De zon schijnt flink, maar er zijn ook enkele wolkenvelden. In het zuidoosten is vanmiddag een buienkans. Het wordt 17-23 graden. In het weekend hebben we een mix van zon, wolken en lokaal een bui. De temperatuur stijgt naar 16-21 graden, ofwel typisch Hollands lenteweer. Na het weekend is het wisselvallig en koel. De temperatuur daalt naar 14-17 graden.

De zon kwam er gisterochtend weer fraai bij. Ton Wesselius maakte de foto.
Jannes Wiersema maakte deze foto in Roodeschool.

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft in het overgrote deel van het land droog. In het zuidoosten zit meer bewolking en is kans op een lokale bui. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig en de temperatuur stijgt naar 17-19 graden in de kustgebieden en naar 20-23 graden in het binnenland.

Vanavond en de komende nacht is het vrij helder en droog. De temperatuur daalt naar 6-8 graden.Morgen hebben we een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Er is kans op een bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. De temperatuur is lager en stijgt naar 15-17 graden in de kustgebieden en naar 18-19 in het binnenland. In het zuidoosten kan lokaal de 20 graden worden bereikt.

Zondag neemt de bewolking toe en schijnt vooral in het zuiden en zuidwesten af en toe de zon. Elders is het meest bewolkt met vooral in het noorden kans op wat lichte regen. Later op de dag kunnen een paar buien ontstaan. Het wordt 16-17 graden in het noorden, 18-20 elders en in het zuidoosten kan het 21 graden worden. Zondagavond neemt overal de kans op regen toe.

De temperatuur gaat na het weekend duidelijk omlaag. Pas op de lange termijn lijkt het kwik weer te gaan stijgen.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid duidelijk toe. Het is meest bewolkt en elke dag is kans op regen. Het wordt vrij koel, want de temperatuur stijgt naar maximaal 14-15 graden in het noorden en westen en naar 16-17 in het binnenland.

De achterstand van 2,2 graden die we nog steeds hebben ten opzichte van normaal maken we dan ook niet meer goed. De verwachting is dat mei afsluit met een gemiddelde temperatuur van 11,4 tot 11,6 graden. Normaal (perioden 1981-2010) is 13,1 graden en de laatste te koude maand hadden we in maart 2018.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat de temperatuur na het weekend duidelijk omlaag gaat. We komen ruim onder de 20 graden uit en ook op de lange termijn is geen stijging in zicht… Geniet dit weekend dan ook van de aangename temperaturen.

Jolanda Bakker maakte deze foto.
Deze foto werd ook gemaakt door Ton Wesselius.
Alfons Hoek maakte deze foto in Dongen.

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 


KLIK HIERBOVEN VOOR MEER INFORMATIE OVER ACTIEVE REIZEN NAAR OOSTENRIJK