Advertentie

Klik hier voor meer informatie voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In het zuiden en zuidoosten is het vandaag nog wisselvallig met regen, maar vanaf morgen wordt het overal zonniger en warmer. Tot en met maandag liggen de maxima nog tussen de 11 en 15 graden, vanaf dinsdag wordt het geleidelijk warmer met temperaturen van 14-19 graden. Aan het eind van de week kan het in het zuiden lokaal 20 graden worden.

Monique maakte deze foto gisterochtend.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Vandaag is het aanvankelijk bewolkt en over de zuidoostelijke helft van het land valt regen. Elders is het droog en vanuit het noordwesten gaat het geleidelijk opklaren. Vanmiddag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn, maar in het zuidoosten blijft het bewolkt met tot ver in de middag nog kans op regen.

De wind waait uit het noorden en is matig tot vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 12-15 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Lokaal ontstaat nevel en het koelt in het binnenland af naar 1-3 graden met grote kans op vorst aan de grond. Aan zee daalt de temperatuur naar 4-5 graden.

Morgen schijnt de zon flink. Landinwaarts ontstaan wolkenvelden en in de oostelijke helft is lokaal een bui mogelijk. De wind waait matig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 12-15 graden.

De kans op regen is de komende tijd klein. Pas vanaf het volgende weekend neemt de kans op nattigheid weer toe.

Na het weekend blijft het een groot aantal dagen droog. De zon schijnt flink, maar er trekken soms ook wolkenvelden over het land. De wind waait uit het noorden en na een nog koude maandag, met in de vroege ochtend landinwaarts temperaturen rond of (iets) onder nul, loopt de temperatuur geleidelijk op.

Maandag wordt het maximaal 12-14 graden, vanaf dinsdag is het 14-19 graden en aan het eind van de week is het in het zuiden lokaal 20 graden. Pas in het volgende weekend neemt de kans op een bui weer toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat goed zien dat de temperatuur na het weekend gaat stijgen. Aan het eind van de week komt de warme grens van 20 graden in zicht..

Mei ook weer warm?
De afgelopen 13 maanden was het elke maand te warm, maar wat doet mei… De verwachting is dat mei 1,1 graad te koud gaat worden met een verwachte temperatuur van 12,0 tegen normaal 13,1 graden.

De dag eindigde fraai. Suzanne Vermulm maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto.
Jannes Wiersema maakte deze foto na zonsondergang.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen zal Daan een weerbericht maken en ik ben er dan maandag weer. Voor nu een goed weekend en graag tot morgen. Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer, in samenwerking met Surviking, deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 367 times, 1 visits today)
Advertentie

 

Advertentie

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Advertentie

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer

Advertentie

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer