Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een krachtig en indrukwekkend hogedrukgebied ligt boven onze streken, maar de positie is helemaal verkeerd voor winterweer. De as van het hoog ligt ten zuiden van onze streken en daardoor is het rustig weer met een zwakke stroming uit het westen. De kans op grijzigheid is dan ook groot. In de nacht en ochtend vriest het vaak licht, overdag liggen de maxima rond normaal.

Aad Hogenboom maakte deze foto
Martine Droogers maakte deze foto
Hilligje Kooiker maakte deze foto

Ook op deze dinsdag is het regionaal grijs en mistig. De grootste kans daarop maakt het midden en zuiden van het land. De grijzigheid verdwijnt geleidelijk en de zon breekt op veel plaatsen door.

Vanmiddag zijn er in het zuiden flinke perioden met zon. Naar het noorden toe is het meest bewolkt met slechts af en toe zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind. In het zuiden waait het niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar maximaal 4 graden in het zuidoosten en naar 7 in het noordwesten en dat is een hele normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht breidt de bewolking zich verder naar het zuiden uit. In het zuiden is het nog lang helder en daar gaat het licht vriezen met minima tot -2 graden. In het midden en oosten ligt het kwik rond het vriespunt en in het westen en zeker in het noorden blijft de temperatuur 2-4 graden boven nul.

Ton Wesselius maakte deze foto
Erica van Leeuwen maakte deze foto

Rustig hogedrukweer

Morgen is het bewolkt en nevelig. In de middag breekt in het noorden de zon geregeld door, maar elders blijft het bewolkt. Het blijft droog, al is lokaal wat licht gespetter niet uitgesloten. Er waait een zwakke tot matige noordenwind, in het zuiden blijft het nagenoeg windstil. De temperatuur stijgt naar 6 graden in het oosten en naar 8 in het westen.

Donderdag begint de dag in het noorden grijs met (dichte) mist. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend en dan volgt een dag met een afwisseling van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft droog en er waait en zwakke zuiden- tot zuidoostenwind. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden.

Vrijdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Het blijft droog en er waait een zwakke en in het noorden een matige zuidwestenwind. Aan de temperatuur verandert niets, want het wordt opnieuw 6-7 graden.

De pluim voor de komende 10 dagen met de opers van de diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

In het weekend en (begin) volgende week weer zacht

In het weekend is het zaterdag nog rustig weer met in de ochtend kans op mist. In de middag breekt af en toe de zon door. Het wordt 7 graden in het noorden en lokaal 9 in het zuiden en er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

Zondag neemt de zuidwestenwind flink in kracht toe en stijgt de kans op regen. De temperatuur komt in de middag uit op 9-11 graden. Ook volgende week is het wisselvallig en vrij zacht met temperaturen van 9-11 graden. Later in de week daalt het kwik weer wat, maar winterweer is nog steeds ver te zoeken.

Jolanda Bakker maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 1.177 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer