Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

We krijgen deze week heel normaal ‘Hollands’ zomerweer zonder extremen. De zon schijnt geregeld, maar er is ook kans op een bui. Aanvankelijk is het aan de frisse kant met 16-19 en morgen 18-22 graden. Vanaf woensdag wordt het warmer met aan het eind van de week 22-25 graden. Wel neemt later in de week de kans op buien toe.

Gisteren was er een mix van zon en stapelwolken. Jolanda Bakker maakte deze foto.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Ton Wesselius.

Zomerse zaterdag, koelere zondag

Zaterdag scheen in een groot deel van het land de zon volop en vooral in het midden en zuiden ging de temperatuur flink omhoog. Vanuit het noorden trok een gebied met lichte regen over het land naar het zuiden en na passage volgde koelere lucht.

De temperatuur steeg zaterdag naar zomerse waarden in het zuiden en zuidoosten met in Maastricht 28,2 graden. In het noorden bleef de temperatuur onder de 20 graden met in Leeuwarden 18,1 graden. Het regengebied leverde enkele millimeters op. In Eindhoven viel 5 en in Rotterdam 4 millimeter.

Gisteren, zondag, zaten we in koelere lucht en steeg het kwik naar waarden tussen de 17 en 21 graden met in Maastricht 21,4 graden. Daarbij hadden we een mix van wolken en zon en lokaal kwam het tot een bui.

Fris met kans op een bui

Op deze maandag is het in het noorden en midden van het land over het algemeen bewolkt met kans op enkele buien. In het zuiden is het droog en schijnt af en toe de zon.

Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken en vooral in het noorden en oosten is aanhoudend kans op een bui. In het zuiden en westen blijft het droog met later vanmiddag ook wat vaker de zon. De temperatuur is te laag voor de tijd van het jaar en stijgt naar maximaal 16 graden in het noorden en naar 19, lokaal 20 graden in het zuiden van het land. Normaal is het in deze tijd zo’n 20-24 graden. De matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog enkele graden frisser.

Vanavond kan in het zuiden en midden van het land de zon nog geregeld schijnen, in het noorden blijft het bewolkt met nog kans op een bui. Komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft droog en het koelt landinwaarts flink af naar waarden tussen de 7 en 9 graden. In de kustgebieden wordt het niet kouder dan 10-11 graden.

In Heerenveen was het niet echt terrasjesweer. Foto: Albert Thibaudier.
Deze prachtige foto werd gemaakt door Joyce Derksen.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Langzaam weer oplopende temperaturen

Morgen is het prima weer met een afwisseling van stapelwolken en zonneschijn. De meeste zonuren worden in het zuidwesten van het land verwacht. In het noorden en oosten is kans op een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het noorden en naar ongeveer 19-20 graden in het midden van het land. In het zuiden wordt het met 21-22 graden weer een warme dag.

Woensdag wordt het weer wat warmer met in het noorden maximaal 20 graden, in het midden 21-22 en in het zuiden 23, lokaal 24 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van stapelwolken en geregeld zonneschijn. Een enkele bui is niet geheel uitgesloten, maar over het algemeen en op veruit de meeste plaatsen wordt het een droge dag.

De kans op regen neemt later deze week toe.

Toenemende kans op buien

De rest van de week krijgen we prima temperaturen voor de tijd van het jaar. In het noorden en westen is het van donderdag tot en met zondag 21-22 graden, elders stijgt het kwik naar 23-25 graden. De zon schijnt geregeld, maar de wisselvalligheid neemt wel geleidelijk toe en daarmee ook de kans op enkele buien. Mogelijk komt het later in de week ook tot onweer. Al met al prima zomerweer!

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur deze week geleidelijk weer gaat stijgen.

Juli een koude maand?

Met deze koele dagen en niet echt zeer hoge temperaturen in de verwachting, lijkt het erop dat juli 2019 een (iets) te koude maand gaat worden. De verwachting is dat we over drie weken gaan uitkomen op 17,6 of 17,7 graden. Normaal (periode 1981-2010) heeft juli een gemiddelde temperatuur van 17,9 graden.

De bewolking heeft de overhand. Jolanda Bakker maakte deze foto.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 621 times, 1 visits today)

 

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier