Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Algemene situatie:
We beleven hoogzomerwarmte in deze bijzonder warme meimaand. We hebben de hoge temperaturen te danken aan het hogedrukgebied Uwe boven Scandinavië en met een oostelijke stroming wordt de zeer warme lucht aangevoerd.

Een thermisch lagedrukgebied (Wilma) ten zuiden van onze streken zorgt de komende dagen voor onstabiele lucht met elke dag wel kans op regen- en onweersbuien.

De weerkaart van vandaag. Bron: DWD

Gisteren: flink wat zonneschijn
Gisteren scheen de zon flink, maar zo nu en dan waren er ook nog wolkenvelden zichtbaar. Het bleef droog en de temperatuur kon flink stijgen.

De Bilt evenaarde met de 25e warme dag van deze lente het record uit 2008 en de komende dagen wordt dit record scherper gesteld. De maxima lagen tussen de 21 en bijna 30°. Op de Wadden werd het 21 tot 23 met op Terschelling 20,6°. De Bilt noteerde 29,0 en de toppers waren Gilze-Rijen met 29,6 en Lelystad met 29,7°. In België werd het 19,5° in Zeebrugge en 29,9 in Chievres.

Fraai weer met flink wat zon. Jolanda Bakker maakte de foto.
Uitzicht van de Plofsluis te Nieuwegein richting Utrecht. Peter van Lindenberg maakte de foto.
De BBQ draait deze dagen overuren. Albert Thibaudier maakte de foto.

Vandaag: zon in het noorden, later (onweers)buien in het zuiden
In het noorden van het land is het deze zondag zonovergoten. Verder naar het zuiden komen wolkenvelden voor en vanmiddag neemt vanuit het zuiden de kans op enkele regen- en onweersbuien toe. Later vanmiddag kunnen deze buien ook het midden van het land bereiken, maar het noorden blijft buitenschot met aanhoudende zonneschijn.

Het kwik stijgt naar waarden tussen de 26 en 29°, maar op de Wadden is het iets minder warm met temperaturen van 22 tot 24°. Op de stranden kan vanmiddag een wind van zee gaan waaien met daar dan ook wat lagere temperaturen.

De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig van kracht, maar op de Wadden wordt de wind vrij krachtig uit het noordoosten.

Vanavond en de komende nacht is het helder en droog in het noorden. In het zuiden blijft bewolking aanwezig en vooral in de zuidelijke helft van de Lage Landen en dan vooral over België is er aanhoudend kans op een regen- of onweersbui. De temperatuur daalt naar waarden tussen de 15 en 17°.

UV-Index: 7
De kracht van de zon is in deze tijd vrij hoog. De UV-index is 7 en dat betekent sterk en de onbeschermde huid kan dan ook gemakkelijk rood kleuren en verbranden na 10 tot 15 minuten. Als je een huid hebt die zeer snel verbrandt dan kan het zelfs al na minder dan 10 minuten. Goed smeren is en blijft dan ook het advies! Meer lezen over wat UV nou precies is? Lees dan eens ons artikel over UV straling door -HIER- te klikken!

De weerkaart van morgen met nog altijd een groot hogedrukgebied ten noorden van onze streken. Bron: EC/wetteronline.de

Morgen: perioden met zon, later regen en onweer
Morgen zijn er in de ochtend flinke perioden met zon en is het over het algemeen droog. Morgenmiddag neemt de kans op buien toe en later is daarbij ook onweer mogelijk. De meeste buien worden in het midden en zuiden verwacht, het noorden lijkt opnieuw buitenschot te blijven.

De wind waait zwak uit uiteenlopende richtingen en de temperatuur is weer zomers met kwikstanden tussen de 26 en 30° met de hoogste temperaturen langs de oostgrens en in het zuidoosten en Belgisch Limburg. Langs de Belgische kust en in Zeeland wordt het 21 tot 23° en op de Wadden een graad of 24.

De weerkaart voor eind deze week volgens EC. Bron: wetteronline.de

Na morgen: langzaam dalende temperaturen met regelmatig kans op gedonder
Dinsdag schijnt geregeld de zon, maar vanuit het zuiden trekken enkele regen- en onweersbuien over het land naar het noordoosten. De temperatuur is nog zomers en stijgt naar 26 tot 30°, maar in het zuidwesten is de temperatuur al wat lager.

De rest van de week is de kans op buien groot en daarbij is steevast kans op onweer. De temperatuur gaat langzaam naar beneden en ligt vrijdag, met juni op de kalender, veelal tussen de 20 en 25° met de hoogste temperaturen in het oosten van het land. We kunnen het ook weer zien aan onderstaande temperatuurpluim.

Temperatuurpluim:

De pluim voor het midden van het land van de diverse ‘opers’ van diverse weermodellen. Bron: Kachelmannwetter.com

De pluim van de hoofdberekeningen laat zien dat het voorlopig warm zomerweer blijft met temperaturen boven de 25°. Later in de week gaat het kwik naar beneden, maar zoals het zich nu laat aanzien gaat het kwik pas na volgend weekend echt naar de 20°.

De bruggen hebben het zwaar met alle warmte. Ze worden koel gehouden, anders sluiten ze niet meer. Deze sloot overigens wel weer aldus Arno van Brakel.
Goed toeven op het water. Albert Thibaudier maakte de foto in Friesland.

Voor watersporters de windverwachting voor vandaag en morgen:
De wind waait uit het oosten met 9 tot 12 knopen. De windvlagen komen vanochtend nog (ruim) boven de 15 knopen (18 tot 23) uit, maar vanmiddag neemt de wind in kracht af. De golfhoogte is 0,5 tot 0,6 meter en de watertemperatuur 14°.

Morgen is er beduidend minder wind met 3 tot 6 knopen met vlagen tot hooguit 10 knopen. Later op de dag neemt de wind aan zee toe naar 13 knopen. De golfhoogte is 0,2 meter en de zeewatertemperatuur 15-16°.

Suzanne Vermulm maakte deze fraaie foto van een klaproos.
Debbie van Ooststroom maakte ook een foto van de bloeiende klaproos.
Debbie van Ooststroom maakte ook deze foto van de bloeiende lis.

Dit was het weer voor deze zondag. Morgen ben ik er weer en dan kijken we opnieuw naar de diverse weerkaarten. Voor nu een mooie, zomerse zondag en graag weer tot morgen.

Alpenweerman en Surviking presenteren: Outdoor Meteorologie Training
In samenwerking met Surviking staat op zaterdag 23 juni een outdoor meteorologie training gepland. Wil je alles weten over het weer, maar ook hoe je deze kennis kunt toepassen tijdens je buitenactiviteiten? Dan is deze training echt iets voor jou! Vele onderwerpen zoals wolkenherkenning, het lezen van weerkaarten, gevaren herkennen en de relatie van het weer met outdooractiviteiten zullen voorbij komen. Voor aanmelding en meer informatie kun je op de website van Surviking terecht door –HIER– te klikken of door de link te kopiëren in je browser: https://surviking.nl/outdoor-meteorologie-training/.

Join Alpenweerman community:
Alpenweerman.nl is groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen. Bovendien zijn we eerder dit jaar uitgeroepen tot de snelste stijger en staan we op een hele mooie 6e plaats voor ‘meest effectieve en toonaangevende Nederlandse wintersportwebsite’s 2018′.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden van ‘The fastest rising star at the sky’, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wij kunnen de volgende diensten leveren:
Weerbericht op maat! Maak je niet druk om het weer, dat doen wij voor u!

  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman is powered by Kachelmann Wetter en Meteo-Oberwallis

(Visited 346 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier