorgt komend weekend weer voor wisselvalligheid. Ook volgende week is het wisselvallig met geregeld zon, maar ook met regelmatig enkele buien en ook met aanvankelijk vrij lage temperaturen. Kortom: we jojoën richting augustus en stabiel zomerweer is ver te zoeken.

de weerkaart voor vandaag. Bron: DWD

Flinke buien met lokaal onweer

Gisteren scheen geregeld de zon, maar het kwam ook tot flinke (hoos)buien en daarbij kwam het ook tot onweer. Lokaal viel meer dan 30 millimeter. De temperatuur steeg naar waarden tussen de 22 en 27° met in Eindhoven maximaal 26,9°. In België werd het 21 tot 26° met in Kleine-Brogel 26,2° en de topper in Europa was het Bosnische Mostar met 37,2°.

flinke stapelwolken gisteren. Carel ten Hoor noemde het ook wel de dag van de bloemkolen

Aangename zomerdag met flink wat zon

We profiteren vandaag van een uitloper van hogedruk en daardoor blijft het droog met flinke perioden met zon. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en de temperatuur stijgt naar 22-23° in het noorden en midden en naar 25 op veel plaatsen in het zuiden. Alleen in het zuidoosten wordt het nog wat warmer met maximaal 28°. In België wordt het nagenoeg overal weer zomers warm met 25 tot 27°. Kortom: een mooie zomerdag!

Vanavond en de komende nacht hebben we een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Het blijft droog en het koelt af naar 13 tot 16°.

opnieuw stond het lokaal blank door de hoosbuien met een déjà vu van 28 juni. De foto werd gemaakt door Martin Vye

Perioden met zon, later toenemende kans op onweer

Morgen ziet het weerbeeld er aanvankelijk ook niet verkeerd uit. De zon schijnt flink en het is droog. In de loop van de ochtend neemt in Zeeland de kans op een regen- of onweersbui toe en in de middag trekken deze buien heel langzaam oostwaarts, maar de buien beperken zich aanvankelijk nog tot de westelijke helft van het land. De wind waait zwak tot matig uit een overwegend zuidelijke richting en de temperatuur stijgt naar 21-22° in Zeeland, naar 23 tot 26 elders en naar een zomerse 28 in het oosten van het land. In België wordt het van west naar oost ook 21 tot 28°.

Morgenavond en in de nacht naar zondag trekken de regen- en onweersbuien langzaam oostwaarts. De temperatuur daalt naar 12 tot 15°.

ook bij Jannes Wiersema kwam het met bakken uit de lucht

Enkele buien

Zondag schijnt geregeld de zon, maar opnieuw trekken er enkele buien over het land. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur is duidelijk lager en stijgt naar 19° aan zee en naar 22 in de zuidoostelijke helft van het land.

de verwachte weerkaart volgens ECMWF voor woensdag. Bron: wetteronline.de

Volgende week wisselvallig en vrij koel zomerweer

Ook volgende week is het wisselvallig zomerweer met elke dag kans op buien, maar ook met geregeld zonneschijn. De temperatuur, die normaal eind juli een graad of 23 is, blijft steken bij hooguit een graad of 20. Het is allemaal weer zichtbaar in onderstaande temperatuurpluim voor het midden van het land.

De temperatuurpluim voor de komende 10 dagen voor het midden van het land. Bron: Kachelmannwetter.com

Vandaag wordt een warme, morgen misschien wel een zomers warme dag, maar vanaf zondag is het gedaan met de hoge temperaturen en is het voorlopig te koel voor de tijd van het jaar. Ook aan het eind van de pluim, die loopt tot en met 30 juli, zien we nog geen oplopende temperaturen, maar de Amerikanen blijven, zoals eerder deze week ook al gemeld, zomerse waarden berekenen voor begin augustus.

de verwachte maxima voor woensdag 2 augustus volgens GFS. Bron: wetteronline.de

Dit was het voor deze vrijdag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot morgen. Mocht je op vakantie gaan of zijn… Fijne vakantie.

ook bij Albert Thibaudier regende het van tijd tot tijd flink

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen en met regelmaat verschijnen er ook andere interessante artikelen. Wil je sponsor of partner worden van het snel groeiende platform Alpenweerman.nl, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 450 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer