Lage Landen: In de mix: Wolken, zon, buien en vallende sterren

Het is wisselvallig zomerweer. Daarbij zijn er dit weekend meer buien in het binnenland dan in de kustregio’s. De maxima liggen rond 21 graden. Begin volgende week is het tijdelijk iets droger. Later in de week wordt het warmer, maar neemt ook de buienkans weer toe.

Het is bewolkt en er trekken buien van west naar oost over het land. Koud is het niet; de temperatuur ligt vanochtend vroeg tussen 15 en 18 graden. In het zuiden van het land staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en in het noorden is de wind noordwestelijk. Vanmiddag zijn er vooral buien in het binnenland. De kustprovincies hebben droog weer en vooral in het noordwesten is er veel ruimte voor de zon. Het wordt ongeveer 21 graden.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ton & Ditta ‏@tddebrabander
Ton & Ditta ‏@tddebrabander

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Boswachter Randy ‏@rvandomselaar
Boswachter Randy ‏@rvandomselaar

Vanavond is het wisselend bewolkt en omdat er weinig wind staat kan vooral in het binnenland gemakkelijk mist ontstaan. In de nacht neemt vanuit het westen de kans op een regenbui toe. De minimumtemperatuur ligt rond 12 graden. Overigens zullen de aangekondigde vallende sterren vannacht minder goed te zien zijn. De bewolking heeft de overhand maar er zullen momenten zijn als je geluk hebt dat je toch de vallende sterren zou kunnen spotten.

Morgen leeft de buiigheid overdag weer op. In de middag is in het oosten van het land tijdens buien ook kans op een klap onweer. Het westen krijgt ’s middags droog weer met in de tweede helft van de middag ook steeds meer ruimte voor de zon. Het wordt circa 20 graden bij een matige, aan de noordkust soms vrij krachtige, (noord)westenwind.

Maandag zijn er droge perioden met zon. Plaatselijk komt het tot een bui. Het wordt 19 graden op de Wadden tot 22 in Limburg en er staat een matige westenwind.

De dagen daarna wordt het iets warmer, maar neemt ook de neerslagkans toe. De kans op een periode warm en stabiel zomerweer blijft voorlopig klein.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

Meer (Alpen)weer en updates ook via Alpenweerman Facebook of Twitter[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties