klik hier voor de voordeelaanbiedingen


 

In het zuiden en zuidoosten is het vandaag nog wisselvallig met regen, maar vanaf morgen wordt het overal zonniger en warmer. Tot en met maandag liggen de maxima nog tussen de 11 en 15 graden, vanaf dinsdag wordt het geleidelijk warmer met temperaturen van 14-19 graden. Aan het eind van de week kan het in het zuiden lokaal 20 graden worden.

Monique maakte deze foto gisterochtend.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Deze foto werd gemaakt door Ton Wesselius.
Trijntje van den Berg maakte deze foto.

Vandaag is het aanvankelijk bewolkt en over de zuidoostelijke helft van het land valt regen. Elders is het droog en vanuit het noordwesten gaat het geleidelijk opklaren. Vanmiddag komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn, maar in het zuidoosten blijft het bewolkt met tot ver in de middag nog kans op regen.

De wind waait uit het noorden en is matig tot vrij krachtig en de temperatuur stijgt naar 12-15 graden.

Vanavond en de komende nacht zijn er flinke opklaringen. Lokaal ontstaat nevel en het koelt in het binnenland af naar 1-3 graden met grote kans op vorst aan de grond. Aan zee daalt de temperatuur naar 4-5 graden.

Morgen schijnt de zon flink. Landinwaarts ontstaan wolkenvelden en in de oostelijke helft is lokaal een bui mogelijk. De wind waait matig uit het noorden en de temperatuur stijgt naar 12-15 graden.

De kans op regen is de komende tijd klein. Pas vanaf het volgende weekend neemt de kans op nattigheid weer toe.

Na het weekend blijft het een groot aantal dagen droog. De zon schijnt flink, maar er trekken soms ook wolkenvelden over het land. De wind waait uit het noorden en na een nog koude maandag, met in de vroege ochtend landinwaarts temperaturen rond of (iets) onder nul, loopt de temperatuur geleidelijk op.

Maandag wordt het maximaal 12-14 graden, vanaf dinsdag is het 14-19 graden en aan het eind van de week is het in het zuiden lokaal 20 graden. Pas in het volgende weekend neemt de kans op een bui weer toe.

De pluim voor het midden van het land met daarin de hoofdrun van diverse weermodellen. Bron: meteologix.com

De pluim van de hoofdberekeningen van de diverse weermodellen voor het midden van het land laat goed zien dat de temperatuur na het weekend gaat stijgen. Aan het eind van de week komt de warme grens van 20 graden in zicht..

Mei ook weer warm?
De afgelopen 13 maanden was het elke maand te warm, maar wat doet mei… De verwachting is dat mei 1,1 graad te koud gaat worden met een verwachte temperatuur van 12,0 tegen normaal 13,1 graden.

De dag eindigde fraai. Suzanne Vermulm maakte deze foto.
Jolanda Bakker maakte deze foto.
Debbie van Ooststroom maakte deze foto.
Jannes Wiersema maakte deze foto na zonsondergang.

Dit was het voor deze zaterdag. Morgen zal Daan een weerbericht maken en ik ben er dan maandag weer. Voor nu een goed weekend en graag tot morgen. Maak je weerfoto’s? Stuur ze gerust in en wij plaatsen ze bij de berichten. Insturen kan via foto@alpenweerman.nl of via Twitter: @alpenweerman, @ricoschroder, @maartenminkman of @daaanvdb.

Praat gerust verder mee op ons forum, maar wil je echt alles weten over het weer? Dan is onze outdoor Meteorologie training op 25 mei 2019 echt iets voor jou. Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Alpenweerman weer, in samenwerking met Surviking, deze training. Vele onderwerpen komen aan bod, zoals wolkenherkenning en weerkaarten lezen met een link naar outdoor activiteiten (wandelen, fietsen, kanoën, trektochten etc.). Voor meer informatie en inschrijvingen (let op: vol=vol) kun je terecht op de website van Surviking.

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. 

(Visited 337 times, 1 visits today)

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Ortovox

Ortovox: duurzame veiligheid in de bergen

Ortovox produceert volledig klimaatneutraal de allerbeste buitensportkleding en bijbehorende accessoires, ook voor wintersport. Wat in 1980 begon met een revolutionaire lawinepieper heeft dit jaar geleid tot ontwikkeling van een hightech airbagsysteem. Dat natuurlijk naast de kleding en gear die comfortabel, stijlvol zijn en altijd gericht op veiligheid.


Wil je meer weten over Ortovox, bijvoorbeeld over de klimaatneutrale collectie, de Safety Academy met lawinetrainingen of natuurlijk de kleding, klik dan hieronder. In Nederland koop je Ortovox bij TwinSeasons. Lees meer

BBI Travel

Voordelige rondreizen door Noorwegen

BBI Travel biedt rondreizen door Noorwegen aan, waarbij je kunt kiezen uit routes door diverse regio’s. Alle rondreizen hebben gemeen dat de fraaist te rijden trajecten en de meest interessante bezienswaardigheden onderdeel zijn van de reis.
De bergpensions, fjordenpensions en gemoedelijke hotels liggen in een prachtige omgeving met ongerept natuurschoon of in levendige plaatsen. Bekijk hier het scherpe aanbod van BBI Travel. Lees meer