Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nadat er gisteren in de oostelijke helft al een aantal stevige (onweers)buien overtrokken, krijgen we hier vandaag ook mee te maken. Doordat er niet al te veel wind staat bewegen de buien langzaam. Hierdoor kan lokaal veel neerslag vallen. In het weekend krijgen we vooral op zaterdag nog te maken met buien. Zondag blijft het, op een lichte bui in het noordelijke kustgebied na, droog waarbij de meeste zon in het zuiden van Nederland en België verwacht wordt.

Gisteren kwam het al tot een aantal regen- en onweersbuien. Vooral in het oosten kwamen een aantal stevige buien voor. Foto: Jolanda Bakker nabij Zevenhuizen
Ook in Drachten viel er regen gisteren. Foto: Albert Thibaudier
Vooral in de oostelijke helft kan deze vanavond in de schuur blijven staan. Foto: Ton Wesselius

Vandaag trekt een lagedrukgebied over het noorden van Nederland. Hierdoor komen we onstabiele lucht terecht terecht. Vanochtend trekken er al een aantal (stevige) regenbuien vanuit het westen over het land. Hier kan lokaal al onweer bij voorkomen. In de loop van de ochtend ontstaan er steeds meer buien. Met name in de oostelijke helft zullen dit pittige buien zijn met onweer en lokaal veel regen. De buien bewegen niet snel en zo kan er lokaal 20 tot 40 mm vallen.

De weerkaart (KNMI) van vandaag. Een lagedrukgebied trekt over het noorden van Nederland en brengt daarmee onstabiele lucht onze kant op. Dit resulteert in het oosten dus in stevige regen- en onweersbuien. Het hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan zal zich gedurende het weekend verder ontwikkelen en richting Groot-Brittannië trekken. Bron: KNMI

In de westelijke helft komen er vanaf het einde van de ochtend juist opklaringen voor en wordt het droog. De wind komt uit westelijke richting en draait gedurende de dag naar noordwestelijke richting. De hoogste temperaturen worden in het zuiden van Nederland en in België gehaald: 21 tot 23 graden. In de rest van Nederland wordt het 17 tot 21 graden.

In de avond trekken de buien weg richting het oosten. Wel trekken er nieuwe buien vanaf de Noordzee binnen, al zijn deze een stuk minder qua sterkte dan waar we overdag mee te maken krijgen.

Gisteren was het naast de buien die vielen ook prima zomerweer. Op de achtergrond zijn de boeren druk bezig met het beregenen van het land. Foto: Trijntje vd Berg

In het weekend bewegen de lagedrukgebieden weer van ons vandaan als een hogedrukgebied zich ontwikkeld boven Groot-Brittannië. Het gevolg is wel dat we te maken krijgen met een noordelijke tot noordwestelijke wind en een aantal buien.

Zaterdag trekken er gedurende de ochtend nog een aantal regenbuien vanuit het noordwesten over het land. In de loop van de ochtend breekt de bewolking steeds meer open vanaf de Noordzee en trekken de buien weg. Met een noordwestelijke wind wordt het 17 graden in de kustgebieden tot 20 à 21 graden landinwaarts.

Zondag zal droger verlopen dan zaterdag, maar lokaal komen er in het noordwestelijke kustgebied nog een aantal lichte buien voor. Meer landinwaarts blijft het droog en is er wat meer ruimte voor de zon. Bij een noordelijke wind wordt het 17 graden aan de kustgebieden tot 21 graden landinwaarts.

De temperatuurkansen voor het midden van Nederland: voorlopig weinig ‘zomers spektakel’, maar redelijk normale temperaturen.
De neerslagkansen voor het midden van Nederland: vooral vandaag een duidelijke kans op redelijk wat neerslag. Vanaf zaterdag dalen de neerslagkansen weer enigszins en worden er geen grote hoeveelheden verwacht.

Komende week trekt het hogedrukgebied de Noordzee op waarbij het tegelijkertijd aan kracht verliest. De wind draait na maandag meer naar noordoostelijke richting en neemt sterk af waardoor de temperaturen geleidelijk aan ook weer wat op kunnen lopen. Na een wat koelere maandag liggen de maxima komende week op veel plaatsen tussen de 20 en 25 graden. Daarnaast neemt de kans op een bui gedurende de week ook steeds verder toe wanneer lagedrukgebieden weer dichter bij ons in de buurt kunnen komen.

Voor nu alvast een fijn weekend!

In het westen begon de dag gisteren windstil met een waterig zonnetje. Foto: Ton Wesselius

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 549 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier