Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het is heet met nagenoeg overal temperaturen van 30-34 graden. Daarbij schijnt de zon flink en blijft het over het algemeen droog. De komende dagen is kans op buien en daarbij is ook onweer mogelijk. De temperatuur gaat omlaag van 26-32 graden morgen naar 21-25 graden op donderdag. Na het weekend is het ronduit fris met 16-18 graden en daarmee is het zowaar te koud voor de tijd van het jaar.

Ton Wesselius maakte deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Monique Bormans.
Jolanda Bakker maakte deze foto

Zonnig en heet

Het is de heetste dag van de week en ook van deze augustus. Bij volop zonneschijn stijgt de temperatuur in nagenoeg het hele land naar tropische waarden. Alleen op de Wadden, wellicht in de Kop van Noord-Holland en op de westelijke eilanden van Zeeland blijft het kwik een fractie onder de 30 graden.

In de rest van het land stijgt de temperatuur naar 31-32 graden in het noorden en westen en naar 33-34 graden in het oosten, midden en zuiden van het land. De hoogste temperaturen worden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg, de Achterhoek en in Twente genoteerd. Regionaal lukte het gisteren al, maar met een temperatuur vandaag van 30 graden of meer in De Bilt is ook sprake van de tweede officiële hittegolf van het jaar.

De wind is zwak uit het zuiden tot zuidoosten en aan zee kan een verfrissende zeewind opsteken. De zon schijnt volop, maar vanmiddag kunnen stapelwolken ontstaan en heel lokaal is in het oosten, zuidoosten en op de Veluwe een onweersbui mogelijk. Veruit de meeste plaatsen houden het droog.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en droog. Om 21 uur is het nog 24-27 graden en rond middernacht is het afgekoeld naar 20-23 graden. Uiteindelijk koelt het in de nacht af naar 17-20 graden.

Toenemende kans op onweer

Morgen wordt het in de oostelijke helft van het land, van Groningen tot Limburg, nog tropisch warm met temperaturen van 30-32 graden. In Friesland, Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, westelijk Brabant, Utrecht en Flevoland wordt het 27-29 graden. Daarbij schijnt de zon weer flink, maar er zijn ook velden met hoge wolken zichtbaar.

Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en geleidelijk stijgt de kans op enkele regen- en onweersbuien. Tegen en in de avond neemt op meerdere plaatsen de kans op onweer toe.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt met enkele buien en daarbij blijft onweer mogelijk. De temperatuur daalt naar 16-18 graden.

Donderdag is het bewolkt met enkele regen- en onweersbuien. In de middag neemt de buiigheid af en vooral in het westen en zuidwesten breekt de zon nog door. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden in het westen en naar 22-23 graden in het noorden en midden van het land. In het oosten en zuiden kan het 24-25 graden worden. Alleen daar waar het nog 25 graden of meer wordt houdt de hittegolf aan, elders is die weer voorbij.

Hoge temperaturen en ijsjes. Albert Thibaudier maakte deze op en top zomerfoto.

Aangenaam zomerweer, vanaf zondag koeler

Vrijdag blijft het over het algemeen droog met een mix van zon en stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 22-25 graden en er waait een matige zuidwestenwind. In het weekend is het zaterdag eerst droog met zon. Geleidelijk neemt de bewolking toe en volgen enkele buien. De temperatuur stijgt naar 22-26 graden.

Zondag, de eerste dag van de meteorologische herfst, ziet het weerbeeld er anders uit dan eerder werd voorzien. Er is een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. De temperatuur blijft steken bij 19-20 graden in het noorden en westen en bij 20-21 graden in de rest van het land. In het zuidoosten kan het nog 22 graden worden.

De temperaturen gaan de komende tijd omlaag.

Volgende week koel en wisselvallig

Na het weekend krijgen we heel ander weer. De zon schijnt geregeld, maar dagelijks is ook kans op buien. De temperatuur is duidelijk lager dan deze dagen en stijgt naar maximaal 16-19 graden. Daarmee is het koeler dan normaal, want normaal is het begin september 19-21 graden.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat zien dat het vandaag en morgen nog zeer warm is met tropische temperaturen. Donderdag is het duidelijk minder warm, maar daarna gaat het kwik weer omhoog op zaterdag. Vanaf zondag zet het kwik een daling in en volgende week komen we onder de 20 graden uit.

Martin Vye maakte deze foto.
Oscar Wokke maakte deze foto

Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb. Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 592 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Wintersportboeken

Boeken over wintersport

Of je nu nog aan je eerste afdaling moet beginnen of al een doorgewinterde liefhebber van skiën bent? Ook jij vindt hier vast het juiste boek over wintersport. Zorg dus dat je tijdens een wintersport volop van de sneeuw geniet dankzij een goede voorbereiding en inspiratie. Zo zijn er boeken over de juiste technieken en trainingen en de beste je ski-uitrusting. Bestel hier