klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

Nadat er gisteren in de oostelijke helft al een aantal stevige (onweers)buien overtrokken, krijgen we hier vandaag ook mee te maken. Doordat er niet al te veel wind staat bewegen de buien langzaam. Hierdoor kan lokaal veel neerslag vallen. In het weekend krijgen we vooral op zaterdag nog te maken met buien. Zondag blijft het, op een lichte bui in het noordelijke kustgebied na, droog waarbij de meeste zon in het zuiden van Nederland en België verwacht wordt.

Gisteren kwam het al tot een aantal regen- en onweersbuien. Vooral in het oosten kwamen een aantal stevige buien voor. Foto: Jolanda Bakker nabij Zevenhuizen
Ook in Drachten viel er regen gisteren. Foto: Albert Thibaudier
Vooral in de oostelijke helft kan deze vanavond in de schuur blijven staan. Foto: Ton Wesselius

Vandaag trekt een lagedrukgebied over het noorden van Nederland. Hierdoor komen we onstabiele lucht terecht terecht. Vanochtend trekken er al een aantal (stevige) regenbuien vanuit het westen over het land. Hier kan lokaal al onweer bij voorkomen. In de loop van de ochtend ontstaan er steeds meer buien. Met name in de oostelijke helft zullen dit pittige buien zijn met onweer en lokaal veel regen. De buien bewegen niet snel en zo kan er lokaal 20 tot 40 mm vallen.

De weerkaart (KNMI) van vandaag. Een lagedrukgebied trekt over het noorden van Nederland en brengt daarmee onstabiele lucht onze kant op. Dit resulteert in het oosten dus in stevige regen- en onweersbuien. Het hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan zal zich gedurende het weekend verder ontwikkelen en richting Groot-Brittannië trekken. Bron: KNMI

In de westelijke helft komen er vanaf het einde van de ochtend juist opklaringen voor en wordt het droog. De wind komt uit westelijke richting en draait gedurende de dag naar noordwestelijke richting. De hoogste temperaturen worden in het zuiden van Nederland en in België gehaald: 21 tot 23 graden. In de rest van Nederland wordt het 17 tot 21 graden.

In de avond trekken de buien weg richting het oosten. Wel trekken er nieuwe buien vanaf de Noordzee binnen, al zijn deze een stuk minder qua sterkte dan waar we overdag mee te maken krijgen.

Gisteren was het naast de buien die vielen ook prima zomerweer. Op de achtergrond zijn de boeren druk bezig met het beregenen van het land. Foto: Trijntje vd Berg

In het weekend bewegen de lagedrukgebieden weer van ons vandaan als een hogedrukgebied zich ontwikkeld boven Groot-Brittannië. Het gevolg is wel dat we te maken krijgen met een noordelijke tot noordwestelijke wind en een aantal buien.

Zaterdag trekken er gedurende de ochtend nog een aantal regenbuien vanuit het noordwesten over het land. In de loop van de ochtend breekt de bewolking steeds meer open vanaf de Noordzee en trekken de buien weg. Met een noordwestelijke wind wordt het 17 graden in de kustgebieden tot 20 à 21 graden landinwaarts.

Zondag zal droger verlopen dan zaterdag, maar lokaal komen er in het noordwestelijke kustgebied nog een aantal lichte buien voor. Meer landinwaarts blijft het droog en is er wat meer ruimte voor de zon. Bij een noordelijke wind wordt het 17 graden aan de kustgebieden tot 21 graden landinwaarts.

De temperatuurkansen voor het midden van Nederland: voorlopig weinig ‘zomers spektakel’, maar redelijk normale temperaturen.
De neerslagkansen voor het midden van Nederland: vooral vandaag een duidelijke kans op redelijk wat neerslag. Vanaf zaterdag dalen de neerslagkansen weer enigszins en worden er geen grote hoeveelheden verwacht.

Komende week trekt het hogedrukgebied de Noordzee op waarbij het tegelijkertijd aan kracht verliest. De wind draait na maandag meer naar noordoostelijke richting en neemt sterk af waardoor de temperaturen geleidelijk aan ook weer wat op kunnen lopen. Na een wat koelere maandag liggen de maxima komende week op veel plaatsen tussen de 20 en 25 graden. Daarnaast neemt de kans op een bui gedurende de week ook steeds verder toe wanneer lagedrukgebieden weer dichter bij ons in de buurt kunnen komen.

Voor nu alvast een fijn weekend!

In het westen begon de dag gisteren windstil met een waterig zonnetje. Foto: Ton Wesselius

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 496 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer