Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De nazomer lijkt de komende dagen het hoogtepunt te bereiken. Dankzij een hogedrukgebied boven Oost-Europa wordt warme lucht uit het zuidoosten aangevoerd. De temperaturen gaan op veel plaatsen boven de 20, en lokaal zelfs boven de 25, graden uit zullen komen! Donderdag en vrijdag brengen verzwakte fronten wat bewolking en lichte regen in het zuidwesten van de Lage Landen. Maar verder weet de nazomer zich tot in het weekend te handhaven. Richting zondag neemt de druk van lagedrukgebieden steeds meer toe en tegelijkertijd ook de kans op een wisselvalliger en koeler weertype.

De bloemen bloeien nog volop, maar de bomen krijgen onderhand ook steeds meer kleur. Deze kleurrijke foto werd genomen door Martin Vye.
Ook de lucht was gisterochtend kleurrijk te noemen zoals hier in Roelofarendsveen. Foto: Aad Hoogeboom.
Een ook al zijn de kleuren wat minder, dan leveren de wolken nog genoeg vormen. Foto: Debbie van Ooststroom.

Gisteren

Er was gisteren veel ruimte voor de zon op wat wolkenvelden na. Het bleef droog de maxima kwamen tussen tussen de 17 en 21 graden uit. In België was Gent gisteren koploper met een maximum temperatuur van 20.8 graden. Maastricht en Eindhoven moesten in Nederland de eerste plek delen met een maximum temperatuur van 20.4 graden. Met een zuidelijke wind werd er droge lucht aangevoerd. De relatieve luchtvochtigheid lag in het binnenland tussen de 40 tot 60%.

De bewolking, ondergaande zon en het water vormden gisteren een ‘schilderachtig’ beeld. Foto: Suzanne Vermulm
Naast wat hogere bewolking vooral ruimte voor de zon gisteren! Foto: Jolanda Bakker
De zonsondergang leverde gisteren een fraai kleurenpallet op. Foto: Jolanda Bakker

Vandaag

Ook vandaag liggen we nog onder invloed van het hogedrukgebied. Er staat een matige zuidoostelijke tot oostelijke wind. In de ochtend komen er hier en daar nog mistbanken voor. Deze lossen echter snel op waardoor er daarna veel ruimte voor de zon zal zijn. Het wordt zo’n 18 tot 20 graden aan de kust tot zo’n 20 tot lokaal 24 graden in het binnenland.

Weerkaart van het KNMI van vandaag: een hogedrukgebied boven Oost-Europa zorgt voor een zuidoostelijke stroming bij ons. Hierdoor kan warme lucht aangevoerd worden en is er veel ruimte voor de zon. Boven Frankrijk ontstaan wat storingen, in de nacht naar donderdag komen deze richting de Lage Landen. Bron: KNMI

In de nacht naar donderdag zijn er in eerste instantie opklaringen. Gedurende de nacht neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Een storing heeft zich namelijk boven Frankrijk ontwikkeld en zal richting het noorden verder trekken en hiermee de Benelux schampen. Wel zullen afzwakkende regengebieden het zuidwesten van de Benelux bereiken. Naast de toenemende bewolking trekt er dan ook een strook met (lichte) regen vanuit het zuidwesten over.

Morgen

Dit gebied met neerslag zal België en het zuiden van Nederland in de ochtend bereiken. Naarmate deze steeds verder naar het noordoosten trekt zal dit regengebied in activiteit sterk afnemen. Het ‘botst’ namelijk op het hogedrukgebied in het oosten van Europa. Waarschijnlijk zal alleen het zuiden van Nederland nog wat neerslag ontvangen en blijft het verder noordelijk droog. Alleen de (rest)bewolking zal dan nog over trekken in de loop van de dag.

Achter het neerslaggebied klaart het redelijk snel op en is er weer ruimte voor de zon. De maxima zullen tussen de 20 en 25 graden liggen. In België en het zuiden van Nederland kunnen deze lokaal nog iets hoger uitvallen. In de nacht naar vrijdag kan er wederom wat lichte regen vallen in het zuidwesten als opnieuw een afgezwakt front overtrekt.

De bomen laten hun herfstkleuren weer zien met een blauwe hemel. Foto: Jolanda Bakker

Komend weekend

Ook in het weekend gaan we nog profiteren van het hogedrukgebied boven Oost-Europa. Deze zal als een ‘stootblok’ fungeren tegen de toenemende activiteit op de Atlantische Oceaan en Noordzee. Hier ontstaan namelijk vanaf vrijdag diverse krachtige lagedrukgebieden met de nodige neerslaggebieden eromheen. Maar dankzij dit hogedrukgebied wordt deze neerslag tegengehouden. Wel zullen er ook wolkenvelden overtrekken welke afkomstig zijn van de afgezwakte regengebieden. Zeer lokaal is wat gespetter in de westelijke helft niet helemaal uitgesloten uit de dikkere bewolking.

In de verwachtingen zit in de bewolking nog wel wat onzekerheid. Vooral de timing van de bewolking en hoe ver deze landinwaarts weet te komen zal het weerbeeld kunnen beïnvloeden dit weekend. Naast de wolkenvelden zal er ook zeker ruimte voor de zon zijn!

Met een zuidelijke stroming wordt wel warme lucht onze kant opgestuurd. Afhankelijk van de hoeveelheid bewolking komen de maxima in het weekend uit op zo’n 20 tot 25 graden. Richting zondag komen storingen en een koufront onze kant op. Hierdoor neemt de kans op neerslag duidelijk toe en lijken de temperaturen weer te gaan dalen.

De hoogte van het 500-hPa vlak voor zondag (ICON). Hogedrukgebieden liggen boven Oost-Europa en de Azoren. Een lagedrukgebied en trog komen onze richting op. Bron: Meteologix
De verwachte temperatuur volgens diverse modellen voor het midden van Nederland. Tot en met zondag liggen de maxima tussen de 20 en 25 graden. Na zondag lijkt er een frisser weertype aan te komen. Bron: Kachelmannwetter
Ook in het zuiden van Limburg maxima van tussen de 22 en 26 graden de komende dagen. Na het weekend gaan de temperaturen duidelijk dalen. Bron: Kachelmannwetter

We houden je uiteraard op de hoogte. Morgen zal Rico het weerpraatje weer op zich nemen en voor nu: geniet van het nazomerweer!

Maak je ook weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Hoe leuk is het dat vele honderden en soms zelfs duizenden mensen je foto bij de berichten zien. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via mijn Twitter: @ricoschroder

Deze paardenbloem in de lage zon werd prachtig vastgelegd door Suzanne Vermulm!

Versterk ons team of wordt sponsor

Alpenweerman.nl is volop groeiende en heeft steeds meer lezers voor de dagelijkse weerpraatjes voor zowel de Alpen als voor de Lage Landen. Verder verschijnen er met regelmaat ook andere zeer interessante artikelen.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 

Wil je sponsor of partner worden, dan kan ook geheel vrijblijvend contact met ons worden opgenomen via het genoemde mailadres en vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat kunnen we voor u betekenen…

  • Weerbericht op maat, waar ook ter wereld (weathercard service)
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW excl. compleet verzorgde “Ski Safari’s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Ook in de Alpenlanden kan het op locatie geregeld worden.

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met: info@alpenweerman.nl / remco@alpenweerman.nl

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

(Visited 392 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer