Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gisteren steeg de temperatuur, met uitzondering van de kustgebieden, tot boven 25 graden. Daarmee is de regionale hittegolf begonnen. Vandaag schakelt de hitte een tandje bij, want op veel plaatsen in het midden en zuiden wordt het tropisch warm met 30 graden en meer. Ook de komende dagen is het zomers tot tropisch, maar in het weekend neemt de hitte af. Bovendien neemt dan ook de kans op een regen- of onweersbui toe.

tropisch
Het kwik stijgt op steeds meer plaatsen tot boven 30 graden. Jolanda Bakker maakte de foto.

Zomerse tot tropische woensdag

Vandaag schijnt de zon al vanaf opkomst volop. Er is hooguit wat dunne sluierbewolking zichtbaar, maar daar heeft de zon geen last van. Vanmiddag maakt de zon overuren en de hoge zonnestand in deze tijd van het jaar leidt tot een hoge zonkracht van 7-8. Dat betekent dat je al binnen een kwartier kan verbranden.

De temperatuur stijgt naar 25-27 graden op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland. Elders in Noord-Holland, maar ook in Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe en grote delen van Overijssel wordt het 28-29 graden. Elders wordt het tropisch warm met maxima van 30-32 graden. Alleen in het westen van Zeeland blijft het kwik net onder de 30 graden.

De matige oostenwind blaast droge lucht naar ons land. Door de lage luchtvochtigheid en goed voelbare wind is de warmte te doen.

Vanavond is het nog lang zonnig en zeer warm. Om 19:00 uur is het regionaal nog steeds 30 graden en daarna koelt het slechts langzaam af. Pas komende nacht duikt het kwik onder 20 graden. De minima, die aan het eind van de nacht worden bereikt, komen uit op 13 graden in het noordoosten tot 18 in Zeeland en de grote steden.

Prachtig weer een een prachtige foto van Erica van Leeuwen – de Bruijn.
Aad Hoogenboom maakte deze foto op het strand.
De zon scheen overal volop. Albert Thibaudier maakte de foto.

Op veel plaatsen tropisch heet

Ook morgen wordt het een hete en zonovergoten zomerdag. De zon schijnt uitbundig, maar in het oosten kan ook wat sluierbewolking zichtbaar zijn en wellicht ontstaan een paar stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 29 graden in het noorden en westen en naar 30-31 graden in de rest van het land. Alleen op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland is het met 26-27 graden iets minder heet. De wind is matig en waait uit het oosten.

Vrijdag zoekt de wind de zuidoosthoek op en wordt nog hetere lucht aangevoerd. De lucht is niet alleen heter, maar ook vochtiger en daardoor zal het benauwd en broeierig aanvoelen. Het is de heetste dag van de week met op veel plaatsen tropische temperaturen van 30 tot lokaal 33 graden. Alleen in de kustgebieden blijft het kwik net onder de tropische grens.

Het weerbeeld laat veel zonneschijn zien, maar ook wat wolken. Een groot deel van de dag verloopt droog, maar in de loop van de middag en in de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op een enkele regen- of onweersbui toe.

Prima weer om een duik in het water te nemen. Ton Wesselius maakte de foto.

Enkele (onweers)buien, geleidelijk minder warm

In het weekend draait de wind naar het westen en stroomt minder warme lucht over onze streken. Daarbij is kans op enkele regen- of onweersbuien, maar geregeld schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt zaterdag naar 22-24 graden in het westen en naar 25-28 graden in het binnenland met de hoogste temperaturen langs de oostgrens. Zondag is het met 21 graden in het westen en 25 in het oosten nog een fractie minder warm. Zodra de temperatuur onder 25 graden komt is de regionale hittegolf voorbij.

Na het weekend zijn er flinke perioden met zon, maar ook wolkenvelden. Bovendien is kans op een bui. De temperatuur is maandag 20-22 graden, maar vanaf dinsdag ziet het ernaar uit dat het kwik weer enkele graden gaat stijgen.

Eerst is het 30 graden, maar in het weekend gaat het kwik omlaag en begin volgende week is het 20 graden. Bron: meteologix.com
Zoek de schaduw op midden op de dag. Ton Wesselius maakte de foto.

Dit was het voor vandaag. Maak er een mooie dag van en graag weer tot een andere keer.

Stuur gerust foto’s in en wij plaatsen ze bij de berichten. Let op: hoge resolutie en maak je foto’s landscape. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter @Alpenweerman.

Wil je meepraten over het weer? Meld je geheel GRATIS en gemakkelijk aan op ons Forum via Facebook of mailadres. Praat met ons mee en/of stel vragen.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS.

(Visited 373 times, 1 visits today)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Lage Landen: hitte schakelt een tandje bij, op veel plaatsen tropisch”

  • Remco Mienis
    24 juni 2020 at 08:30

    Prima vooruitzichten komende dagen en daarna ziet het er ook prima uit. DAnk voor je bericht Rico 😀

  • Johann
    24 juni 2020 at 09:04

    Vandaag op 1800 m hoogte Rosswald, morgen weer in Termen (1020m), dat maakt nu net het verschil #hitte #dragelijk

Comments are closed.

 

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer

Innsbruck zomer

Beleef de variatie in Innsbruck

Pure levensvreugde voor een onvergetelijke vakantie: tussen cultuur en natuur, hoogtes en dieptes, tradities en trends – geen andere regio combineert extreme tegenstellingen op zo’n charmante wijze als Innsbruck. Hier kun je je vanuit het hart van de hoofdstad van Tirol binnen slechts 20 minuten in luchtige hoogtes op de Nordkette begeven. Lees meer

Isere

Eindeloos wandelen en fietsen in Isère

Isère ligt in het zuidelijke deel van de Franse Alpen en bestaat voor een groot deel uit hooggebergte. Kenmerkend zijn de indrukwekkende bergtoppen, ruige natuur, gletsjers, valleien en bossen. Je kunt er eindeloos wandelen, mountainbiken, klimmen en genieten van de rust.

In het departement liggen verschillende bergmassieven, waaronder de Écrins, de Belledonne, de Vercors en de Chartreuse, allemaal onderdeel uitmakend van de Alpen. De hoofdstad Grenoble is een bezoek ook zeker waard.

Lees meer